از دغدغه شورایی‌ها برای کیفیت آب تا نیترات زیر ۵۰ در آب شهر

در شصت و چهارمین جلسه شورای شهر، اعضای شورا سوالات خود در زمینه پروژه تصفیه خانه جنوب تهران و کیفیت آب پرداختند و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به تک تک سوالات پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار شهر، مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران در شصت و چهارمین جلسه شورای شهر، با بیان اینکه یکی از مجموعه هایی که در شهر تهران آب مصرف می کنند کارواش ها هستند، اظهار کرد: ظرفیت حقوقی و قانونی در شهرداری وجود دارد و باید به سمتی حرکت کرد که چاره ای در خصوص مصرف آب در این کارواش ها اندیشیده شود.

وی ادامه داد: اگر در تأمین آب در تهران با مشکل مواجه هستیم باید این دغدغه مورد توجه قرار بگیرد و اصلاح الگوی مصرف با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران انجام شود.

اقراریان همچنین تصریح کرد: در تعامل با کمیسیون های مختلف شورا می توان شرایطی را فراهم کرد که بهره برداری مناسبی از آب صورت بگیرد.

سفره های آب زیرزمینی در معرض آلاینده ها قرار دارند

جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از موضوعات هدررفت آب تهران از شبکه اصلی است. باید مشخص شود که وضعیت هدررفت چگونه است و آیا فکری به حال لوله گذاری های قدیمی شده است یا خیر؟

وی افزود: سفره های آب زیرزمینی در معرض آلاینده ها قرار دارند و باید کیفیت چاه ها را مورد بررسی قرار داد. باید ببینیم در این زمینه چه اقداماتی انجام شده است.

احمد صادقی رئیس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا نیز در این جلسه با اشاره به کیفیت آب در مناطق مختلف گفت: بخش عمده آب شرب تهران از منابع زیر زمینی است و در معرض آلاینده هاست. تاکنون شفاف اعلام نشده که آب مورد مصرف مردم حاوی نیترات هست یا خیر؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برآورد شورا در سال ۸۲ این بود که برای تکمیل شبکه فاضلاب تهران به ۵۰ سال زمان نیاز داریم، اظهار کرد: تکمیل شبکه فاضلاب تهران در سالهای پیش رو خبر خوشحال کننده است.

ناصر امانی همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه دولت برای ساخت مسکن در تهران و سهم پایتخت برای ساخت ۱۱۰ هزار واحد و جمعیت پذیری، باید دید چه فکری به حال تأمین آب در این مناطق شده است.

ضرورت مقاوم سازی شبکه تهران

وی با بیان اینکه بین مقاوم سازی شبکه تهران و ایجاد مخازن، اولویت با مقاوم سازی است، یادآور شد: باید پیش بینی لازم انجام شود که در مواقع بحران، شبکه آب و فاضلاب مقاومت کافی را دارد یا خیر؟

نرگس معدنی پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به معضلات شمیرانات گفت: بیش از ۷۰ درصد آب و فاضلاب شهر و روستاهای این بخش تکمیل نشده و مجوز ساخت منوط به تکمیل فاضلاب در این بخش است.

وی افزود: مردم این شهرستان از نعمت آب با کیفیت بی بهره هستند و می خواهیم بدانیم که آیا این امکان وجود دارد که مردم شمیرانات از آب سد لتیان و لار بهره مند شوند.

محمدرضا بختیاری مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در پاسخ به سوالات اعضای شورای اسلامی شهر تهران در خصوص پروژه تصفیه خانه جنوب تهران گفت: دو رودخانه کرج و جاجرود منابع تأمین آب در این منطقه هستند. اولین جایی که شبکه مدرن آبیاری از سوی فاوا طراحی شد دشت ورامین بود و قرار بود ۵۰ درصد سد لتیان و ۱۰۰ درصد سد ماملو برای مصرف کشاورزی استفاده شود اما کل آن برای آب شرب استفاده شد. چون آب این منطقه به تهران انتقال شده پساب به دشت ورامین منتقل می شود.

وی تصریح کرد: طبق قانون نمی توان اجازه داد هرگونه فاضلاب به شبکه پساب راه پیدا کند و برای اینکه بتوانیم به شهرداری کمک کنیم اگر BOD و COD در حد فاضلاب انسانی پایین بیاید می توان از آن برای مصارفی از جمله کارواش ها استفاده کرد.

بختیاری با تأکید بر اینکه تهران امکان ذخیره بیش از این را ندارد و با وجود خشکسالی دچار مشکل می شود، یادآور شد: تهران امکان بارگذاری جمعیت جدید ندارد و در صورت ایجاد آن باید منابع تأمین شود. هدررفت ظاهری تهران ۱۱ درصد است و در ۱۰ سال اخیر هفت درصد هدررفت تهران کاهش پیدا کرده و با توسعه شبکه تهران، از این هدررفت جلوگیری خواهد شد.

وی با بیان اینکه کیفیت آب تهران هیچ مشکلی ندارد، یادآور شد: هیچ گونه آلودگی در آب تهران نداریم. نیترات در آب به زیر ۵۰ رسیده که مطابق با استاندارد جهانی است. تا پنج سال آینده کل مردم تهران از آب واحد استفاده خواهند کرد.

انتهای پیام/

۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۸
کد خبر: 21794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 6 =