اراضی عباس آباد میزبان اهالی جمعه بازار پروانه شد

شهر: جمعه بازار پروانه از این به بعد با حمایت شهرداری تهران در اراضی عباس آباد برگزار می شود.

به گزارش شهر، سیدمحمد حسین حجازی - مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد - در مراسم بازگشایی جمعه بازار پروانه در مجموعه گردشگری عباس آباد گفت: اراضی عباس آباد وظیفه ای در حیات مدنی و مسئولیت اجتماعی دارد  در  مدیریت جدید شهری تهران با رویکردی که جناب آقای حناچی داشتند توانستیم این حمایت ها را در اراضی عباس آباد ایجاد کنیم.

حجازی گفت: بازگشایی جمعه بازار پروانه یک دغدغه جدی بود و با نگاه حمایتی از کسب و کار و با فضای این که بتوانیم یک نگاه جدید را به بازار هنر داشته باشیم از این حیث تلاش کردیم این بازار را که جایگاه کسب و کارهای خرد بوده است، این جا برپا کنیم. البته همه این افرادی که این جا فعال هستند صرفا از اقشار محروم جامعه نیستند بلکه ما هنرمندانی داریم که علاقه شان این جمعه بازار است تا بتوانند بساط خود را پهن و مشتری خود را پیدا کنند.

مدیرعامل شرکت نوسازی عباس آباد افزود: وقتی از سوی مدیران شهری این ایده با ما مطرح شد، از نمایندگان جمعه بازار دعوت کردیم که این جا را ببینند و در نهایت قرار شد باغ هنر را به به این دوستان  اختصاص دهیم.

از امامزاده سیداسماعیل تا تپه های عباس آباد

احمد مسجد جامعی در مراسم بازگشایی جمعه بازار پروانه گفت: در قلب تهران زمانی که روستا بود، جایی به نام امام زاده اسماعیل بود که قدیمی ترین اشیاء تهران آنجا خرید و فروش میشد و امروز هم قدیمی ترین شئ در تهران که یک در است آنجا قرار دارد.  در پیرامون آن میدانی به نام میدان سید اسماعیل بود که محل عرضه اجناس عتیقه بود و به نحو ویژه ای موجب فعالیت های هنری هم شد. مثلا کسی از اشیای نفیس خانه اش چیزی عرضه می کرد و برخی آن را تبدیل به چیز دیگری می کردند و کار هنری انجام می دادند و آن را کامل می کردند و به این ترتیب یک هنر ترکیبی عرضه می کردند.

او افزود: آنجا هنرمندان هم مشابه آنچه عرضه شده بود را می ساختند و ادامه این روند بود که فضاهای عرضه این آثار در خیابان منوچهری را فراهم کرد.

او به جمعه بازار پاساژ پروانه اشاره کرد و گفت: باید پاساژ پروانه را به حرکتی به اسم پروانه تبدیل کنیم و یک نهادی به این نام تشکیل بدهیم.  آن انگشتر فروشی و عصا فروشی های اطراف پاساژ پروانه را هم می توان ساماندهی کرد.

او در پایان گفت: در پاساژ پروانه اتفاق بزرگی افتاده است و هنرمندان ما هنر با کیفیت و قابل عرضه ای ارائه کردند. این را می توانیم به نهادی برای حمایت از هنر ملی در چارچوب شهر تبدیل کنیم.

فعالیت ۱۲۰۰ نفر در جمعه بازار پروانه

شهرناز سالاری، نماینده فعالان  جمعه بازار پروانه آیین بازگشایی جمعه بازار پروانه گفت: جمعه بازار تهران از زمانی شروع شد که تعدادی از عتیقه فروشان در کوچه های تکیه دولت شروع به کار کردند بعدها این افراد برای ساماندهی به پارکینگ ناصرخسرو منتقل شدند آنجا هم برای مدتی تعطیل  و بعد به پارکینگ پروانه منتقل شد.

او افزود: پارکینگ قدمت ۲۰ ساله داشت و شد جمعه بازار پارکینگ پروانه شد. زمانی این جمعه یازار برند شد که از هنرمندان و کارآفرینان در آن فعال بودند و  ۱۲۰۰ نفر آنجا کار  و کارهای دستی خودشان را عرضه کردند. با این اتفاق هنر در این بازار احیا شد و قدمت یافت.

سالاری ادامه داد: در این بازار همه فعالان ضعیف نبودند بلکه توانمندانی هم بودند در حقیقت  آنجا بستری بود که می توانستند کالای شان را عرضه کنند.جمعه بازار به خاطر شرایط کرونایی و برخی مسائل دیگر  بسته شده بود و با شرایط اقتصادی سختی که همه آن را می دانیم در این شرایط اقتصادی فعالان جمعه بازار تحت فشار قرار گرفتند تا این که با همت شهرداری تهران و اعضای شورای شهردوباره شکل گرفت و امیدوارم بتوانیم پروانه را در این جا با کمک شما بزرگان احیا کنیم.

خبرنگار: اکبر بیاتی

۱۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
کد خبر: 7722

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =