استفاده از ظرفیت ستاد سمن‌ها در جهت تشکیل محافل مشارکتی

عضو شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت ستاد سمن‌های شهر تهران در جهت تشکیل محافل مشارکتی و دبیرخانه سمن جوانان اقدام موثری انجام دهیم.

به گزارش شهر، نشست مجمع ملی تشکل‌های جوانان شهر تهران با حضور جوانان، نخبگان، فعالان اجتماعی سطح کشور و اعضای شورای مرکزی ستاد سمن‌های شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.

سید احمد علوی رئیس ستاد سمن‌های شورای اسلامی شهر تهران در خصوص موانع قانونی برای حضور سمن ها و گروه های جهادی در اداره شهر اظهار داشت: خواستار اصلاح قوانین مدیریت شهری برای سپردن مدیریت شهر به تشکل ها، سازمان های مردم نهاد و گروه های جهادی هستیم که این نیازمند همکاری و هم افزایی میان تمامی تشکل‌ها است.

وی با اشاره به روز جهانی جوان و روز تشکل‌ها گفت: قوانین اداره و مدیریت شهری ما مربوط به زمانی می شود که دولت و حکومت ها خودشان اداره شهر را بر عهده داشتند و اکنون سیستم حکمروایی به سمت مشارکت عمومی قدم برداشته که باید نوع نگاه، سطح مطالبات و گفتمانمان متفاوت شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: با گسترش شهرها، دولت ها توان اداره شهر را نداشتند و دست به اصلاح قوانین به نفع اداره شهر توسط مردم زدند که این موضوع همچنان با مشکل زیرساخت در ایران مواجه است.

علوی با توجه به منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم که در آن به توجه به موضوع حلقه های میانی اشاره شده است، گفت: امروزه با توجه به توسعه حوزه شهری و مشکلاتی که دولت‌ها در تعامل با مردم داشتند، نیازمند این هستیم که به سمت تقویت و تحقق حلقه های میانی برویم.

وی در رابطه با مشکلات گروه‌های جهادی و سازمان‌های مردم نهاد یادآور شد: قوانین اداره شهر در ایران به صورتی است که گروه های جهادی و سمن ها نمی توانند اداره امور را به دست گیرند و قوانین به صورت پیمانکاری است.

رئیس کمیته مشارکت های اجتماعی شورای شهر تهران تاکید کرد: لازم است شهرداری لایحه ای در خصوص اصلاح قوانین به شورا ارائه کند، البته برخی قوانین نیز فراتر از شورا است و باید در مجلس اصلاح شوند.

این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت ستاد سمن های شهر تهران در جهت تشکیل محافل مشارکتی و دبیرخانه سمن جوانان اقدام موثری انجام دهیم.

وی تصریح کرد: با ایجاد دبیرخانه مشترک برای سمن‌ها می توانیم در رشد، توسعه و آموزش سمن ها، فعالان اجتماعی و گروه‌های جهادی نقش بسزایی داشته باشیم.

در ادامه نشست برخی دبیران تشکل‌ها به اختصار به موضوعاتی اشاره داشتند.

ژیلا آقا غفاری مدیرعامل کارآفرینان فردای سبلان و رئیس مجمع جوانان استان اردبیل به عنوان اولین سخنران گفت: اینکه ستاد توان افزایی سمن های شهر تهران توانسته است فضایی برای تشکل ها ایجاد کند یک اتفاق مهم بوده که امیدواریم این اتفاق در دیگر کلانشهرها رخ دهد، چرا که حضور فعالان اجتماعی و جوانان باعث تقویت و توسعه مشارکت در جامعه می شود.

سینا علیدوستی که از انجمن نظامی آران به عنوان مسئول امور اداری استان تهران حضور داشت، افزود: شهرداری تهران بودجه برای فعالیت‌های اجتماعی و مشارکت سمن ها در نظر دارد ولی اغلب مدیران در داخل ساختار به آن وفادار نیستند که مشخص نیست این بودجه برای چه مصارفی استفاده می‌شود.

امیر کریمیان دبیرکل مجمع ملی جوانان کرمانشاه خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در تهران دبیرخانه مشترک با محوریت سمن ها و فعالان اجتماعی تشکیل دهیم، اتفاق بسیار میمونی است که می‌تواند باعث تقویت و توسعه سمن‌ها شود.

پرهام جعفری دبیر تشکل زامیاران استان تهران یادآور شد: سمن ها و فعالان حوزه اجتماعی نیازمند آموزش و تحول در حوزه رفتار سازمانی هستند که اگر ستاد سمن های شهر تهران بتواند این آموزش‌ها را در نظر گیرد اتفاق موثری در این بخش خواهد بود.

در ادامه این نشست مهدی بابایی عضو شورای شهر تهران یادآور شد: هر کجا که کار به مردم واگذار شده است، توسعه و رونق مشارکت عمومی را شاهد بوده ایم و باید از توانمندی سمن ها به سمت فعالیت های اجرایی قدم برداریم.

وی خاطرنشان کرد: حضور جوانان فعال محیط زیستی می‌تواند کمک رسان و مقام مشورتی مناسبی برای ارائه ایده‌های مطلوب در کمیسیون‌های تخصصی شورا باشد و تا جایی که توان دارم پیگیر مطالبات مطرح شده از سوی جوانان هستم.

انتهای پیام/

۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۲
کد خبر: 24908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 12 =