کادر درمان کرونا در شهر تهران فرسوده شده است

شهر: رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران از نخستین جلسات موفق مدیران شهری در مقابله با کرونا گفت و وظایف مهمی که در روزهای اول دنبال می شد، او از برخی ناهماهنگی ها در مدیریت بحران کرونا انتقاد می کند و این که چرا غربالگری ادامه نیافت. محمدی می گوید کادر پزشکی فرسوده شده است و این خطر بزرگی است.

رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره اقدامات این مرکز در مقابله با بحران کرونا به خبرنگار شهر گفت: یک روز قبل از انتخابات، اول اسفند نخستین جلسه ای که برای بحران کرونا در شهرداری برگزار شد با حضور شهردار تهران بود و همه مسئولان مربوطه آمده بودند، در این جلسه، شهردار تهران بر هماهنگی و برنامه ریزی شهرداری تهران با وزارت بهداشت برای مقابله با این بیماری تاکید کرد و پس از جلسه، مصطفی کاظمی مشاور عالی و مدیرکل حوزه دفتر شهردار تهران - این مسئولیت را به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران داد که آن را سازماندهی کنیم.

او افزود: پس از آن، چند جلسه برگزار و سپس ستاد مقابله با کرونا تشکیل شد و این ستاد پنج کارگروه داشت،  اوایل جلسات این کارگروه حضوری بود و حدود ۷۰ نفر از مسئولان در آن حاضر می شدند و با هماهنگی های خوبی که صورت گرفت، کارهای مناسبی در تهران انجام شد، در آن زمان ما باید دو کار اصلی انجام می دادیم، یکی اقدامات بهداشتی و ضدعفونی سازی معابر و محیط هایی بود که مردم آنجا تردد می کنند، برای این کار از یکی از شرکت های تولید کننده آب ژاول با غلظت بسیار بالا تهیه شد و در اختیار سازمان ها و معاونت هایی که وظیفه ضدعفونی سازی را بر عهده داشتند قرار داده شد، در آن زمان با توجه به اضطرابی که در مردم ایجاد شده بود، همکاران طوری کارشان را انجام می دادند که آرامش مردم به هم نخورد.

کرمی محمدی یادآوری می کند: وظیفه تهیه اقلام بهداشتی مانند ماسک و شوینده ها با ما نبود، ما وظیفه پشتیبانی مالی و نظارت بر کارها  را داشتیم که این کار انجام شد این منابع هم از محل اختصاص چهار درصد از درآمد سازمان ها و شرکت ها برای کنترل بحران بود  و منابع لازم برای این اقدامات را فراهم کرد  و این کار به خوبی انجام شد. مساله دوم ما در همان ماه های اول، نظارت بر تامین اقلام مصرفی مردم بود. در آن زمان این نگرانی وجود داشت که اقلام مصرفی مردم در بازار نایاب شود که با برنامه ریزی های صورت گرفته مشکلی پیش نیامد البته اقلام بهداشتی در آن مقطع کم بود که مشکل همه کشور بود.  دکتر علیرضا زالی در آن مقطع در جلسات مرکز حضور داشت و از همکاری خیلی خوبی که صورت گرفت، راضی بود.

کادر درمان فرسوده

کرمی رضایی افزود: یک نقطه ضعفی که در کلانشهرها در مقابله با کرونا به وجود آمده است و آن فرسوده شدن کادر درمان است، هم اکنون با این که همه امکانات بیمارستان ها از نظر کیفی و کمی بهتر از گذشته است و در برخی بخش های خدماتی مثل بهشت زهرا و سایر ارگان های دولتی آمادگی بیشتری وجود دارد، اما با بحران فرسودگی کادر پزشکی مواجه ایم و این که این عزیزان خسته شده اند.
کرمی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است تهران به طور کامل قرنطینه شود، گفت: با وجود این که ممکن است در پاییز موج بیماری را داشته باشیم اما بعید است شرایط آنقدر بحرانی شود که قرنطینه کامل ایجاد شود. از سوی دیگر دولت می کوشد کاری کند که قرنطینه ها و مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، فشار بیشتری به مردم وارد نکند.

از جمع آوری معتادان تا کنترل مراکز تجمعی مردم
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در ادامه افزود: در آن مقطع اقدامات خوبی که تحت نظارت ما توسط مجموعه مدیریت شهری انجام شد، جمع آوری معتادان متجاهر و اسکان افراد مددجو در گرمخانه ها در شرایط بهداشتی مناسب، مدیریت پسماند تهران که با فرض آلوده بودن امحا می شد، عملکرد خوبی داشت. یکی دیگر از اقدامات خوب و موفقی که انجام شد کنترل تجمعات جمعیتی شب نوروز و معابری بود که دستفروشان در آنها حضور داشتند.
او به طرح غربالگری در شهر اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران در آن مقطع طرح غربالگری خانواده شهرداری را اجرا کرد که باعث کنترل نسبی بیماری شد.

پایگاه مدیریت بحران یا نقاهتگاه بیماران کرونایی
کرمی در پاسخ به این سوال که آیا پایگاه های مدیریت بحران را هم در بحران کرونا مورد استفاده قرار دادید؟ گفت: بله، طبق دستور ستاد ملی مقابله با کرونا، هشت پایگاه مدیریت بحران به شکلی در اختیار نیروهای سپاه برای گذراندن دوره نقاهت بیماران کرونایی قرار گرفت که تجهیزات و قابلیت استفاده در شرایط بحرانی اش حفظ شده باشد، البته خوشبختانه شرایط در کشور آنقدر بحرانی نشد که از این پایگاه ها استفاده شود. هنوز هم سه پایگاه در اختیار نیروهای سپاه قرار دارد.

او در پاسخ به این سوال که «سازمان در نیمه دوم سال قرار است چه برنامه ای برای کرونا داشته باشد؟» گفت: در بحران کرونا ما هم اکنون در سه سطح با مساله مواجه ایم یکی ستاد ملی مقابله با کرونا، سطح دوم ستاد مقابله با کرونای تهران و سطح سوم، شهرداری است که تصمیمات در این سه سطح متفاوت شده است نمونه این تفاوت در بازگشایی مدارس مشهود بود در بازگشایی مدارس وزارت بهداشت مخالف بود و دیگرانی بودند که تاکید بر بازگشایی مدارس داشتند، واقعیت این است که اگر مدارس کامل باز می شد با بحران مواجه می شدیم و به درستی این سیاست تعدیل شد. در گذشته که شهردار تهران در ستاد ملی مقابله با کرونا حاضر می شد مسائل و مشکلات کلانشهرها در این بحران را مطرح می کرد.

چرا غربالگری متوقف شد؟
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در ادامه با انتقاد از توقف برخی فعالیت ها در بحران کرونا به شهر گفت: نمی دانم چرا غربالگری متوقف شد، در حالی که می توان این کار را انجام داد و تاثیر زیادی هم در کنترل بحران دارد.  گفتند کمبود تجهیزات آزمایشگاهی عامل توقف است در حالی که به نظر من این مشکل نبوده است. اگر غربالگری شود و بیمار را پیدا کنیم. می توانیم وضعیت را کنترل کنیم اما نمی دانم چرا متوقف شده است و خوب است که خبرنگاران آن را پیگیری کنند.

مصاحبه و تنظیم: ملیکا هاشمی، اکبر بیاتی

۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
کد خبر: 4593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =