رفع کمبود ماشین‌آلات تخصصی برف‌روبی تا ۵ سال آینده

شهر: علیرضا رباطی گفت: طبق آنالیزی که درباره شهر تهران انجام شده، تا ۵ سال آینده کمبودی در ماشین‌آلات تخصصی برف‌روب وجود ندارد.

سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با ۲۹۷ دستگاه ماشین‌آلات تخصصی جدید برف‌روبی و ۱۹ دستگاه ماشین‌آلات تخصصی لایروب شهر تهران را آماده ورود به فصول پاییز و زمستان کرد.علیرضا رباطی، معاون خدمات شهری و امور خودرویی سازمان پسماند شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار شهر در اینباره، گفت: سال ۹۷ چیزی بالغ بر ۹۱ ماشین تخصصی برف‌روبی شامل برف‌روب و تیغه برف‌روبی در معاونت وجود داشت. اما به دلیل نیاز مبرم شهر تهران به تجهیزات تخصصی برف‌روبی، در دو مرحله شاسی خودروها اورهال شد و تجهیز به نمک‌پاش و تیغه برف‌روب شدند. تعداد این ماشین‌آلات تا سال گذشته ۱۸۲ ماشین تخصصی برف‌روبی افزایش یافت.

۲۹۷ ماشین تخصصی برف‌روب

در همین راستا معاون خدمات شهری و امور خودرویی سازمان پسماند شهرداری تهران افزود: در راستای تجهیز پایتخت ۶۲ ماشین برف‌روبی ایسوزویی و بیش از ۵۰ ماشین بزرگراهی به تجهیزات شهرداری تهران اضافه شد. با این وجود به دلیل کسری در ماشین‌آلات شهرداری مجبور شد ۳۰ ماشین تخصصی برف‌روب دیگر اجاره کند. در سال جاری نیز تعداد ۲۰ ماشین‌آلات برف‌روب در دو فاز ماشین‌های بزرگراهی و ایسوزویی با قابلیت‌های سال گذشته به امکانات شهرداری اضافه شده است. این خودروها به نمک‌پاش و تیغه برف‌روب مجهز هستند. با اضافه شدن ماشین‌آلات جدید، سرانه ماشین‌آلات ایسوزویی و ماشین‌های بزرگراه شهر تهران به ۲۹۷ ماشین تخصصی برف‌روب افزایش یافت. طبق آنالیزی که درباره شهر تهران انجام شده؛ نسبت به معابر شمالی - جنوبی و مناطق برف‌گیر تا ۵ سال آینده کمبودی در ماشین‌آلات تخصصی برف‌روب وجود ندارد.

او درباره کمبودهای ماشین‌های برف‌روب شهر تهران، گفت: آمار ثابتی برای تهیه ماشین‌آلات تخصصی وجود ندارد و به نسبت اضافه شدن این آمارها تغییر می‌کند. در سال گذشته چند معبر اصلی مانند نجفی رستگار یا اتوبان ارتش به شهر تهران اضافه شد و شهرداری مجبور شد برای این معابر نیز ماشین‌آلات تخصصی برای این معبر تهیه کند. نسبت به این متغیرها را در سایت‌های پشتیبانی در سازمان مدیریت پسماند پیش‌بینی شده تا در صورت بروز مشکل عوامل به سرعت درصدد رفع آن برآیند.

قیمت بالای اجاره ماشین‌آلات برف‌روب

علیرضا رباطی در ادامه افزود: در سنوات گذشته ۴ پهنه پشتیبانی در زمان بارش در شهر تهران وجود داشت اما در سال های گذشته و جاری ۶ پهنه دیگر نیز اضافه شده تا به جهت حساسیت‌های موجود در زمان بارش شهرداری مدیریت بهتری داشته باشد.

او درباره پراکندگی ماشین‌آلات در مناطق ۲۲گانه شهر تهران، توضیح داد: معاونت خدمات شهری درباره مدیریت تخصصی برف‌روبی وظایفی بر عهده سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران قرار داده و این وظایف اولویت‌های ما در خصوص مدیریت برف‌روبی است. طبق اولویت‌هایی که وجود دارد در بحث برف‌روبی مناطق یک تا ۶ و ۲۱ و ۲۲ اولویت دارند و سعی شده سرانه بیشتری به این ۸ منطقه اختصاص یابد. در سال گذشته از ۱۸۲ ماشین برف‌روب ۱۶۲ ماشین برف‌روب در این ۸ منطقه مستقر شد. منطقه یک با ۳۹ ماشین تخصصی برف‌روب و منطقه ۱۶ با ۳ ماشین تخصصی برف‌روب بیشترین و کمترین سرانه تخصیص ماشین‌آلات تخصصی را داشتند.

معاون خدمات شهری و امور خودرویی شهرداری تهران درباره هزینه‌ای که برای تهیه این ماشین‌آلات شده، تاکید کرد: سال گذشته مبلغ ۱۴ میلیارد تومان ادوات و ملحقات برف‌روبی تخصصی (تیغه برف‌روب، نمکپاش و...) خریداری شد و سال جاری نیز تهیه ماشین‌آلات متوقف نخواهد شد. سال گذشته شهرداری برای اجاره ۲۰ ماشین تخصصی برف‌روب، ۷ میلیارد تومان پرداخت کرد. اما با ۱۴ میلیارد تومان ۴۵ ماشین تخصصی برف‌روبی اضافه شد و شهرداری به نقطه سر به سر ماشین‌آلات رسید.

هزینه میلیاردی شهرداری برای حفظ سلامتی کارگران

علیرضا رباطی درباره تهیه دستگاه لایروب گفت: تاکنون از ماشین‌آلاتی مانند جنتکس، مکنده و موتورجت برای لایروبی و باز کردن انسدادها در کانال‌های تهران استفاده نشده بود. اما سال گذشته شهرداری با یکی از شرکت‌های دانش بنیان قرارداد بست و ماشین جنتکس و مکنده تولید داخل را به تجهیزات اضافه کرد. این دستگاه‌ها در مکان‌هایی که امکان ورود افراد وجود ندارد استفاده می‌شود. در سنوات گذشته کارگران به نقاطی از کانال‌ها می‌رفتند که گازهای زباله‌ای انباشت شده بود و دچار گازگرفتگی، مشکلات تنفسی و بعضا مرگ و میر می‌شدند. شهرداری برای حفظ سلامت کارگرانش با فشار آب، لایروبی کامل را انجام می‌دهد. برای حل مشکل و مکانیزاسیون شدن لایروبی، ماشین‌آلات لایروبی را خریداری کردیم که برای باز کردن انسداد از یک طرف واترجت زده می‌شود و از طرف دیگر با مکنده‌های قوی لایه‌ها و رسوبات از کانال ها خارج می‌شود.

او با اشاره به خرید ماشین‌آلات لایروبی گفت: در مرحله اول ۵ دستگاه خریداری شد. اما به دلیل گستردگی کانال‌ها در تهران، ۱۴ ماشین تخصصی لایروبی دیگر نیز به تجهیزات تخصصی خود اضافه کرد.

معاون خدمات شهری و امور خودرویی سازمان پسماند شهرداری تهران، تاکید کرد: قطعا باید این دستگاه‌ها افزایش یابند. مناطق دارای ریزدانه و بافت فرسوده زیاد مانند منطقه ۱۸، ۱۹، ۱۴ و... نیاز به ماشین‌آلات بیشتری دارند، به همین دلیل باید سرانه ماشین‌آلات تخصصی لایروبی افزایش یابد تا شهرداری پاسخگوی شهر تهران باشد.

۲۵ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۱
کد خبر: 13417

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 7 =