سه راهکار شهردار منتخب برای پرداخت بدهی های شهرداری تهران

شهر: شهردار منتخب تهران گفت: باید بتوانیم با تقسیم بدهی ها، سالانه بخش زیادی از آن را پرداخت کنیم، بخش زیادی از این بدهی ها از مطالبات شهرداری باید پرداخت شود و بخش دیگری مبتنی بر ایجاد رونق در ساخت و ساز و شرایطی است که بتوانیم از طریق آن تامین مالی کنیم و بخشی دیگر مربوط به مطالبات شهردار از دولت است.

به گزارش خبرنگار شهر، علیرضا زاکانی، شهردار منتخب تهران در جمع خبرنگاران با تبریک روز خبرنگار گفت: بدهی های شهرداری تهران حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان است که در مقابل آن ۵۷ هزار میلیارد تومان نیز مطالبات دارد.

او افزود: بودجه امسال شهرداری تهران نیز ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است و حدود ۱۲ هزار میلیارد آن مربوط به شرکت ها است که در مجموع به بیش از ۶۱ هزار میلیارد تومان می رسد.

شهردار منتخب تهران با بیان اینکه باید با توجه به شهر آن را خوب اداره کنیم و بتوانیم با تقسیم بدهی ها، سالانه بخش زیادی از آن را پرداخت کنیم، افزود: بخش زیادی از این بدهی ها از مطالبات شهرداری از سایر دستگاه ها و دولت باید پرداخت شود.

زاکانی گفت: بخش دیگری از این بدهی ها مبتنی بر ایجاد رونق در ساخت و ساز و شرایطی که بتوانیم از طریق آن تامین مالی کنیم پرداخت خواهد شد و بخشی دیگر مربوط به مطالبات شهرداری از دولت و بهره گیری از ظرفیت های قانونی مانند تکلیف دستگاه های اجرایی پرداخت خواهد شد.

تکلیف دولت برای پرداخت ۵۰ درصدی برخی هزینه ها

او ادامه داد: دولت مکلف است ۵۰ درصد هزینه های مربوط به توسعه زیرساختی در حوزه مترو را پرداخت کند و یک سوم مبلغ بلیط و ۸۲.۵ درصد تامین مالی برای اتوبوس داشته باشد.

شهردار تهران گفت: این موارد مدتها است که اتفاق نیفتاده و باید این معوقات و مطالبات را پیگیری و این وضعیت را جبران کنیم.

زاکانی خاطر نشان کرد: بخش دیگر نیز به اوراق مشارکت برمی گردد؛ امروز اوراق مشارکت به نام شهرداری گرفته شده اما تنها ماه به ماه شهرداری پول پرداخت می کند اما بهره ای از آن مشارکت اولیه ندارد مانند آنچه که در بانک آینده رقم خورده است.

او افزود: بخش دیگر مربوط به پروژه های ناتمامی است که ظرفیتی است که می تواند در این امر به ما کمک کند.

شهردار منتخب تهران با بیان اینکه اداره شهر دشوار اما شدنی است، اضافه کرد: با به میدان آوردن مردم و ظرفیت هایی که مردم در قبال حضورشان در جامعه ایجاد می کنند و با ایجاد تفاهم در حاکمیت و حکومت گره این کلاف سردرگم موجود در تهران باز می شود و آینده ای بسیار روشن برای تهران پیش بینی می کنیم.

او درباره تعامل شهرداری با دولت و مجلس توضیح داد: تعامل با دولت و مجلس فرصتی طلایی است که در این دوره فراهم شده و این ظرفیت اجرایی- تقنینی، امکانی را برای شهرداری فراهم می کند که با کسب مجوزهای لازم برای اداره درست شهر از دولت و تصویب قوانین مناسب در مجلس، به جهش شهر کمک کند. این ارتباط و تعامل در این دوره وجود دارد و روسای قوا برای کمک به شورای شهر و شهرداری و جبران کاستی های گذشته تاکید دارند.

قرارگاه اجتماعی؛ مگاپروژه ای برای زدودن چهره زشت از شهر

زاکانی در ادامه گفت: کلان پروژه های تهران فقط عمرانی نیستند و علاوه بر آن تهران نیاز به کلان پروژه های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد. ظرفیت های بی نظیری نیز در این رابطه وجود دارد مثلا اگر شهرداری تهران قرارگاه اجتماعی را ایجاد و همه دستگاه ها را پای کار بیاورد می تواند مشکلات مربوط به معتادین متجاهر، تکدی گری و کودکان کار  را برطرف کند.

به گفته شهردار منتخب تهران، وزارت کشور، استانداری، بهزیستی، دستگاه های انتظامی و دانشگاه های علوم پزشکی می توانند با ایجاد قرارگاه اجتماعی در سالم سازی ساخت اجتماعی با هم همکاری کنند. ۲۱ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که با مجوز دستگاه قضایی باید جمع آوری و بعد از آن سم زدایی و مهارت یابی شوند و دوباره به اجتماع برگشته و اشتغال و پذیرش اجتماعی پیدا کنند. با شکل گیری قرارگاه اجتماعی مراحل و روند رفع این معضل انجام خواهد شد و ماحصل آن زدودن این چهره زشت فعلی از شهر است.

تعریف چند کلان پروژه عمرانی

او با بیان اینکه جدای از مگاپروژه های فرهنگی و اجتماعی، مگاپروژه هایی هستند که ناظر به کالبد شهر هستند، افزود: یکی از این پروژه ها تونل زیرگذر انتهای صیاد به آزادگان است که مطالعات و تحقیقات اولیه آن انجام شده و افرادی نیز برای سرمایه گذاری در این پروژه اعلام آمادگی کردند.

شهردار منتخب گفت: همچنین پروژه L.R.T از شرق تهران تا وردآورد تعریف شده که در طراحی آن دوبانده کردن بخشی از صیاد تا شیخ فضل الله نیز مطرح است. برای اجرا نیز سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی انجام خواهد شد و ما از آنها خرید خدمات می کنیم.

زاکانی عنوان کرد: هر یک کیلومتر مترویی که احداث می شود هزار و ۱۰۰ میلیارد هزینه دارد و وقتی روی زمین می رسد به ۷۰ میلیارد تومان می رسد اما اگر بخش خصوصی سرمایه گذاری و هزینه کند و شهرداری از آن خرید خدمات کند، از پس هزینه های این پروژه ها برخواهد آمد. مگا پروژه های اینچنینی تعریف شده که با اولویت در شهر دنبال خواهد شد.

مدرک تحصیلی و استعفا از مجلس

شهردار منتخب تهران درباره مدرک تحصیلی خود افزود: در بند یک ماده 80 مصوبه سال 1375 و آیین نامه داخلی دولت که سال 97 تنظیم شده شرایط احراز شهردار ذکر شده که دارای نقص است و بخشی از تخصص ها مانند تخصصهای ناظر به حوزه پزشکی در آن نیامده است.

او ادامه داد: علاوه بر این تخصص یک وجه قضیه است و بخش عمده موضوع، ویژگیهای مدیریتی فرد است. شهر از نظر کالبدی نیاز به حوزه های فرهنگ، اجتماع، اقتصاد، امنیت و سایر فعالیتهای شهری دارد و کسی که این کار را انجام می دهد باید مدیری باشد که فهم بالای مسائل شهر را به عنوان یک دولت کوچک داشته باشد و با تدبیر و استفاده از سایر افراد متخصص در حوزه های مختلف رشدی همگون را برای شهر فراهم کند.

شهردار منتخب تهران گفت: خروجی و پیام رای استمزاجی اعضای شورا در روز چهارشنبه این بود که بنده را برای این کار انتخاب کردند. پس از آن استعفای خود را تقدیم ریاست مجلس کردم و طبق ماده 90، 91 و 92 آیین داخلی مجلس، هفته بعد از قرائت استعفا، این موضوع به رای و نظر نمایندگان گذاشته خواهد شد که طبق آن، امروز استعفا اعلام وصول و هفته آینده به بحث گذاشته می شود.

زاکانی ادامه داد: به کارگیری ظرفیت اجرایی کشور برای حل مشکلات یک اولویت اساسی است و پیشنهادهایی شد که این ظرفیت به این حوزه آورده شود و این مقدمه ای شد برای اینکه دولت و شورای شهر تقاضا و نیازی را از بنده پیگیری کنند که در دولت و یا شهرداری خدمت کنم که در نهایت به شرایط فعلی منجر شد.

او افزود: شرمنده مردم قم هستم و بنا را بر این دارم که داشته های خود را در طبق اخلاص برای این مردم بگذارم. دفترم در قم را تعطیل نخواهم کرد و به عنوان یک جایگاه حقیقی خواسته های مردم قم را در کنار شرایط و نیازهای شهر تهران در کابینه دنبال کنم و از ظرفیت های قم برای ارتقا و موفقیت تهران و بالعکس ظرفیت های تهران برای همه کشور و به ویژه قم استفاده کنم.

راه حل های دو معضل ترافیک و آلودگی هوا

شهردار منتخب تهران افزود: آلودگی هوا و ترافیک و حمل و نقل شهری کاملا به هم مرتبط است و تلاش می کنیم که در حوزه حمل و نقل شهری با بهره مندی مناسب از زیرساختهای موجود و تکمیل زیرساختهای ایجاد شده به ویژه در خط 6 و 7 مترو و بالابردن ظرفیتهای بهره برداری از خطوط موجود در وهله اول و توسعه خطوط در وهله بعد، شرایط را به سمتی ببریم که عملا مردم از بخشی از حمل و نقل ریلی بتوانند استفاده و در اسرع وقت جابجا شوند.

زاکانی با بیان اینکه در بحث اتوبوسرانی قرار بود که تعداد 6500 اتوبوس در 4 سال گذشته به ناوگان تهران اضافه شود که در عمل براساس دو روایت 1500و 2223 اتوبوس اضافه شده، یادآور شد: نیازمند نوسازی این ناوگان هستیم و مساله بعدی بحث تاکسی ها، برقی کردن موتورها، هیبریدی کردن خودروها و ایجاد شرایطی است که حمل و نقل عمومی را به عنوان اولویت اول در خدمت مردم قرار دهیم و حدود 60 تا 65 درصد رفت و آمدی که در شهر با خودروهای شخصی صورت می گیرد را کاهش و از طریق این راهکارها بخشی از آلودگی را مهار کنیم.

او عنوان کرد: با تاکید بر حمل و نقل عمومی و ایجاد یک فرهنگ سازی دقیق و درست باید شرایط را به سمتی ببریم که هم آرامش و هم تسهیل در بهره مندی از حمل و نقل عمومی را برای همه تهرانی ها فراهم کنیم  که با ایجاد آن، بخش زیادی از فرصت هایی که حمل و نقل خصوصی به خود اختصاص می دهند و آلودگی هایی که ایجاد می کنند را نخواهیم داشت و شهری پاک تر، آرامتر و مطلوبتر را خواهیم دید.

۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۲
کد خبر: 12316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 3 =