شناسایی بیشتر بیماران ارتباط مستقیمی با غربالگری گسترده دارد

مدیرعامل شرکت شهر سالم تاکید کرد: به نسبت ۶۶هزار نفری که در طرح غربالگری کرونای کارکنان شهرداری تهران مورد پایش قرار گرفتند، تعداد مبتلایان بسیار پایین بود.

به گزارش  شهر به نقل از روابط عمومی شرکت شهر سالم، حمید چوبینه، مدیر عامل شرکت شهر سالم برخی اظهارات درباره بالاتر بودن آمار مبتلایان به کرونا در شهرداری تهران نسبت به آمار کشوری را ناشی از اشتباهات محاسباتی دانست که به دلیل عدم آگاهی یا عدم دسترسی به اطلاعات تخصصی پزشکی و آماری به وجود آمده است.

او درباره ایراد نخست مقایسه آمار کشوری مبتلایان به کرونا با این آمار در بین کارکنان شهرداری تهران گفت: وقتی غربالگری در میان ۸۰میلیون ایرانی انجام نشده است، باید نسبت مبتلایان کشور به تعداد تست‌های انجام شده محاسبه شود و نه کل جمعیت ایران.

چوبینه افزود: شما می‌بینید که آمار مبتلایان در کشوری مثل آمریکا به سرعت بالا رفت. چرا که انجام تست‌های کرونا نیز در این کشور بیشتر از اکثر کشورها بود. سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد که وقتی در جامعه‌ای آمار ابتلا بالاست این به معنای انجام گسترده غربالگری کرونا در آن کشور و جدی گرفتن سیاست شناسایی بیماران است.

او  یادآور شد: تا زمانی که برای همه ۸۰میلیون ایرانی آزمایش‌هایی که ارزش علمی دارند، انجام نشده، نمی‌توانیم بگوییم در کدام نهادها آمار ابتلای بالاتر یا پایین‌تری داشته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح اشتباه دوم محاسباتی مقایسه آماری ارائه شده، عنوان کرد: نسبت ارائه شده بین آمار مبتلایان با کارکنان شهرداری تهران نیز صحیح نیست چرا که تنها کارمندان شهرداری حدود ۶۸هزار نفر هستند در حالی که شرکت شهر سالم علاوه بر این عزیزان، قریب به ۲۰هزار نفر از جامعه کارگری شهرداری را نیز مورد غربالگری قرار داده و بخشی از تعداد مبتلایان هم به این گروه برمی‌گردد.

او ادامه داد: مسئله مهم دیگر این است که همان‌طور که شهروندان اطلاع دارند و مسئولان کشوری هم اذعان داشته‌اند، شهرداری تهران در مبارزه با کرونا پیشگام بوده و در کنار مدافعین سلامت، به ارائه خدمات شبانه‌روزی حتی در روزهایی که کشور در تعطیلات به سر می‌برد، پرداخته است.

مدیرعامل شرکت شهر سالم اضافه کرد: این فعالیت‌ها به ویژه در بخش‌هایی که مواجهه نزدیک با مردم و حتی بیماران و درگذشتگان به دلیل ابتلا به کرونا داشتند، احتمال ابتلا را بالاتر از دیگر بخش‌های جامعه می‌کند.

او افزود: کارکنان شریف بهشت زهرا، آتش‌نشانی، سازمان پسماند، میادین میوه و تره‌بار، شرکت شهروند، شرکت شهر سالم و بسیاری از کارکنان حوزه‌های ستادی که پیگیر رفع مشکلات و مایحتاج مردم بودند، در روزهایی که شهروندان دعوت به ماندن در خانه می‌شدند، در صف مقدم خدمت قرار داشتند و این موارد در مقایسه‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد.

به گفته چوبینه، وضعیت تهران به دلیل شیوع گسترده کرونا خاص‌تر از دیگر شهرهای ایران است و این را باید در مقایسه یک بخش تهران با سراسر کشور در نظر گرفت!

او در توضیح دلایل ابتلا به ویروس کرونا در بین کارکنان شهرداری تهران گفت: نمی‌توان همه آمار ابتلای کارکنان شهرداری تهران را به دلیل فعالیت‌های شغلی دانست و ممکن است برخی از افراد در دیگر مواجهات اجتماعی یا مکان‌هایی که حضور دارند به این بیماری دچار شده باشند.

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به اینکه بخشی از آمار ابتلا در بین کارکنان شهرداری تهران متعلق به زمان پیش از انجام طرح غربالگری است، گفت: به نسبت ۶۶هزار نفری که در طرح غربالگری کرونا مورد پایش قرار گرفتند، تعداد مبتلایان بسیار پایین بود. این هم به دلیل آن است که پرسنل فهیم شهرداری تهران ضمن ارائه خدمت، مراقبت‌های بهداشتی را بسیار بهتر از عموم جامعه مورد توجه قرار داده‌اند و توانستند از ابتلای خود و احیانا همکارانشان پیشگیری کنند.

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۳
کد خبر: 463

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 12 =