• هشت ماه تلاش فرهنگی در شهر

    هشت ماه تلاش فرهنگی در شهر

    کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران از نخستین روز تشکیل این کمیسیون در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران تلاش کرد تا با سیاستگذاری صحیح در موضوعات مختلف و متنوع فرهنگی هنری اجتماعی ورزشی گردشگری و... زمینه خدمت رسانی مناسب برای مردم فراهم شود.

  • لزوم هدایت حمل‌و نقل جاده‌ای به سمت حمل و نقل ریلی

    لزوم هدایت حمل‌و نقل جاده‌ای به سمت حمل و نقل ریلی

    صنعت حمل‌ونقل پس از اختراع چرخ، تحولی اساسی پیدا کرد و روز به روز با پیشرفت تکنولوژی وسایل پیچیده‌تر در این عرصه به کار گرفته شد به طوری که امروزه مسائل مطرح در زمینه جابه‌جایی و حمل‌ونقل جزو پیچیده‌ترین مسائل در ابعاد مختلف و یکی از مهم‌ترین مسائل کلان شهرها و از ضروریات به شمار می‌آید.

  • راهی که شورای ششم تهران باید طی کند

    راهی که شورای ششم تهران باید طی کند

    پس از یک دوره ده ساله درخشان مدیریت شهری و اجرای پروژه‌های بزرگ و قابل توجه در شهر تهران به‌ویژه توسعه خطوط مترو، ایجاد بزرگراه‌ها و پروژه‌هایی از قبیل باغ کتاب، پل طبیعت، برج میلاد، دریاچه شهدای خلیج فارس، باغ‌موزه دفاع مقدس، تونل توحید، سازه طبقاتی صدر و... در فاصله سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵، نوعی رکود و رخوت فضای مدیریت شهری را در فاصله سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ فراگرفت، انباشت بدهی‌ها در کنار عدم اجرای پروژه‌های شاخص در کنار فرسودگی سیستم حمل‌ونقل و سایر چالش‌های مدیریت شهری باعث شد که شهروندان تهرانی در انتخابات شورای اسلامی شهر تهران در سال ۱۴۰۰ رای به بازگشت گفتمان سابق به عرصه شورا و مدیریت شهری بدهند.

  • پسماند صفر پیش‌نیاز زمین پاک

    پسماند صفر پیش‌نیاز زمین پاک

    امروز بسیاری از شهرهای دنیا مفهوم پسماند صفر را دنبال می‌کنند. حتما ما انسان‌ها هیچ‌گاه نمی‌توانیم به نقطه صفر (Zero-Waste) در پسماند دست پیدا کنیم، «پسماند صفر» تنها اسم یک نوع سبک زندگی است که در آن فرد تصمیم می‌گیرد مسئولیت زباله‌هایی را که در طول شبانه‌روز تولید می‌کند، کاملا به‌عهده بگیرد و همچنین سعی می‌کند تولید زباله را به نقطه صفر نزدیک کند.

  • چالش‌های بصری زندگی شهری با از بین رفتن معماری ایرانی_اسلامی

    چالش‌های بصری زندگی شهری با از بین رفتن معماری ایرانی_اسلامی

    هنر معماری و شهرسازی ایران سابقه‌‎ای به قدمت تاریخ و تمدن پرافتخار ایران دارد که این هنر در میان سایر کشورها از اعتبار و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و همواره از آن به عنوان یکی از گنجینه‌های تمدن بشری یاد می‌شود.

  • بازآفرینی شهری و تولید دانش‌بنیان

    بازآفرینی شهری و تولید دانش‌بنیان

    یکی از مأموریت‌های اصلی برنامه نوسازی خیابان فدائیان اسلام، ایجاد محور جدید کار و فعالیت و عرصه‌ای نوآور و رقابت‌پذیر در شهر تهران از طریق راه‌اندازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، نوین و اشتغال‌زا بوده است که این هدف با درنظرگرفتن محدوده‌ای به وسعت حدود ۲۰۰هکتار در شمال منطقه۲۰ محقق خواهد شد.

  • پاسداشت روز ملی منابع انسانی

    پاسداشت روز ملی منابع انسانی

    حضرت آیت اله خامنه ای (مدظله العالی) " نیروی انسانی صالح، چابک و برخوردار از فکر و مدیریت صحیح در کنار ایستادگی، عزم راسخ، توکل به خدا و امید به آینده، راهگشاترین عناصر در رساندن ایران اسلامی به جایگاه بزرگ تاریخی و متناسب با شان آن هستند"

  • نهادینه شدن انضباط مالی در نهادهای انقلابی و جهادی

    نهادینه شدن انضباط مالی در نهادهای انقلابی و جهادی

    در خبرها آمده بود که شهرداری تهران اعلام کرده تحقق بودجه این سازمان بالای ۹۴ درصد بوده که دو برابر شش‌ماه اول سال در دوره مدیریت قبلی شهرداری محسوب می‌شود.

  • سهم تهران در تحقق شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین

    سهم تهران در تحقق شعار تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین

    نامگذاری سال‌ها به عناوین مختلف در پیام‌های نوروزی، سنتی پسندیده و قابل تامل از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است که از سال ۱۳۷۸ با نامگذاری به نام سال امام خمینی(ره) به مناسبت یکصدمین سالگرد ولادت حضرت امام آغاز شد و در بیش از دو دهه اخیر با نام‌های مختلف تکرار شده است. بدیهی است این نامگذاری با فلسفه خاص و به ویژه تاکید مقام رهبری بر یک موضوع ، مفهوم یا رویداد مهم صورت می‌گیرد و می‌تواند چراغ راه مسئولان نظام در طول سال باشد.

  • لازمه مدیریت شهری، ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان

    لازمه مدیریت شهری، ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان

    مدیریت شهر با توجه به منابع محدودی که سال به سال هم محدودتر می‌شود، راهی جز هوشمندسازی و ایجاد فعالیت‌های مبتنی بر شرکت‌های دانش‌بنیان ندارد.

  • برنامه مدیریت شهری برای هموارسازی مسیر دانش بنیان‌ها

    برنامه مدیریت شهری برای هموارسازی مسیر دانش بنیان‌ها

    آغاز سال ۱۴۰۱ هجری شمسی بهار در بهار است. بهار طبیعت در ابتدا و بهار قرآن در امتداد فروردین و نام این سال مزین است به جهاد فراگیر در سه باب که در کلام و بیان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) متصف گردیده است.

  • قدمت سرچشم محله

    قدمت سرچشم محله

    محله کلا تغییر می‌کرد؛ همه پای کار بودند؛ از نوجوانان گرفته تا ریش‌سفیدان. جنب‌وجوش‌ها از یک‌هفته قبل آغاز می‌شد و واقعا عید بود.

  • در ستایش امام موعود و روزگار نو

    در ستایش امام موعود و روزگار نو

    نوورز ۱۴۰۱ حال و هوایی متفاوت دارد. تقارن شعبان و فروردین تقارنی زیبا و معنادار است؛ انتظار امام عصر (عج)، عرفانی‌ترین لحظات زندگی شیعیان را شکل داده است. انتظار برآمدن روزگار عدل و خوبی مطلق، بخشی از اندیشه آرمانگرای انسان ایرانی است.

  • در چهارشنبه سوری مراقب طبیعت باشیم

    در چهارشنبه سوری مراقب طبیعت باشیم

    چهارشنبه سوری؛ سنت نیک پدران ما سالهاست که از  اصل خود برای بخشیدن سرخی و گرفتن زردی دور شده است. سور و حلاوت جشن چهارشنبه سوری با ابزار محترقه و آتش زای جدید به سوز ترسناک معرکه جنگ بدل شده است. مواد محترقه و منفجره، ترقه های جورواجور، فشفشه های رنگارنگ و آتش زدن لاستیک خودروها جایگزین پایکوبی و جشن، قاشق زنی و آتش نرم بوته های خشک شده اند. در این وانفسا طبیعت مهجور و مظلوم بیش از همیشه نیازمند توجه ماست. چهارشنبه سوری به سبک و سیاق کنونی چه بر سر محیط زیست و طبیعت سرزمین مان می آورد؟

  • اهمیت فضاهای شهری در ایجاد نشاط اجتماعی

    اهمیت فضاهای شهری در ایجاد نشاط اجتماعی

    نشاط و شادی یکی از مهم‌ترین نیازهای بشری است که او را جهت مقابله با پیچیدگی‌ها و مشکلات دنیای امروز مهیا می‌گرداند. گرچه به اعتقاد بسیاری از افراد این هنر درونی است و خود فرد باید شادی را در زندگی‌اش خلق کند، اما از آنجایی که فضای شهر بیشترین ارتباط را با مردم و محیط زندگی برقرار می‌سازد، نقش بسزایی در احساس شادی و آرامش به شهروندان دارد.

  • دو قطبی سرمایه در تهران و غیرتهران

    دو قطبی سرمایه در تهران و غیرتهران

    وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت از وی خواست شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان‌ها را ملزم به بازگرداندن حساب‌های بانکی خود به استان محل استقرار شرکت کنند.

  • شهروند برای شهروند

    شهروند برای شهروند

    شعار «شهروند برای شهروند» قدیمی‌ترین شعار فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند است، اما در دوره قبل مدیریت شهری سیاست‌هایی حاکم شد که شهروند از این شعار و رسالت‌های آن دور و دورتر شد؛ اما در حال حاضر مجموعه شهروند به همت و تلاش مدیریت شهری در دوره جدید، دوباره به حال و هوا و شور و اشتیاق سابق خود برگشته است. به طوری که در اقدامی بجا و بهنگام، در بزنگاهی که روز به روز شرایط را بر پیکره و هویت این شرکت سخت‌تر می‌کرد.تلاش‌ها و پیگیری‌های مدیرعامل شرکت شهروند مجموعه این فروشگاه‌ها همانند ۵ سال پیش به آغوش معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست بازگشت.  

  • همراهی شهرداری، دولت و مجلس در حل مشکلات کلانشهرها

    همراهی شهرداری، دولت و مجلس در حل مشکلات کلانشهرها

    اولین نکته‌ای‌ که باید در زمینه همکاری شهرداری و دولت به آن توجه کرد این است که رویکرد شهردار تهران از ابتدای انتخاب آقای زاکانی به‌عنوان شهردار این بود که شهرداری را در همراهی با دولت تعریف می‌کنند.

  • حقوق شهر و شهروند از کجا آمد

    حقوق شهر و شهروند از کجا آمد

     شـهروندی را قالـب پیشـرفته شهرنشینی می‌دانند و به باور برخی از کارشناسان، شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکـدیگر احتـرام گـذارده و بـه مسئولیت‌های خود در قبال شهر و اجتماع عمل کنند به «شهروند» ارتقاء یافته‌اند.

  • مسیر تحقق درآمد پایدار برای شهر تهران

    مسیر تحقق درآمد پایدار برای شهر تهران

    کلانشهر تهران، از ری تا شمیران و از دارآباد تا کن، مهد تمدنی هفت‌هزار ساله است که علی‌رغم داشتن ظرفیت‌های ناب گردشگری، هیچ‌گاه مقصد گردشگری نبوده است. منظور از مقصد گردشگری بودن جایی، این است که  گردشگر، به قصد دیدن آنجا، عزم سفر کند. شهر مهاجرپذیر و شلوغ تهران، همواره به واسطه‌ تمرکز امکانات و خدمات اداری و دولتی، مورد توجه بوده و همین مقوله، باعث به محاق فراموشی رفتن جاذبه‌های گردشگری آن شده است.

  • شهدای انقلاب، سرمایه‌های اصلی نظام اسلامی هستند

    شهدای انقلاب، سرمایه‌های اصلی نظام اسلامی هستند

    پیشرفت و تعالی نظام اسلامی امروز مدیون خون شهدایی است که مظلومانه در خفقان رژیم ستم‌شاهی تا پای جان بر آرمانهایشان ایستادگی کردند.

  • جای خالی سازمان ...

    جای خالی سازمان ...

    آنچنان محکم بر زمین پای می‌کوبند که انگار دنیا را با آنها قسمت کرده‌اند. رقص پارچه‌های رنگی، پیچیده در ساز و نقاره‌ی محلی، به فضای سرد نمایشگاه، جان دوباره بخشیده بود و روز دوم نمایشگاه، به یمن حضور گروه‌های استان‌های دیگر، پر جنب‌وجوش و هیجان‌انگیز بود. اما تهران چه برای عرضه داشت؟

  • مادر پاسدار تربیت انسان و عامل رشد و تعالی خانواده و جامعه است

    مادر پاسدار تربیت انسان و عامل رشد و تعالی خانواده و جامعه است

    بیستم جمادی الثانی مصادف با میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شده است، روزی که به برکت و حرمت بزرگ بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (س) بهانه ای است برای قدردانی از همراهان همیشگی؛ زنانی که در کنار نقش پراهمیت خود در خانواده دوشادوش مردان در جامعه گام برمی‌دارند.

  • مترو؛ سال ۱۳۴۸

    مترو؛ سال ۱۳۴۸

    الان تهران نزدیک ۲۵۰کیلومتر مترو دارد و با افزوده شدن ۴خط دیگر طول آن به ۴۵۰کیلومتر هم می‌رسد که برای شهری با جمعیت فعلی مناسب است. در شهرهای توسعه‌یافته‌ای که جمعیت مشابه تهران دارند ، همین طول دیده می‌شود.

  • مدیریت شهر با فیک‌نیوزهای سریع

    مدیریت شهر با فیک‌نیوزهای سریع

    حدود ۴ماهی که از فعالیت دوره جدید مدیریت شهری گذشته، آنقدر اخبار جهت‌دار منفی و غیرواقعی علیه‌اش منتشر شده که شاید در چنین بازه‌ای از ابتدای تشکیل بلدیه تاکنون بی‌سابقه به حساب ‌آید. این در صورتی است که انتشار اخباری کذب با هر نگاهی، هم مردم را ناامید می‌کند و هم سدی جلوی آگاه‌سازی درست از برنامه‌های مدیریت شهرداری پایتخت کشور ایجاد می‌کند. حال اینکه عده‌ای با چه هدفی به‌دنبال تخریب فعالیت‌های مدیریت شهری هستند، بحثش جداست.

  • یکی از ستون‌های توسعه پایدار، حمل‌ و نقل است

    یکی از ستون‌های توسعه پایدار، حمل‌ و نقل است

    طبق برآورد بانک جهانی، ارزش اقتصادی تلفات جانی و خسارات آلودگی هوا در ایران سالانه بالغ بر ۸/۱ میلیارد دلار اعلام شده است.

  • مرجع و شاخص‌های تشخیص باغات در شهر و ضوابط ساخت و ساز در آن

    مرجع و شاخص‌های تشخیص باغات در شهر و ضوابط ساخت و ساز در آن

    بردن تک‌تک پرونده‌های باغ به شوراهای اسلامی شهر و اخذ مصوبه موردی برای آنها از این شورا با توجه به حجم کار و وظایف متعدد آن به خصوص در کلانشهرها خیلی زمانبر خواهد بود و این امر به احتمال زیاد به نفع مالکین نخواهد بود.

  • شهرها و فرصت ویژه شورای‌عالی استان‌ها

    شهرها و فرصت ویژه شورای‌عالی استان‌ها

    پیگیری سهم شهرداری‌ها از مالیات ارزش افزوده و نیز لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها، پیگیری عدم‌اجرایی شدن مصوبات هیأت دولت که البته مربوط به دولت‌های گذشته به‌ویژه مصوبه سال۱۳۹۶ شورای اقتصاد برای تامین ۱۹هزار اتوبوس شهری و بین‌شهری است، ازجمله مواردی است که شورای‌عالی استان‌ها می‌بایست دنبال کند.

  • شهروندان حقوقی دارند، تهران هم!

    شهروندان حقوقی دارند، تهران هم!

    تهران حقوق دیگری دارد که شاید برخی از آن‌ها حتی به گوش مردم هم برخورد نکرده باشد. شاید هم برخورد کرده باشد و این یادداشت مصداق بردن زیره به کرمان بشود، اما معتقدم تهران جان دارد، اگر زبان هم داشت، حتماً مطالباتش از شهروندان را مطالبه می‌کرد! اگر شما اجازه بدهید در چند سطر زبان تهران باشم!

  • نگرشی بر مقررات و ضوابط حاکم بر سد معابر

    نگرشی بر مقررات و ضوابط حاکم بر سد معابر

    مقوله دستفروشی و به تبع آن سد معابر و مشکلات بعدی ریشه در سیاست‌ها و برنامه‌های اشتغالی و اقتصادی دولت دارد که متولیان آن وزارتخانه‌های مربوطه از جمله صمت و اقتصاد است که باید وارد میدان شوند و از سوق یافتن ناگزیرانه و بعضا اجتناب ناپذیر جمعیت کثیری از شهروندان به شغل‌های اینچنینی که هیچ پشتوانه حقوقی و حمایتی و بیمه‌ای ندارند، جلوگیری کنند.