افزایش حقوق و مزایای نیروهای آتش‌نشانی موقتی نبوده است

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه از دو سال پیش نظارت بر ضوابط ایمنی ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر واگذار شده است توضیحاتی در خصوص بخشنامه شهرداری تهران درباره واگذاری ایمنی ساختمان‌ها به دفاتر الکترونیک شهر ارائه کرد.

به گزارش شهر، مهدی داوری درباره واگذاری ایمنی ساختمان‌ها به دفاتر الکترونیک شهر گفت: بخشنامه شهرداری تهران نظارت آتش نشانی بر مسئله را حذف نکرده بلکه بر این موضوع تاکید دارد که آتش نشانی در هر صورت باید بر این فرآیند نظارت داشته باشد. 

وی ادامه داد: اما اجرای فرآیند برای اینکه در صدور پروانه تسریع شود به دفاتر خدمات الکترونیک واگذار شده است که البته بعدا ابلاغ کردند که چگونگی آن باید تعیین شود تا مطمئن شویم که مسیر به درستی طی می‌شود. ما سلسله جلسات مفصلی را در این خصوص با معاونت شهرسازی شهردار و کارشناسان این معاونت داشتیم که نظارت بر چه ساختمان‌هایی می‌تواند در دفاتر اتفاق بیفتد و چه ساختمان‌هایی به واسطه پیچیدگی‌هایی که دارد باید از سوی آتش نشانی نظارت مستقیم بر آن‌ها صورت بگیرد. در خصوص همه این موضوعات با جزییات کامل در جلسات مفصلی با حضور معاونان شهرداری و کارشناسان آن‌ها برررسی شده است. 

مدیرعامل سازمان آتش نشانی‌وخدمات ایمنی شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر نمی‌توانیم قضاوتی در این خصوص داشته باشیم که آیا اجرای این کار خوب است یا بد چراکه هنوز آزمایشی در این خصوص صورت نگرفته است اما در حال تلاش هستیم که تاجایی که امکان دارد این فرآیند به خوبی پیش برود و نتیجه آن بعد از اجرا مشخص خواهد شد. 

داوری تصریح کرد: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران آنچه به عنوان مسئولیت اجتماعی نه صرفا مسئولیت قانونی خود دنبال می‌کند این است که ما موظف هستیم که مراقب باشیم تا ساختمان ‌هایی که ساخته می‌شوند ساختمان‌های ایمنی در شهر هستند و باری بر مشکلاتی که در حال حاضر داریم اضافه نمی‌کنند. اما من نمی‌توانم نظر قطعی در این خصوص بدهم و همانطور که گفتم تلاش می‌کنیم تا این کار با نتایج بهتر و نظارت بیشتر اتفاق بیفتد. فرآیندها بین ما و معاونت شهرسازی تمام شده و منتظر ابلاغ نهایی هستیم. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در دفاتر خدمات الکترونیک مسئول نظارت بر ایمنی ساختمان هستند آموزش‌های لازم را فراگرفته اند، گفت: یک الی دو سال پیش سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با موافقت شهرداری تهران خواستار این شد که در تمام ساختمان‌های شهر ضوابط ایمنی رعایت شود. حتی ضوابط ایمنی در ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه نیز انجام شود چراکه تا پیش از این ضوابط ایمنی فقط بر ساختمان‌های بیش از ۶ طبقه حاکم بود. 

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه بیشتر ساختمان‌هایی که در شهر ساخته می‌شود کمتر از ۶ طبقه است، خاطرنشان کرد: این ساختمان‌ها نیز با توجه به جمعیت و خانواری که در آن‌ها زندگی می‌کنند ساختمان‌های مهمی هستند. این ضوابط برای ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه نیز تعیین شد و ما این ضوابط را به کارکنان دفاتر خدمات الکترونیک، حوزه‌های شهرسازی مناطق و حتی به ۶ هزار مهندس ناظر ساختمانی آموزش دادیم تا این فرآیند به درستی انجام شود. 

داوری با بیان اینکه نظارت بر ضوابط ایمنی ساختمان‌های کمتر از ۶ طبقه از دو سال پیش تاکنون به مناطق شهرداری و دفاتر الکترونیک واگذار شده است، گفت: ما در این خصوص آموزش‌های مفصلی ارائه داده‌ایم اما این آموزش‌هایی که ارائه شده است برای این سطحی که در حال حاضر در نظر گرفته شده است کفایت نمی‌کند چراکه ساختمان‌ها هر چقدر ارتفاع و وسعت‌شان بیشتر می‌شود و نوع کاربری و جمعیتی که از این ساختمان‌ها استفاده می‌کنند بیشتر می‌شود شاخص‌هایشان تغییر کرده و پیچیدگی ضوابط ایمنی این ساختمان‌ها نیز تغییر می‌کند. یعنی قطعا دفاتر خدمات الکترونیک، مهندسان ناظر و همکاران ما در شهرسازی‌های مناطق نیاز به آموزش‌های گسترده‌تر و پیشرفته‌تری دارند تا بتوانند این فرآیند را انجام دهند. برای همه این موارد نیز برنامه ریزی شده است. 

وی با بیان اینکه سازمان آتش نشانی در زمینه آموزش سازمان آمادگی کامل را دارد، تصریح کرد: به ویژه در خصوص ارائه آموزش به مهندسان ناظر ما تاکید بسیار داریم چراکه ما معتقدیم مهندسان ناظر می‌توانند نقش بسیار مهمی در نظارت بر ایمنی سازمان‌ها داشته باشند تکلیفی که تا به امروز از سوی آن‌ها به خوبی انجام نشده است. یعنی ما یک بی‌تفاوتی را نسبت به این مسئله در این گروه می‌بینیم بنابراین ما با همکاری مرکز تحقیقات مسکن وزارت راه و شهرسازی آمادگی داریم تا آموزش‌های لازم را در خصوص نظارت بر ضوابط ایمنی ساختمان‌ها به مهندسان ناظر، دفاتر خدمات الکترونیک و معاونت شهرسازی مناطق ارائه کنیم. 

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران تاکید کرد: آن چیزی هم که در حال حاضر از سوی شهرداری ابلاغ شده است در بخش تایید ایمنی نقشه‌های معماری و در فاز اول صدور پروانه است یعنی در نهایت در مراحل پایان کار کارشناسان سازمان آتش نشانی از ساختمان بازدید می‌کنند و تاییدیه را صادر می‌کنند و این موضوع همچنان به قوت خود باقی است. 

داوری در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سوال که آیا افزایش حقوق و مزایای نیروهای آتش نشانی موقتی بوده و در حال حاضر قطع شده است، گفت: از بهمن ماه سال گذشته موارد متعددی از جمله اضافه کاری، حق ایاب و ذهاب و… افزایش‌هایی را به صورت مستمر داشته‌ایم که در ارتقای حقوق کارکنان موثر بوده است و این مسیر همچنان ادامه دارد و هیچ کدام از این افزایش‌ها قطع نشده است و به صورت مستمر ادامه داشته و مقطعی نبوده است.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۵
کد خبر: 21702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =