بزرگراه شهید همت به نام شهرداری سند خورد

شهر: سند مالکیت بخشی از بزرگراه شهید همت به عنوان نخستین سند صادر شده برای معابر به مساحت حدود ۷۰ هزار متر مربع به نام شهرداری تهران صادر شد.

به گزارش خبرنگار شهر، برای نخستین بار در کشور و تاریخ بلدیه یکی از مهم‌ترین بزرگراه‌های کشور سنددار شد، بخشی از بزرگراه شهید همت به طول حدود ۷۰ هزار متر مربع روز گذشته -پنجم بهمن ۱۳۹۹- به نام شهرداری تهران سند خورد.  این در شرایطی است که تا پیش از این هیچ سندی برای بزرگراه‌ها صادر نشده بود. آنطور که مدیران شهری گفته‌اند این کار در راستای مصوبات شورای حفظ حقوق بیت المال و پیگیری ها از سوی سازمان املاک و مستغلات شهرداری و با هماهنگی و همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور انجام شده است. در تعریف نوع اسناد مالکیت صادره در بانک اطلاعاتی کاداستر سازمان ثبت، بخشی وجود دارد که درباره صدور اسناد گذر (اتوبان،شوارع ،معابر ،میادین وبزرگراه ) است، بزرگراه شهید همت هم باتوجه به این بانک اطلاعاتی کاداستر سنددار شد.

سازمان املاک و مستغلات شهر تهران به کمک بخشنامه صادر شده مبنی بر صدور اسناد گذر، نخستین سند مالکیت قسمتی از اراضی اتوبان همت به مساحت حدود ۷۰ هزار متر مربع در اراضی موسوم به طرشت را به نام خود زد و به این ترتیب از پرداخت حق الثبت که گفته شده عددی در حدود یک میلیارد و ۵۰۰ است، معاف شد. پیش از این هم، مسئولان اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران اعلام کرده بودند که؛ این اداره ،صدور اسناد مالکیت کاداستری برای املاک عام المنفعه و املاک متعلق به شهرداری از جمله، اتوبان ها، خیابان ها، معابر و میادین را در دستور کار قرار داده است. 

بزرگراه شهید همت یکی از اصلی‌ترین راه ارتباطی شرق به غرب و غرب به شرق تهران است که با پیگیری همکاران سازمان املاک و مستغلات سند تک برگی بخشی از آن به نام شهرداری تهران صادر شده است. 

دیروز هم در نشستی که با حضور حسن حاجیلو، بازپرس ویژه و محمدنادر محمدزاده، مدیر عامل سازمان املاک و مستغلات، اداره کل ثبت استان تهران، وزارت اطلاعات، اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، سازمان محیطزیست، روسای ادارات ثبت شهرارا -زیبادشت و رودکی برگزار شد، شهرداری تهران با احیاء ماده ۱۰۹ قانون شهرداری ها از  پرداخت حق الثبت اسناد مالکیت معاف شد. 

آنطور که حاجیلو، بازپرس ویژه در این رابطه گفته است: «اقدام سازمان املاک در خصوص مجوز و دریافت بخشنامه صدور اسناد گذرها، شهرداری تهران را از پرداخت چند صد میلیارد تومان در سنوات آتی معاف کرده که به استناد این مجوز شهرداری هر چه سریعتر میتواند املاک خود را ساماندهی کند و دست سودجویانی که هرساله مبالغ هنگفتی را از حساب شهرداری برداشت قضایی میکردند ببندد.»

محمدنادر محمدزاده، مدیرعامل سازمان املاک هم بیان کرد که «این بخشنامه و مجوز سبب شد تا شهرداری از پرداخت هزینه حق الثبت جهت دریافت سند معاف شود. همچنین از این پس، فرآیند دریافت اسناد مالکیت شوارع، میادین و اتوبان ها برای شهرداری تهران هموارتر خواهد شد.»

علاوه بر این امروز هم عبدالحسین رامشی، مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان تهران با بیان اینکه هر گونه توجیه و تاخیر در تثبیت اراضی و املاک متعلق به دولت و بیت المال در بانک جامع املاک جایز نیست، گفته است: این امر علاوه بر پیشگیری و جلوگیری از هر نوع سوء استفاده و جعل و تعرض سودجویان در ایجاد و نهادینه شدن انضباط حقوقی به ویژه در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌های کلان موثر و کارآمد است.» 

مجلس شورای اسلامی در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی، قانون جامع حدنگار (کاداستر) را در  ۲۰ ماده  زمستان سال ۱۳۹۳ به تصویب رساند. در این قانون آمده است: «حدنگار (کاداستر) فهرست مرتب شده اطلاعات مربوط به قطعات زمین است که مشخصه‌های زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی به نقشه بزرگ مقیاس اضافه شده است.» اجرای قانون کاداستر یعنی تهیه دقیق مشخصات زمین، ملک و ثبت کامل مشخصات مالکان در سندهای مشخص  موسوم به سند تک برگ که می تواند در کاهش جرائم مربوط به امور ملکی مانند سند سازی، تصرفات غیر مجاز، فروش مال غیر و ... موثر باشد.

خبرنگار: فریبا رحمانی

۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴
کد خبر: 8108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =