به گزارش خبرنگار شهر، صبح امروز با حضور سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران و محمد مویدی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران، مرمت خانه وثوقالدوله در باغ سلیمانیه به طور رسمی آغاز شد.
تاسیس این بنا متعلق به دوره قاجار و از سال ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۲ تخمین زده شده است.
علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران در جریان بازدید از این طرح گفت: اگر این مجموعه مورد توجه قرار نگرفته بود و در فیلم شهرزاد به آن پرداخته نشده بود، تاکنون از بین رفته بود اما خوشبختانه اتفاق خوبی افتاده و با مرمتهای صورت گرفته، مجموعه باقی مانده است.
بنابر اعلام مشاور طرح، برای ایجاد استحکام در بنا پیشبینیهای لازم صورت گرفته و مواد اولیه تامین شده است.
سید احمد علوی با بیان اینکه یکی از مباحث اصلی و قطعی در مدیریت شهری حفظ هویت شهر است، اظهار کرد: ما اگر میخواهیم فرهنگ غنی ایرانی_ اسلامی را حفظ کنیم و جوانان خود را علیه فرهنگ غرب واکسینه کنیم، یکی از راه های آن حفظ هویت ایرانی_اسلامی شهرها و بناهایی از این قبیل است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: این بناها نشان از قدمت و عظمت فرهنگ ما دارند و با این وجود دیگر ما نیازی به فرهنگ بیگانه نداشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه ما فرهنگ اصیلی داریم، تصریح کرد: اگر از این بناها بگذریم و آنها را به باد فراموشی بسپاریم جایگزینهای خوبی نخواهیم داشت.
علوی افزود: مرمت آثار تاریخی و فرهنگی در سطح شهر در این دوره از مدیریت شهری مورد توجه و اهتمام قرار گرفته است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بناهای زیادی به ویژه در منطقه ۲۰ و شهرری که برخی قدمت هفت هزار ساله دارند، بررسی شدهاند، گفت: در محدوده منطقه یک و شمیرانات نیز آثار ذیقیمتی داریم که باید حفظ شود. در مناطق قدیمی 14، ۱۱ و ۱۲ نیز چنین مراکزی وجود دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مویدی : خانه وثوق الدوله با کاربری فرهنگی برای استفاده جوانان آماده میشود
محمد مویدی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه مرمت خانه مشاهیر نیز از جمله شهید مطهری، شهید بهشتی و علامه جعفری، دکتر علی شریعتی و عزتاله انتظامی نیز در دستور کار قرار گرفتهاند، گفت: خانههای شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و خانه خانوادههایی که بیش از سه شهید دارند، به عنوان خانههای میراثی شهدا و مدارسی که بالغ بر ۲۰ شهید دارند، مورد توجه ما هستند. سه یا چهار مدرسه در تهران بالغ بر ۱۰۰ شهید تقدیم به انقلاب کردهاند.
وی با اعلام اینکه حدود ۴۰ باغموزه و خانه موزه زیر نظر شهرداری تهران وجود دارند، یادآور شد: طی برنامهای دبیرخانهای برای این امر راه اندازی و شبکه بهرهبرداری آن ایجاد میشود تا بتوانیم خدمات منسجم و منظمی را به شهروندان ارائه دهیم.
مویدی با بیان اینکه در خصوص بهرهبرداری و کاربری خانه وثوقالدوله بررسیها در حال انجام است، خاطرنشان کرد: در نظر داریم که کاربری مجموعه، فرهنگی باشد و از راهنماییهای میراث فرهنگی در این زمینه استفاده خواهیم کرد. بناها و خانههای دارای ارزش هویتی باید در راستای بهرهبرداری اثرگذار خود مورد استفاده قرار بگیرند.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه پیش از این از چنین اماکن به عنوان رستوران، کافه یا لوکیشن سینمایی استفاده میشد، تصریح کرد: رسالت ما در این دوره این است که چنین بناهایی را به عنوان مرکز حضور جوانان به بهرهبرداری برسانیم.
مویدی خاطرنشان کرد: در کنار کاربری فرهنگی باید موزههایی متناسب با آثاری که در این بناها وجود داشته، ایجاد شود لذا علاوه بر مرمت، بهرهبرداری نیز در حال مطالعه است.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران در ادامه در گفتوگو با خبرنگار شهر با بیان اینکه برای این طرح مشاور پیمانکار گرفته شده است، گفت: پیش از اینکه وارد عمل شویم به نظر میرسید که مرمت این بنا زمان زیادی نخواهد برد چون اعلام شده بود که پیش از این توسط نیروی انتظامی تعمیرات و مرمت صورت گرفته بود.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران ادامه داد: خانه وثوقالدوله به مرکز ارائه خدمات رفاهی به کارکنان تبدیل شده بود، در مقطعی به لوکیشن فیلم بدل شد و مورد استفاده سطحی قرار گرفت و ما به دنبال این هستیم مطالعات و اقدامات جدی در آن انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بنای این خانه بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد، اظهار کرد: در مرمت این بنا از سیمان استفاده شده که به بنا آسیب زده است. از مشاور درخواست کرده ایم بررسی مطالعاتی اساسی در این طرح انجام دهند تا بدانیم چه میزان اقدام مرمتی برای این طرح نیاز است.
مویدی افزود: نیاز است بررسی دقیقتر انجام شود و پس از دو ماه نتایج کارشناسی اعلام خواهد شد و پیمانکاران واجد صلاحیت برای مرمت اثر طی فراخوان انتخاب خواهند شد.
مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران تاکید کرد: برآورد اولیه هزینه ما کمتر از آن چیزی بود که در حال حاضر شاهد هستیم و باید برای مرمت اساسی آن اعتبار بیشتری از آنچه در نظر گرفته بودیم، اختصاص داده شود.
انتهای پیام/
نظر شما