خسارت  ۹ هزار میلیارد تومانی کرونا  به شهرداری تهران

شهر: ناظر رییس شورا در امور محاسبات و عملکرد گفت: کرونا در بحث هزینه های غیر مستقیم تا کنون حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد به شهرداری تهران خسارت وارد کرده است و پیش بینی می شود ۹ هزار میلیارد خسارت غیر مستقیم ناشی از کرونا به شهرداری تحمیل شود.

به گزارش خبرنگار شهر، مجیدفراهانی، ناظر رئیس شورای شهر تهران درامور محاسبات و پایش عملکرد شورای اسلامی شهر تهران  با عنوان گزارش به مردم و رونمایی از دستاوردهای شورا در حوزه محاسبات و پایش عملکرد  که ظهر امروز در ساختمان شورا برگزار شد، گفت: از مهمترین وعده های شورای پنجم ارتقاء انضباط مالی و اعمال حق نظارت مالی شورا بدون هیچ ملاحظه ای بوده است، بر همین اساس شورا در مسیر استفاده از این حق قانونی که بر اساس بند ۸ و بند ۳۰ ماده ۸۰ قانون شوراها مورد تاکید قرار گرفته است، دو مصوبه جدی داشت که این مصوبات از حیث فرآیند محوری،حاکم کردن قانون و شفافیت با تکیه بر تجربیات شورا در ادوار گذشته برای نخستین بار در این دوره به تصویب رسید.

ناظر رئیس شورا در پایش و عملکرد شورا شهر ادامه داد:  این دو مصوبه مهم و اثرگذار در حوزه نظارت مالی عبارتند از نظام نامه نحوه ارزیابی، تایید و نظارت بر عملکرد ذیحساب و قائم مقامان ذیحساب شهرداری تهران و دیگر نظامنامه نحوه انتخاب حسابرس و راهبری عملیات حسابرسی در شهرداری تهران  که با تصویب این دو نظام نامه نحوه اعمال نظارت مالی شورا در حین خرج از طریق قائم مقامان ذیحساب و پس از خرج توسط حسابرسان سامان پیدا کرد.

او اضافه کرد: البته ان شا الله در این مسیر و تا پیش از پایان شورای شهر تهران طرح تشکیل دیوان محاسبات شهری تهران نیز تقدیم شورا خواهد شد تا ما به وعده و عهدمان با مردم شریف تهران عمل کرده باشیم.

ناظر رئیس شورا درامور محاسبات و پایش عملکرد شورای اسلامی شهر تهران گفت: همین جا لازم می دانم از برادر ارجمندم جناب آقای مهندس هاشمی؛ رئیس محترم شورا تقاضا کنم تا آئین نامه صیانت و حمایت از گزارشگران فساد را که با کار کارشناسی کمیته بودجه و نظارت مالی و کمیته شفافیت و کمیسیون حقوقی تکمیل شده است را در اولویت رسیدگی و تصویب در صحن شورا قرار دهند تا شاهد صیانت، حمایت و تقدیر از گزارشگران فساد در شهرداری تهران باشیم.

فراهانی با بیان اینکه امروز از سه دستاورد شورا در حوزه محاسبات و پایش عملکرد رونمایی می شود، گفت: یکی از اقدامات انجام شده در این حوزه راه اندازی اپلیکیشن ذیحساب شهر است که  برای اولین بار دست نامه الکترونیکی مالی و معاملاتی ویژه ذیحسابان منتخب شورای اسلامی شهر تهران توسط معاونت محاسبات و پایش عملکرد شورا طراحی و اجراء شده است.

او افزود: این اپلیکیشن علاوه بر آنکه کلیه مقررات و قوانین مالی و معاملاتی،مصوبات شورا و ... را در دسترس کاربران قرار می دهد، از امکان گزارشگری مالی آنلاین قائم مقامان ذیحساب به شورا و امکان ثبت شکایت شهروندان از عملکرد قائم مقامان ذیحساب و ثبت گزارش تخلفات مالی و معاملاتی در شهرداری برخوردار می باشد.

فراهانی بیان کرد: دسترسی به محتوای آموزشی حوزه مالی و معاملاتی، اطلاعات برنامه و بودجه شهرداری و گزارشات تفریغ بودجه و حسابرسی صورتهای مالی از دیگر امکانات این اپلیکیشن به شمار می آید، کلیه کاربران برای دانلود و استفاده از این اپلیکیشن می توانند به پایگاه اطلاع رسانی شورا مراجعه نمایند.
 

ناظر رئیس شورای شهر تهران درامور محاسبات و پایش عملکرد شورای اسلامی شهر تهران  با اشاره به دیگر اقدامات گفت: انتشار کتاب چالش ها و مشکلات محلات شهر تهران از دیگر موارد است.این‌ کتاب را می توان نخستین کتاب جمع نویسی شده بر پایه مساله یابی دانست که با مشارکت یکایک شورایاران عزیز محلات شهر تهران تهیه و نگارش شده است. شورایاران عزیز با مشارکت در تدوین سند تحویل و تحول محلات و شناسایی ابر چالش و مشکلات محلات خود داده های این کتاب را فراهم کردند و همکارانم در معاونت محاسبات و پایش عملکرد با پالایش این داده ها و تبدیل آن به اینفوگرافیک و نقشه های منطقه ای و محلی مجموعه مشکلات و چالش های ۳۷۵ محله در ۲۲ منطقه شهر تهران را در قالب یک کتاب گردآوری کردند.

فراهانی گفت: همچنین به منظور مساله محور کردن فعالیت های مدیریت شهری چالش های محلات هر منطقه و ناحیه را در قالب یک نقشه آماده کرده اند که ان شا الله و پس از این موضوع به شهرداران مناطق ابلاغ خواهد شد تا مسیر عملکرد مدیریت شهری منطقه را در کاهش و حل مشکلات محلات بکار بندند.

ناظر رئیس شورا درامور محاسبات و پایش عملکرد شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همچنین در پایش عملکرد مناطق که توسط شورا انجام می گیرد، وضعیت عملکرد شهرداری مناطق در کاهش و حل این مشکلات مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. دیگر اقدام سامانه الکترونیکی کمیسیون ماده ۳۸ آئین نامه مالی شهرداریها (سامانه دعاوی پیمانکاران با شهرداری تهران) است.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد:  این سامانه به عنوان یکی از سامانه های حوزه نمایندگان شورا در کمیسیون ها و مجامع به منظور تمام الکترونیکی کردن فرآیند ثبت دعاوی، مستند سازی و قابل رهگیری کردن شکایات و دعاوی پیمانکاران و طرف های قرار داد با شهرداری تهران طراحی و اجراء شده است.

او در توضیح این‌کمیسیون بیان کرد: کمیسیون ماده ۳۸ بر اساس آئین نامه مالی شهرداریها با حضور نماینده قوه قضائیه،نماینده فرمانداری و نماینده شورای شهر به منظور رسیدگی به دعاوی شهرداری و طرف قرارداد با شهرداری تشکیل می شود که اینجانب به عنوان نماینده شورا در این کمیسیون عضویت دارم و با هدف شفافیت راه اندازی این سامانه را از اولین جلسه حضورم در این کمیسیون مورد پیگیری قرار دادم و اکنون این سامانه پس از فعالیت دوره آزمایشی آماده کاربری و بهره برداری است.

ناظر رئیس شورا درامور محاسبات و پایش عملکرد شورای اسلامی شهر تهران گفت:  آنچه انجام شده است در مسیر ادای حق به شهر انجام شده است، امیدوارم زمینه رضایت همشهریان عزیزمان بیش از پیش فراهم شده باشد.

مجید فراهانی؛ رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اولویت های بودجه ۱۴۰۰ گفت: ۷ موضوع در بودجه سال آینده در نظر گرفتیم و جزو الزامات است. از ابتدای اسفند ۹۸ ، کل سال ۹۹ و بخشی از سال ۱۴۰۰ درگیر کرونا هستیم. کرونا ضربه زیادی به بسیاری مشاغل و همچنین شهرداری وارد کرد.

او افزود:  هر چند شهرداری مسئولیت قانونی در این زمینه ندارد ولی نمی تواند بی تفاوت باشد و  مسئولیت اجتماعی در این زمینه دارای اهمیت است. در طول این ایام افرادی که به گرمخانه ها و مراکز بهاران مراجعه می کنند بیشتر شده است.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به اولویت های سال آینده بیان کرد: به جای اینکه پروژه جدید داشته باشیم تمرکز بر پروژه های نیمه تمام داریم. طی شش ماه اول سال ۱۳۹۹ حدود ۳۸ درصد تحقق بودجه نداشتیم. در حال حاضر بر پروژه های کوچک مقیاس محلی تمرکز می کنیم که این مشکلات نیز احصا شده است. بحث سال سوم برنامه توسعه را داریم و تکالیف و عقب ماندگی دو سال گذشته را باید در بودجه ۱۴۰۰ بپردازد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: برای سال آینده درآمدهای جدید هم مطرح است. مصوبه هفته گذشته مجلس هم دست ما را می بندد و باید به فکر درآمدهای جدید مانند استارت آپ ها، پارک حاشیه ای و وصول بدهی ها دولت برای تهاتر باشیم.

او در پاسخ به این سوال که چه اتفاقی برای هزینه هایی که به خاطر کرونا لغو شده، افتاده است، گفت : وضعیت کرونا باعث شد بسیاری از درآمدهای شهرداری از بین برود ولی هزینه ها پا برجاست. مثلا درآمد برج میلاد از همایش بوده و برنامه خاصی اجرا نشده و همچنین فعالیت های سازمان ورزش هم دارای وقفه است. افرادی که استخدام هستند حقوق می گیرند ولی درآمدی وجود ندارد.

او در خصوص وضعیت تحقق بودجه ۹۹ گفت: درآمدهای ۶ ماه دوم بیش از ۶ ماه اول محقق می شود. شهرداری تهران باید اصلاحیه بودجه بیاورد و پیشنهاد ما این است تا برای سه ماه آخر سال برنامه جدیدی بیاورد. با توجه به شرایط جدید باید برنامه داشته و برنامه ها هم لازم است پویا باشد. 

فراهانی با اشاره به جلسه آینده شورای شهر بیان کرد: آنچه در جلسه آینده مطرح است بحث الزامات بودجه شورا برای ۱۴۰۰ است. شهرداری تا انتهای دی ماه باید لایحه پیشنهادی را ارائه دهد. 

او با اشاره به بودجه کرونا برای سال ۱۴۰۰ گفت: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه مستقیم در ستاد شهرداری برای مقابله با کرونا پرداخت شده است. باوجود پیش بینی دولت که از محل صندوق ذخیره ارزی برای کرونا در نظر گرفته است اما پولی از این محل به شهرداری پرداخت نشده و جای گله مندی است اما در هزینه های غیر مستقیم حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد به شهرداری تهران خسارت وارد شده است و پیش بینی می شود۹ هزار میلیارد خسارت غیر مستقیم ناشی از کرونا به شهرداری تحمیل شود.

عضو شورای شهر تهران ضمن انتقاد از مصوبه مجلس گفت: اختیارات شوراها و شهرداری توسط مجلس و دولت محدود شده است و باوجود اختلافات با یکدیگر در حوزه کم کردن اختیارات شوراها و مدیریت شهری پیش رفته اند.

خبرنگار: سمیرا امیرچخماقی

۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
کد خبر: 6893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =