عباس آباد تبدیل به جاذبه فرهنگی، هنری و گردشگری تهران شده است

شهردار تهران گفت: تپه های عباس آباد تبدیل به یکی از جاذبه های فرهنگی، هنری و گردشگری تهران شده است.

به گزارش خبرنگار شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران در آیین گشایش کوشک باغ هنر، مرکز نمایش، معرفی، ترویج و آموزش هنر ایرانی- شنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۰- با گرامی داشتن یاد افرادی که در حفظ اراضی باارزش عباس آباد تلاش کردند، گفت: همانطور که معماری هخامنشی از دوران هم عصر و پیش از خود و معماری ساسانی از دوره هخامنش تاثیر پذیرفته اند، معماری اسلامی نیز از چنین ویژگی اما با یک تفاوت جدی برخوردار است.  

او با بیان اینکه در اولین اثر ایرانی در قرن دوم، سوم و چهارم حداکثر ترکیب هنری و اثر هندسی را مشاهده می کنید، توضیح داد: در دوران معماری ایرانی اسلامی این معماری بسیار کاملتر شد.

حناچی با بیان اینکه این سوال همواره مطرح می شود که معماری ایرانی اسلامی یک مفهوم است یا یک مصداق، اضافه کرد: بسیاری معماری و سازه هایی که در ایران ساخته شده را یک مصداق می دانند و معتقدند حتما باید این مصادیق معماری و اجرای آن را در معماری ها ببینیم.

شهردار تهران ادامه داد: از نظر استاد پیرنیا، معماری ایران بر پایه هایی مثل مردم داری، نیارش، گریز از بیهودگی و استفاده از مصالح بوم آورد استوار است و هر مجموعه ای که این اصول را رعایت کند می تواند جزو آموزه‌های معماری ایرانی اسلامی باشد. 

او گفت: نقطه نظری که معتقد است هر اثر جدیدی که این اصول در آن اجرا شود می تواند با مفاهیم معماری ایرانی اسلامی منطبق باشد.

او افزود: در این زمینه هر چقدر شناخت عمیق تر شود تأثیرگذاری بیشتر می شود.اما نکته مهم این است که چگونه این مفاهیم را به زندگی امروز و آینده ببریم. 

حناچی عنوان کرد: در معماری دوران اسلامی در کشورهای مختلف آثار معماری و صنایع ظریف و آثار مکتوب ایران را می بینید. اما باید دید چگونه می توان این مفهوم را تداوم داد؟ 

شهردار تهران یادآور شد: بسیاری از صنایع ظریف گذشته ایران که فراموش شده، از طریق آموزش و نوآوری می تواند تداوم پیدا کند.

او با بیان اینکه عباس آباد تبدیل به یکی از جاذبه های فرهنگی، هنری و گردشگری تهران شده یادآور شد: خیلی از اتفاقات و مصادیق معماری در شهرها به دلیل رعایت نکردن نکات معماری ایرانی اسلامی تبدیل به اهانت فرهنگی می شود به عنوان مثال وقتی در استفاده از سنگ بر خلاف روندی که در گذشته و دوره های تاریخی از آن استفاده می شد، اقدام می کنیم در واقع به صورت غیر مستقیم به فرهنگ گذشته اهانت می کنیم.

حناچی گفت: شهرداری تهران تلاش کرد به این ظرافت‌ها و نکات توجه کند نکاتی که از طریق ضوابط ها قابل تداوم نیست و از طریق آموزش و بالا بردن سطح دانش و سلیقه مردم می توان آن را تداوم بخشید.

*نیارش عبارت است از شناختِ کمیت و کیفیت نیروی مصالح ساختمانی و معماری سنتی ایران. در نیارش از عنصری به نام پیمون که وسیله‌ای برای سهولت در کار و جهت دادن به تمامی اندازه‌های نیارش بوده‌است، استفاده می‌شده‌است. واژه نیارش در معماری گذشته ایران بسیار بکار می‌رفته است. 

۲۶ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۸
کد خبر: 11884

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 7 =