۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰
کد خبر: 2608

مدیریت بهینه پسماندهای خانگی در اداره شهر

وحیدرضا محمدی، شهردار منطقه ۱۵
مدیریت بهینه پسماندهای خانگی در اداره شهر

رشد جمعیت و تغییر سبک زندگی مردم در شهر تهران طی سالهای اخیر منجر به افزایش مصرف و تولید زباله بیشتر شده است، به طوری که در برخی مناطق شهر تهران چندین نوبت در طول شبانه روز مخازن زباله تخلیه می شود.

در حالی که امروزه در بسیاری از شهرهای بزرگ جهان تقریباً تمام زباله ها بازیافت و منبع تولید درآمد است؛ متاسفانه هنوز در پایتخت کشور ما حجم بالایی از زباله های تولیدی شهروندان دفع می شود و همین مسئله باعث شده نه تنها بازیافت زباله در ایران سودآوری نداشته باشد بلکه درصدی از بودجه شهرداری نیز صرف جمع آوری و دفن زباله شود.

مدیریت شهر تهران درصدد است تا با اتخاذ سیاست های مناسب در اداره شهر و به ویژه اصلاح فرهنگ مصرف شهروندان،ضمن کاهش میزان تولید زباله، پسماندهای خانگی را مدیریت کند. این موضوع با راه اندازی کمپین هایی از سوی شهرداری تهران و دوستداران محیط زیست مطرح شد تا شهروندان پس از این با رعایت نکات مهمی نظیر استفاده از باتری های قابل شارژ، لامپ های کم مصرف، کیسه های پارچه ای و دهها مورد از این قبیل موارد، مدیریت شهری را در زمینه پسماند یاری کنند.

به منظور جلوگیری از زیان‌های غیر قابل جبرانی که از طریق دفن پسماند به کشور وارد می شود، نیازمند آموزش، فرهنگ سازی و انجام سایر اقدامات لازم در راستای جلب مشارکت شهروندان هستیم. بازیافت پسماندها منوط به تفکیک انواع زباله قابل بازیافت از سایر زباله‌هاست و بهترین و کم هزینه ترین راه تفکیک زباله‌ها؛ تفکیک از مبدأ و توسط مردم است. با تحقق این موضوع مدیریت پسماندها کم هزینه تر و دارای صرفه‌های اقتصادی خواهد شد.

برای ترغیب مشارکت بیشتر شهروندان باید کاری کرد که آنها با همه وجود اهمیت بهداشتی و اقتصادی و زیست محیطی تفکیک و بازیافت مواد را درک کنند و با توجه به اهمیت آموزش در سنین کودکی؛ همکاری والدین و مدارس از یک طرف و رسانه‌ها از طرف دیگر همواره مورد نیاز است. 

اجرای طرح کاپ( کاهش پسماند) با بهره گیری از سامانه صورت وضعیت الکترونیکی و اپلیکیشن جمع آوری پسماند خشک از دیگر طرح های مدیریت شهری است که با تلاش برای جلب نظر و همکاری مردم شروع به کار کرده و با هدف حرکت به سمت استانداردسازی مدیریت پسماند در تهران در حال انجام است. طرح کاپ در واقع حرکت به سمت تولید زباله کمتر، تولید شیرآبه کمتر و افزایش بازیافت است که از طرف شهردار تهران نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

کاهش زباله از مبدأ، آثار اقتصادی بسیاری در سیستم های جمع آوری و دفع مواد زاید جامد دارد که اصلاح الگوی مصرف و خرید سنجیده و به مقدار لازم در کنار استفاده مفید و حداکثری از کالا از جمله راهکارهای کاهش پسماند است.

تفکیک پسماندها و کم حجم سازی آنها در مبداء به عنوان یکی از مهم ترین مراحل مدیریت پسماندها در شهر تهران مطرح است که مزایای فراوانی به لحاظ زیست محیطی و بهداشتی به همراه دارد. از این رو عدم کاربرد بسته بندی های غیرضروری، استفاده از ظروف بادوام و چند بار مصرف و... از جمله موارد اصلاح الگوی مصرف و کاهش پسماند (کاپ) در جامعه است که می‌تواند در بین خانواده‌ها به یک باور تبدیل شود.

۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰
کد خبر: 2608

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 5 =