حسن خلیل آبادی، رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در گفتگو با شهر درباره میزان خسارت وارده به آثار تاریخی پس از وقوع زلزله در پایتخت گفت: آثار باستانی و میراثی در طول تاریخ تقریبا همه زلزلهها را پشت سر گذاشتند در غیر این صورت نمی توانستیم هم اکنون آنها را ببینیم.
او برج طغرل را نمونه ای عینی از این مورد معرفی کرد و افزود: این برج در شهرری سه زلزله مهیب را پشتسر گذاشته است. معماری این آثار در مقابل زلزله بسیار مقاوم است. اما بعضی از آثار واجد ارزش معماری و تاریخی که مربوط به دهههای اخیر دورههای قاجاریه و پهلوی هستند یک مقدار به لحاظ اینکه مصالح آن جدید است، در معرض آسیب اند.
رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه نگهداری دقیق از سوی صاحبان ملک، میراث و شهرداری عاملی است که می تواند در حفظ این آثار موثر باشد، اضافه کرد: البته آثاری همانند قلعه گبری در شهرری با قدمت دو هزار سال، آتشگاه با قدمت دو تا سه هزار سال، چشمه علی با قدمت ۶ هزار حتی با گذارندن زلزله های شدید هنوز وجود دارند.
به گفته خلیل آبادی، آثار تاریخی کمتر آسیب میبینند چون ساخت آنها با ویژگیهای خاص و خلاقیتهای خوبی همراه است.
او در پاسخ به این پرسش که آیا آثار تاریخی در برابر وقوع زلزله مقاومسازی می شوند، گفت:این کار باید از سوی وزارت میراث فرهنگی انجام شود، در حال حاضر بخشی از بازار بزرگ تهران نسبت به زلزله مقاوم سازی شده است؛ همچنین برخی از کاخها هم تا حدودی تقویت شده اند اما هنوز بسیاری از مکان ها در معرض آسیب هستند.
خبرنگار: الهه خانی
نظر شما