باید با جهش و تحول به سمت ایده‌ها و پروژه‌های خردمحور حرکت کنیم

اردبیلی گفت: جهش و تحول رخ نخواهد داد مگر اینکه با تحول حکمرانی به سمت ایده‌ها و پروژه‌های خردمحوری برویم که با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد. خانواده بزرگ زنان در مدیریت شهری تهران به جهت ارتباط با بخش نوآوری در محیط پیرامون می‌توانند این ایده را به سطح عمل برسانند و برای تحقق شعار تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام تک‌تک زنان می‌توانند به ما کمک کنند.

به گزارش خبرنگار شهر، مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران در مراسم گرامیداشت مقام زن که یکشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۰ با حضور جمعی از کارکنان زن شهرداری در سالن همایش‌های برج میلاد تهران برگزار شد، گفت: در این مناسبت و مناسبت‌هایی مانند این مسرور هستیم و باعث یمن و برکت است اما باید در عین حال درسها و پیام‌هایی را از ورای تاریخ برای جامعه امروز از خلال این مناسبت‌ها بازخوانی کنیم. آنچه که در وجود نازنین حضرت زهرا(س) بیش از همه متجلی است، عاملیت و تأثیرگذاری زنی است که در جایگاه و نقش‌ها و موقعیت‌های مختلف این تاثیرگذاری، الهام‌بخشی و جریان‌سازی را ایفا کرده است.

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران افزود: سالهاست که اسیر دوگانه‌ای شدیم که بن‌بست‌هایی برای ما ایجاد کرده است و آن دوگانه‌ای است که بین تعدد نقش‌های زنان در خانه یا در جامعه در دنیای مدرن برای ما به وجود آمده است. در مبانی ارزشی و دینی ما دوگانه‌ای به نام خانه و جامعه برای زن نداریم. نکته اصلی این است که چقدر یک زن در پیشگاه خدا عبد است و در محیط خانه و محیط پیرامونی تکلیف و وظیفه‌ای بر دوش دارد که باید در همه جا ایفا کند. حضرت فاطمه(س) نماد تمام قد ایفای نقش موثر، عاملیت و تاثیرگذاری بود. 

الگوی تمام‌قد جامعه مادری، حضرت زهرا(س) است

اردبیلی ادامه داد: نکته مهم این است که یک زن چه سهمی از اثر می‌تواند داشته باشد و اینکه دیگران نیز بر این نکته باور داشته باشد و این عاملیت را به نمایش بگذارد. اگر در خانه و نقش مادری مطرح است، الگوی تمام قد جامعه مادری در ابنای بشر، حضرت زهرا(س) است. اما به محض اینکه تکلیف دیگری مشخص می‌شود که با انجام ندادن آن ممکن‌ است‌ راه هدایت بشر گم شود، حضرت با جنین در رحم به وسط کوچه می‌آید. به درب خانه تک‌تک مهاجرین و انصار می‌رود و در آن لحظه نقش اجتماعی خود را ترجیح می‌دهد و خطبه خود را به خاطر احقاق حق ولایت ارائه می‌دهد. 

او اضافه کرد: در دستگاهی که حضرات  فاطمه، زینب کبری، خدیجه، مریم، معصومه و آسیه(س) حضور داشتند، نقش دوگانه خانه و محله یا جامعه مطرح نبود و عاملیت آنها به زمان و مکان بسنده نمی‌شد و در همه نقش‌ها متجلی می‌شد. 

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از بزرگترین پتانسیل‌های توانمندی حوزه بانوان در شهرداری تهران وجود دارد، گفت: ما در اداره کل امور بانوان و حوزه بانوان شهرداری تهران یک هزارم کل شهرداری هستیم و هرکاری بخواهیم برای  ۵ میلیون زن تهرانی انجام دهیم کار جزئی است. هر چند در حوزه بانوان کارهای ارزشمندی انجام می‌شود. ما یک واحد کوچک شتاب‌دهنده هستیم برای اینکه ۹۹۹ هزارم دیگر شهرداری تهران به تهران دوستدار خانواده، انسانی‌تر، مردمی‌تر، محله‌محورتر، خلاق‌تر و مشارکت محوری‌تر نزدیکتر شود. زنان نقش بهبوددهندگی و تربیت پیرامونی خود را دارند و زنان موجودیتی هستند که همیشه ابعاد مختلف الزامات و اقتضائات تک تک افراد خانواده را درنظر گرفته‌اند.  

اردبیلی عنوان کرد: در کنار نگاه زنان به عنوان محور خانواده به حضور زنان در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و مشاوره‌ای و  مدیریتی نیازمندیم. 

برای تحقق شعار «تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام» تک‌تک زنان می‌توانند به ما کمک کنند

او یادآور شد: "تهران خانواده" جایی نیست که فقط به خانواده سوبسیدها و امتیازاتی بدهیم. حتی جایی نیست که بگویم که هر سیاستی که طرح می‌شود، باید پیوست خانواده نیز در طراحی آن مدنظر باشد. سطح متعالی حکمرانی خانواده‌محور وقتی محقق می‌شود که به تک‌تک خانواده‌های تهرانی به عنوان‌ یک واحد حل مساله باور کنیم و مشارکت آنها را تسهیل کنیم و برای نقش‌آفرینی خانواده‌ها برای کمک به مدیریت شهری ریل‌گذاری کنیم. 

مدیرکل امور بانوان شهرداری گفت: ناگزیریم از اینکه مشارکت خانواده‌ها را در بهبود وضعیت شهر داشته باشیم. جهش و تحول رخ نخواهد داد مگر اینکه با تحول حکمرانی به سمت ایده‌ها و پروژه‌های خردمحوری برویم که با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد. خانواده بزرگ زنان در مدیریت شهری تهران به جهت ارتباط با بخش نوآوری در محیط پیرامون می‌توانند این ایده را به سطح عمل برسانند. برای تحقق شعار تهران کلانشهر الگوی جهان اسلام تک‌تک زنان می‌توانند به ما کمک کنند. در حیطه زنان ظرفیت‌های بیشتری برای آنان می‌بینیم. به هر سرای محله که سر بزنید ۷۰ تا ۸۰ درصد حضور بانوان و نقش مشارکتی آنها را می‌بینید. طی فرایندی می‌توانید ایده‌ها و طرح‌های خود را برای تحقق "تهران خانواده" با ما به مشارکت بگذارید. 

در این مراسم علیرضا زاکانی شهردار تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، عباس شعبانی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، حسین نظری معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران، محمدامین توکلی‌زاده معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، فاطمه تنهایی شهردار منطقه ۸، الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و جمعی دیگر از مدیران شهری حضور داشتند.

انتهای پیام/

۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰
کد خبر: 17115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =