جنجال بر سر جمع آوری معتادان متجاهر؛ مساله‌ای که صراحت قانونی دارد

چند روز پیش با انتشار یک توئیت از سوی یکی از مجریان سابق تلویزیون درخصوص جمع آوری معتادان متجاهر باز هم نوک پیکان جمع آوری اشتباه به سمت شهرداری تهران هدف گیری شد؛ اما اصل ماجرا چیست؟

 فرمانده انتظامی تهران بزرگ اعلام کرده است که ۲۷ خانه موسوم به پلاک قرمز (محل پاتوق معتادان متجاهر) در محله شوش و هرندی شناسایی و پلمب شده است.

این طرح از جمله اقدامات مستمر نیروی انتظامی برای پاکسازی محدوده شوش، هرندی و دروازه غار از حضور معتادان متجاهر بود که از ۲۶ بهمن پارسال آغاز کرده و همچنان ادامه دارد.

با وجود اطلاع رسانی‌های مستمر نیروی انتظامی، شب گذشته شخصی که خودش را فعال اجتماعی می‌خواند جلوی دوربین ایستاده است و خطاب به شهردار تهران می‌گوید: آقای زاکانی ساعت ۱۱:۴۳ دقیقه شب اینجا در میدان شوش تهران، عملیات جمع آوری کارتن خواب هاست، یک سربازی در حال ضرب و شتم پیرمردی بود، و مافوقش آمد و پیرمرد را نجات داد.

او باز خطاب به شهردار تهران می‌گوید ما از شما توقعی دیگری داشتیم! که برای آسیب‌های اجتماعی این شهر کاری کنید و این تصمیم عجولانه باعث کتک خوردن کارتن خواب‌ها شده است.

چند ساعت بعد درست همین سخنان از سوی یکی از مجریان سابق صداسیما توییت می‌شود، هرچند این مجری سابق تلویزیون حتی اگر با دقت بیشتری به سخنان این فرد گوش می‌داد متوجه می‌شد که رفتار نامناسبی که صورت گرفته از سوی یک سرباز نیروی انتظامی بوده که از سوی مافوق خودش نیز بازخواست شده است؛ و اساسا بحث جمع آوری معتادان متجاهر ارتباطی با شهرداری تهران ندارد که شخص زاکانی بخواهد پاسخگوی آن باشد.
همانطور که عباس علی محمدیان فرمانده انتظامی تهران بزرگ روز بعد در محل کلانتری ۱۱۶ مولوی به خبرنگاران توضیح داده بود که اقدامات مستمری برای پاکسازی محدوده شوش، هرندی و دروازه غار از حضور معتادان متجاهر از ۲۶ بهمن پارسال آغاز کردیم و همچنان ادامه دارد.

فردای انتشار این توئیت هم احمد احمدی صدر مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی از اجرای طرح ساماندهی معتادین متجاهر محلات شوش و هرندی (منطقه ۱۲) از سوی فراجا خبر داد و تاکید کرد که با دستور فرمانده فراجا طرحی برای ساماندهی معتادین متجاهر تهران در منطقه ۱۲ (شوش و هرندی) در حال اجراست تا با همکاری سایر نهادهای متولی بتوانیم از سرعت فزاینده رشد آسیب‌های اجتماعی پایتخت بکاهیم.

وی افزود: در تلاشیم تا پایان سال ۱۴۰۲ شاهد وقوع تحولی در امر ساماندهی معتادین متجاهر و افراد بی‌خانمان باشیم که بی شک با همکاری و تعامل دستگاه‌های مرتبط این تحول رخ خواهد داد.

عدم شناخت از وظایف دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی هر چند وقت یک بار چنین حواشی را پیش می‌آورد و جو روانی جامعه را بهم می‌ریزد، علی رغم اینکه در قانون به صراحت عنوان شده است که بر اساس ماده ۱۶ قانون مبارزه با مواد مخدر، نیروی انتظامی و پلیس موظف هستند معتادان متجاهر را جمع آوری و به کمپ‌های اجباری تحویل دهند.

هرچند در قانون جدید مبارزه با مواد مخدر در زمینه مساله مواد مخدر تا حدودی مماشات وجود دارد و قانون‌گذار به دلیل شرایط بین‌المللی و برخی دلایل، مجازات را تخفیف داده است، اما خلاء قانونی برای برخورد با معتادان متجاهر و خرده‌فروشان مواد مخدر وجود ندارد و ظرفیت‌های قانونی مناسبی برای کنترل و مدیریت این موضوع هست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

انتهای پیام/

۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۱
کد خبر: 45305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 12 =