توسعه شهر نیازمند تمرکز فعالیت‌ها در محلات است

عضو و ناظر شورای اسلامی شهر تهران در جلسه پایش عملکرد منطقه۵ در پروژه‌های کوچک مقیاس با دبیران شورایاری محلات منطقه، گفت: برای توسعه شهر فعالیت‌ها باید در سطح محلات شهر تهران متمرکز شود.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه۵، مجید فراهانی گفت: تلاش ما برای تهران زمانی مثمر ثمر است که دست در دست یکدیگر با کار تیمی، دلسوزانه و خالصانه تلاش‌هایمان را در سطح محلات شهر تهران متمرکز کنیم.
فراهانی تاکید کرد: به همین دلیل است که مساله پروژه های کوچک مقیاس محلی امسال در تمرکز مدیریت شهری قرار گرفت و با مشارکت شورایاران پروژه‌ها تعریف شد. انشاالله بتوانیم با کنترل و پیشرفت این پروژه ها در انتهای سال کارنامه مطلوبی را از این حیث داشته باشیم.
او افزود: در منطقه۵ ما شاهد زندگی ۱۰ درصد جمعیت شهر تهران هستیم، درعین حال ۳ چالش اساسی را در منطقه شاهد هستیم. طبیعی است که تمام تلاش‌های ما باید  به سمت این ۳ چالش اساسی باشد.


نبود توازن محلات در دسترسی به امکانات
فراهانی گفت: چالش اول مساله نبود توازن محلات در توسعه و تبعیض در دسترسی به زیرساخت ها است. هر چند منطقه۵ از حیث توسعه‌یافتگی در شمار مناطق برخوردار و توسعه یافته شهر تهران قلمداد می‌شود اما در سطح محلات منطقه عدم توازن و یکپارچگی در دسترسی به زیرساخت ها و امکانات شهری را شاهد هستیم.
عضو و ناظر رئیس شورا در امور محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران اظهار داشت: بدیهی است که مدیریت شهری شهرداری هم در سطح کلان باید به این مساله توجه کند و هم عدالت در شهر در سطح منطقه باید اتفاق بیفتد. مساله دسترسی عادلانه به امکانات شهری همواره یکی از دغدغه های شخصی من بوده است.


دسترسی یکپارچه به امکانات
فراهانی بیان کرد: بندی را در تبصره بودجه قرار داده‌ایم و در برنامه سوم توسعه شهر تهران در ماده ۳۳ تاکید کردیم که شهرداری موظف است در توزیع منابع عمومی به نحوی عمل کند که فاصله شاخص برخورداری مناطق کمتر توسعه یافته از مناطق توسعه یافته سالانه ۱۰ درصد کم شود. یعنی سالانه ۱۰ درصد به سمت عدالت حرکت کنیم و فاصله مناطق کمتر توسعه یافته، مناطق محروم با مناطق برخوردار کم شود. همین اتفاق باید در محلات شهر یک منطقه بیفتد که شاهد  توازن و دسترسی یکپارچه به امکانات در سطح همه محلات باشیم.


توجه به پروژه های توسعه محلی 
فراهانی ادامه داد: عمده توجه مدیریت شهری در گذشته بر پروژه های بزرگ مقیاس بوده است. از جمله احداث بزرگراه‌ها،  احداث زیر ساخت‌های بزرگ با هزینه‌های بالا که بدهی‌های بسیاری را هم برای مدیریت شهری ایجاد می‌کرد. اما واقعیت این است که مردم سطح محلات بسیاری اوقات مشکلات ساده و کوچکی در سطح محله خود دارند که اگر آن مشکل حل شود مطالبه آنها از مدیریت شهری به حداکثر خود می‌رسد و عملا رضایت آنها جلب می شود.

پروژه های توسعه محلی
او افزود: ما مساله پروژه‌های توسعه محلی را در دستور قرار داده‌ایم. اجرای پروژه‌های محلی می‌تواند اتفاق خیلی خوبی باشد که کلید این اتفاق زده شده است و امیدواریم جنبش توجه به محلات در سالهای بعد ادامه پیدا کند.  
فراهانی گفت: به همین دلیل ما در تبصره ۳۵ بند ۲ این موضوع را قرار داده‌ایم که پروژه‌های اجرای هر محله باید با اخذ نظرهای مشورتی شورایاران محله تامین شود و فهرست آنها به همراه رونوشتی از صورتجلسه تعریف پروژه که امضای شورایاران را هم داشته باشد به شورا ارائه شود. خوشبختانه منطقه۵، اولین منطقه‌ای بوده که این اقدام در آن اتفاق افتاده است و این نشانه هوشمندی مدیریت منطقه است که توانسته است از ظرفیت شورایاران استفاده کند و این پروژه ها به خوبی تعریف شود و انشاالله در اجرا هم همین اتفاق بیفتد.

او گفت: در حوزه بودجه اقداماتی اتفاق افتاده است. در سال ۹۶ سرانه هر نفر شهروند منطقه ۵ از بودجه شهرداری تهران برابر با ۱۶۵ هزار تومان بوده است که این سرانه در بودجه سال ۹۹ به ۵۲۱ هزار تومان رسیده است. بودجه مصوب منطقه در سال ۹۹،  ۴۴۷ میلیارد تومان است که ۱۱۹ میلیارد تومان آن اعتبارات عمرانی و ۳۲۷ میلیارد تومان آن اعتبارات هزینه ای است که این رقم در مقایسه با بودجه سال قبل با حدود ۴۹ درصد افزایش مواجه بوده است.
فراهانی ابراز امیدواری کرد که:  با تحقق بودجه، این بودجه بتواند اختصاص پیدا کند. یکی از چالش‌های ما با توجه به مساله کرونا و وضعیت تحریم کشور و تورم جهانی و ملی موضوع بودجه است، که انشاالله این تحقق اتفاق بیفتد و بودجه اختصاص پیدا کند.

*چالش تاب آوری و ایمنی
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: منطقه۵ از حیث مقاوم بودن واحد های مسکونی در رتبه بسیار خوبی قرار دارد. ۹۲ درصد واحدهای مسکونی منطقه سیستم بتون آرمه و یا فلزی هستند و به گونه ای منطقه۵، رتبه اول مناطق تهران را دارد. البته همچنان ۲ درصد واحدهای منطقه قدیمی ساز هستند و عمر بالای ۴۰ سال دارند، و ۲۶ درصد هم عمر حدود ۵ سال دارند، اما به هر حال منطقه از این حیث رتبه خوبی دارد.


*انبار نفت محله شهران
فراهانی افزود: مهم ترین چالش وجود انبار نفت در محله شهران است. جلسه ای برگزار و مقرر شد در کوتاه مدت راهی ساخته شود که تانکرهای حامل سوخت از داخل محله شهران شمالی و جنوبی تردد نکنند بلکه مسیر آنها مستقیما از  بالای اتوبان باکری باشد. در بلند مدت هم طبق وعده وزارت نفت و مصوبه شورای تامین و سازمان مدیریت بحران با انتقال این انبارها به بیرون از منطقه و حل ریشه‌ای این مساله چالش تاب آوری منطقه ۵ از بین برود.
عضو و ناظر رئیس شورا در امور محاسبات و پایش عملکرد شورای شهر تهران اظهار داشت: منطقه۵، منطقه جاذب سفر است اگر چه حدود ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد اما بیش از یک و نیم میلیون نفر به منطقه سفر می کنند. منطقه ۵ در مسیر شریان‌های اصلی شهر تهران قرار دارد و ترافیک ناشی از این شریان‌ها با توجه به وضعیت خاص منطقه یکی از مشکلات اصلی منطقه است.
در این نشست فریدون حیدری شهردار منطقه۵، اظهار امیدواری کرد که جلسه پایش عملکرد شهرداری منطقه۵، نتایج خوبی در بر داشته باشد و ارزیابی مناسبی صورت گیرد و مشکلات محلات با همیاری مجموعه معاونان، مدیران و تعامل آنها با شورایاران به بهترین شکل ممکن برطرف شود.
در این نشست، دبیران شورایاری، هر یک درباره مسائل و مشکلات محلات خود و همچنین پروژه های توسعه محلی نکاتی را مطرح کردند.

۲۶ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۰
کد خبر: 4470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =