۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷
کد خبر: 10115

توقف شهرفروشی و توجه به حقوق عمومی شهروندان

تهیه دستورالعمل شناسایی و بهره برداری از اراضی ذخیره توسعه نوسازیی شهر
توقف شهرفروشی و توجه به حقوق عمومی شهروندان

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در یادداشتی نوشت: من و همکارانم در کمیسیون شهرســازی و معماری شورای شهر در این دوره موفق شــدیم، مبتنی بر یک رویکرد و تعامل نزدیک با حوزه شهرسازی شهرداری تهران، به تغییر پارادایم و تغییر نگاه جدی در ماموریت های حوزه شهرسازی و معماری برسیم.

به گزارش شهر، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در یادداشتی که در اختیار ویژه نامه روز ملی شوراها  روزنامه همشهری قرار داده بود به موضوع شهرسازی پرداخته بود که در زیر متن این یادداشت را می خوانید.

از جمله اقداماتی که در راستای این تغییر پارادایم در این دوره انجام شده، بخشی از آن مربوط به انضباط بخشی به حوزه شهرسازی و معماری بوده است. همچنین توجه به ظرفیت های کیفی طرح تفصیلی شــهر تهران که متأســفانه در دوره های گذشته مدیریت شهری در کنار ظرفیت های کمی  مفغول مانده بود.

از جمله اقدامات رویکردهای کیفی به تهیه و تصویب بیش از ۳۵ طرح موضعی در شهر تهران است که این طرح ها تأثیرات زیادی در ارتقای کیفیت محیطــی و ارتقای کیفیت زندگی و بازگرداندن حیات اجتماعی به فضاهای شــهری داشته است.

طرح فدائیان اسلام به مساحت ۵۷۰ هکتار و طرح های موضعی کن و فرحزاد حدود ۱۲۷۰ هکتار، مجموعه برج میلاد به مساحت ۱۲۰ هکتار و... از جمله این طرح ها به حساب می آیند.

همچنین در طرح های موضوعی توانســتیم نظام انتقال حق توسعه یا  (انتقال حق توسعه روشی برای نجات اراضی و بناهای ارزشمند) را به دغدغه عمومی تبدیل کنیم که مطالعات آن را انجام دادیم و در آستانه تصویب در شورای شهر و کمیسیون ماده ۵ قرار دارد.

طرح تفصیلی ویژه منطقه ۲۲ به مســاحت ۵۹۰۰ هکتار با رویکرد صیانت از فضاهای باز و ســبز و تامین سرانه های خدماتی و کاهش جدی بارگذاری به تصویب رسید.

نسبت به تهیه دستورالعمل شناسایی و بهره برداری از اراضی ذخیره توسعه نوسازیی شهر در حدود ۵۴۵۰ هکتار اقدام و با اعمال سیاست برد برد برای ذی نفعان و منافع عموم شهر، تلاش کردیم اراضی بالای یک هکتار تفکیک نشوند تا از محل تعیین تکلیف آن ها بخش قابل توجهی از کمبودهای سرانه های خدماتی هفتگانه و فضای سبز مناطق و محالت تهران را در آینده تامین کنیم.

بعد از آسیب شناسی و ارزیابی تحقق پذیری طرح تفصیلی تهران مشخص شــد بیش از ۷۱درصد پروانه های صادر شده با طرح تفصیلی مغایرت دارند که در این راستا اقدامات جامعی را برای تهیه طرح تفصیلی به کار بستیم.

۱۱۶۸ هکتار بافت فرســوده جدید که در طرح تفصیلی قدیم مغفول مانده بودند را شناسایی کردیم و ۸۰۰ هکتار از آن را به کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی بردیم و به تصویب رساندیم و بسته های تشویقی را به منظور بهسازی و نوسازی برای مالکان آن ها پیش بینی کردیم.

حذف رانت و امضاهای طلایی در شوراهای معماری و شوراهای توافقات مناطق، به صفر رساندن اضافه طبقات، توقف بارگذاری در قلمروهای عمومی و تعریف چندین میدانگاه در عرصه های عمومی با وجود محدودیت های منابع درآمدی، حفاظت از میراث معماری معاصر، تعیین حریم آثار هنری در فضاهای عمومی شــهر و سند راهبردی منطقه تاریخی تهران، اقدامات لازم برای ثبت جهانی خیابان ولیعصر در فهرست میراث تاریخی و طبیعی یونیسف و لغو مصوبه برج باغ ها که مانع از تخریب بیشتر باغات تهران شد از اقدامات دیگر حوزه شهرسازی در این دوره از مدیریت شهری بوده است.

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۷
کد خبر: 10115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =