مدیریت شهری با عملکرد مطلوب، تضمین کننده ارتقاء کیفیت زندگی است

شهر: اگر مدیریت شهری عملکرد مطلوبی داشته باشد؛ به عنوان تضمین کننده ارتقا کیفیت زندگی در عرصه شهرها بشمار می‌رود. از آن جایی که تقریبا ۸۰ درصد جمعیت کشور شهرنشین هستند؛ اگر شهرها به صورت مطلوبی اداره شوند؛ می توان مطمئن بود که کشور توسعه یافته‌ای داریم.

سعید ابریشمی راد، شهردار کاشان در گفتگو با شهر درباره پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران، توضیح داد: این رویداد می تواند موضوعی برای افزایش تعامل بین شهرها در مقیاس ملی و بین المللی باشد که از طریق این تبادل اطلاعات می توان کسب تجربه داشت و آموخته های خود را به یکدیگر منتقل کرد. از نگاه من جایزه خشت طلایی از این جهت مهم است که مفهوم مدیریت شهری، معنا پیدا می کند.

او در ادامه افزود: بنده معتقدم مدیریت شهری اگر عملکرد مطلوبی داشته باشد؛ به عنوان تضمین کننده ارتقا کیفیت زندگی در عرصه شهرها بشمار می‌رود. از آن جایی که تقریبا ۸۰ درصد جمعیت کشور ما، شهرنشین هستند؛ وقتی شهرها به صورت مطلوبی اداره شوند؛ می توان مطمئن بود که کشور توسعه یافته ای داریم اما متاسفانه مفهوم مدیریت شهری خوب تعریف نشده است و رابطه ای که بین مدیر شهر و ذینفعان و صاحبان اصلی شهر که مردم هستند وجود دارد، رابطه درستی نیست.  ارتباط بین حقوق، وظایف و تکالیف، رابطه تعریف نشده ای است که امیدوارم جایزه خشت طلایی بتواند مسیر تعریف درست مدیریت شهری را در ایران باز کند.

 ابریشمی راد ضمن اشاره به معرفی پروژه‌های شهرداری کاشان در سه دوره از رویداد خشت طلایی، گفت: تاکید تمامی این پروژه ها روی تعاملات اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی در محلات قدیمی کاشان بوده است. برای پنجمین دوره هم ۴ پروژه معرفی کرده ایم که یکی از آن ها پیاده راه علامه فیض با شعار قدم قدم تا سر منزل فیض است. پروژه دیگر باز آفرینی و احیای یک محله قدیمی که به شکل بسیار زیبایی اتفاق افتاده است با شعار در باغ سبز که محله ای بوده معروف به درباغ. همچنین دو پروژه مشارکتی در حوزه تعریف مفهوم محیط زیست و مبانی محیط زیست، در جامعه مخاطب دانش آموزی، به عنوان یک پروژه مهارتی آموزشی، به نام زیستاک که سالانه برگزار می شود.  یک پروژه در خصوص بهبود شرایط تفکیک از مبدا و رسیدن به کوچه های سبز، به نام زیست بانو که جامعه مخاطب آن، خانم ها هستند که به نظر بنده خانم ها در توسعه مبانی و ارزش های فرهنگی و نهادینه کردن فرآیند جامعه پذیری و یادگیری هنجارهای اجتماعی مطلوب در جامعه، بسیار موثر هستند.

به گفته شهردار کاشان، هدف این دو پروژه در حوزه محیط زیست، افزایش مسئولیت پذیری شهروندان، برای داشتن شهری سالم و انشالله رسیدن به توسعه پایدار است.

خبرنگار: ملیکا هاشمی

۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۲
کد خبر: 7971

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =