تامین بخشی از درآمدهای پایدار شهرداری با دریافت مالیات از بورس

شهر: دولت می‌توانست بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان از بازار سرمایه درآمد مالیاتی کسب کند تا نیازهای دولت، شهرداری و بخش بهداشت و درمان را رفع کند.

محمدرضا واعظ مهدوی، تحلیلگر مسایل شهری در گفتگو با شهر، استمرار ارایه خدمات شهرداری‌ها به شهروندان را در گرو ثبات مالی و افزایش درآمدهای این نهاد عنوان کرد و بهترین نوع درآمدهای پایدار را درآمدهای منطبق با مالیات و عوارض نوسازی، کسب و پیشه و سایر فعالیت‌های درآمدزای شهرداری برشمرد.

به گفته او؛ طبیعا شهروندانی که بیشترین استفاده را از امکانات شهر می‌برند، باید هزینه بیشتری پرداخت کنند، مثلا برخی مشاغل در شهر تهران مانند دفاتر معاملات املاک یا نمایشگاه‌های ماشین، مشاغل بسیار پردرآمدی هستند که به اندازه‌ای که درآمد کسب می‌کنند، عوارض شهری پرداخت نمی‌کنند.

واعظ‌ مهدوی با بیان اینکه نظام مالیاتی هم باید به نوعی جهت‌دهی شود که از همه فعالیت‌های درآمدزا در شهر مالیات گرفته شود، معتقد است: از اسفند سال ۱۳۹۸ تا خرداد ۱۳۹۹ بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان فقط در یک رشته شغلی یعنی بورس، درآمد کسب شده که ریالی از این محل مالیات دریافت نشده است، در حالی که مالیات بر درآمد باید برای همه اجرا شود.

این تحلیلگر مسایل شهری، گفت: در صورتی که کمترین میزان پایه مالیاتی در نظر گرفته شود، دولت می‌توانست بین ۱۰۰ تا ۱۷۰ میلیارد تومان از بازار سرمایه درآمد مالیاتی کسب کند تا نیازهای دولت، شهرداری و بخش بهداشت و درمان را رفع کند. درواقع می‌شد از این راه سهمی هم برای شهرداری تهران به دلیل اینکه این فعالیت اقتصادی در شهر تهران در حال انجام است، در نظر گرفته شود.    

خبرنگار: فریبا رحمانی

۱ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۵
کد خبر: 1465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 3 =