به گزارش خبرنگار شهر، علی محمد مختاری در شصت و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت به موضوع فضای سبز اظهار کرد: شهردار تهران نیز تأکید دارد که در تمام بوستان ها موضوع ساختار ایرانی-اسلامی و مناسب سازی برای مادران، کودکان و جانبازان و معلولان صورت بگیرد.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه سال ۵۷ تعداد کل پارک های محله ای، منطقه و فرامنطقه ای ۷۵ پارک بوده است، یادآور شد: مساحت کل فضای سبز ۴۲۰ هکتار و سرانه فضای سبز با سه و نیم میلیون نفر جمعیت، یک متر مکعب بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در دهه اول انقلاب در زمینه توسعه فضای سبز به دلیل جنگ تحمیلی اقدام گسترده ای انجام نشده بود و تعداد بوستان ها در سال ۶۵ به ۱۲۳ بوستان افزایش یافت.
توسعه جنگلکاری برای جلوگیری از ساختوساز بیرویه شهر
مختاری با بیان اینکه در سال ۹۹ تعداد پارک ها به دو هزار و ۳۰۰ مورد رسید، تصریح کرد: در حال حاضر دو هزار و ۳۲۳ پارک در شهر تهران مورد بهره برداری قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه ۳۹۰ کیلومتر توسعه فضای سبز در حاشیه بزرگراه ها انجام شد، گفت: قبل از انقلاب سه جنگل کاری سرخه حصار، چیتگر و لویزان وجود داشته و به ۴۵ هزار و ۱۰۰ هکتار افزایش یافته و جزء اراضی ملی به شمار می رود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دستور دادند که بیش از ۵۰ درصد آن در اختیار شهرداری قرار داده شود تا توسعه جنگل کاری صورت بگیرد تا از ساخت و سازها و توسعه بی رویه شهر جلوگیری شود، گفت: از این میزان ۴۵ هزار هکتار جنگل کاری انجام شده و پنج هزار هکتار نیز باقی مانده که به شهردار تهران قول داده ایم در ظرف سه سال با کمک شهروندان تهرانی و رهنمودهای شورا این طرح را تکمیل کنیم. با این جنگل کاری ها از ساخت و سازها و خدمات پس از آن جلوگیری صورت گرفته است؛ این اقدامات بر اساس سیاست شهردار تهران و شورای اسلامی شهر تهران صورت می گیرد.
مختاری افزود: جنگل کاری هایی که در حال حاضر انجام می شود در آینده به بوستان تبدیل خواهد شد و پارک های جنگلی که در حال حاضر احداث کردیم ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به پارک جنگلی شهری تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه دامنه جنوبی البرز زنگ خطری برای شهر تهران است، تصریح کرد: نباید در این بخش فرسایش ایجاد شود و چرای دام در این منطقه صورت بگیرد.
به گزارش شهر در ادامه مهدی چمران با بیان اینکه تمام دنیا در طول این مدت پیشرفت کرده اند، اظهار کرد: باید قیاس کنیم که در سال ۵۷ چگونه بوده ایم و حالا در چه وضعیتی هستیم اما نباید به آن تکیه کرد.
وی افزود: فضای سبز درون شهری هم بسیار مهم است، این سرانه بسیار بیشتر از ۱۶ متر مربع بوده و در برخی مناطق به ۷۰ متر می رسد. البته در منطقه ۱۰ و ۱۲ پارک کمتر است و مناطق فقیری از لحاظ فضای سبز هستند. حتی در خیابان ولیعصر(عج) نیز باید درخت کاشته شود تا سرسبز شده و از روز اول بهتر شود.
چمران گفت: جنگل کاری نیز باید به طور جدی دنبال شود. باید در خصوص جنگل کاری به ویژه در منطقه ۲۲ که پیش از این تملک شده و تغییر کاربری داده شده، بررسی صورت بگیرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه آبخیزداری هم بسیار مهم است، گفت: ایجاد چهارباغ ها بدون هماهنگی تایید نمی شود. باقی طرح عباس آباد نیز باید هماهنگی کامل صورت بگیرد چون معماری و شهرسازی به هم پیوسته است.
مختاری در پاسخ به اعضای شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در خصوص توسعه فضای سبز در محوطه میانی خیابان ها مشکلات رفع خواهد شد، گفت: این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.
نامگذاری بوستانی به نام شهید سلیمانی، درخواست مردم بوده است
وی همچنین تصریح کرد: اگر اسم یک شهر را هم به نام شهید سلیمانی تغییر دهند، کار کمی است. نامگذاری یکی از بوستان ها به نام شهید سلیمانی به درخواست مردم آن منطقه بوده است.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه مشاوران طرح جامع آب پاک در حال کار هستند، گفت: به دنبال این هستیم که در این زمینه هزینه ها را کاهش دهیم. کاشت درختان مقاوم به بی آبی در مرکز تحقیقات شهرداری در حال بررسی است و از طرفی دیگر کاشت چمن را نیز در شهر ممنوع اعلام کرده ایم.
مختاری افزود: تا افق ۱۴۱۰ توافق نامه ای که شهرداری با وزارت نیرو دارد، ۱۴۵ میلیون متر مکعب از آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز از محل پساب خواهد بود. پساب صددرصد بهداشتی نیست و چون مردم به ویژه کودکان در پارک ها حضور دارند نمیتوان از آن استفاده کرد.
۲۳ بوستان در سال گذشته ساخته شده است
مختاری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰، ۲۳ بوستان در پایتخت ساخته شده است، اظهار کرد: هشت باغ در سال گذشته تملک و احیا شد و ۲۱ باغ نیز در حال تملک و ارزیابی است.
وی همچنین تصریح کرد: سرانه فضای سبز درون شهری از یک متر به ۱۶.۴۹ و برون شهری به ۲۶ متر رسیده است.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران با بیان اینکه جنگل کاری در سرانه فضای سبز لحاظ نمی شود، اظهار کرد: بر اساس طرح جامع سرانه فضای سبز به ازای هر نفر باید ۱۰ متر و بر اساس قانون ۱۵ متر باشد که سرانه ما در تهران ۱۶ است اما این سرانه در مناطق مختلف یکسان نیست.
وی ادامه داد: در شش منطقه توزیع عادلانه صورت نگرفته و در منطقه ۷، ۱۰، ۱۱، ۱۷، ۸ و ۱۲ سرانه کمتر از ۱۰ متر است و برنامه ریزی شده این توزیع عادلانه به صورت یکسان انجام شود.
مختاری با بیان اینکه بافت فرسوده باید تملک شود تا بتوان این سرانه را تأمین کرد، یادآور شد: ما خواسته ایم که این زمین ها از محل اخذ جرائم تملک شود.
وی با تأکید بر اینکه جابجایی درختان باید در فصل مناسب و خواب زمستانی باشد، گفت: ماشین آلات جابجایی درختان را باید در مناطق ۲۲ گانه داشته باشیم که بستگی به بن درخت دارد و درختی که بن سه یا چهار متری ندارد توان جابجایی ندارد.
رقم هزار و ۲۵۰ هکتار مربوط به جنگلکاری در کمربند سبز است
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه جاری شدن فاضلاب در فضای سبز یکی از دلایل خشک شدن درختان است، تصریح کرد: ۴۸ مورد جاری شدن فاضلاب پای درختان در خیابان ولیعصر داشتیم که در این زمینه پیگیری و برخورد شد.
مختاری با بیان اینکه بر اساس تصاویر ماهواره ای در تابستان سال گذشته، تهران سبز است، گفت: تهران پیش از انقلاب از میدان آزادی به بعد بیابان بود. در اشتباهی مطرح شده بود که هزار و ۲۵۰ هکتار بوستان ساخته شده اما این رقم مربوط به جنگل کاری در کمربند سبز است. من دعوت می کنم که اعضای شورا از جنگل کاری ها بازدید داشته باشند.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به توسعه هزار و ۲۰۰ هکتاری جنگل کاری در وردآورد خاطرنشان کرد: ۴۵ هزار و ۱۰۲ هکتار جنگل کاری تا سال ۱۴۰۱ انجام شده است. چهار هزار هکتار در سه سال اخیر بر اساس دستور مقام معظم رهبری در اختیار شهرداری برای توسعه فضای سبز قرار گرفت.
مختاری با بیان اینکه در ۱۲ پادگان در تهران درختکاری صورت گرفته است، یادآور شد: پارک های جنگلی که احداث کردیم ۱۰ تا ۱۵ سال آینده به پارک جنگلی شهری تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با اعلام اینکه امکانات فرهنگی، ورزشی در جنگل کاری های انجام شده در سرخه حصار، چیتگر و لویزان ایجاد شد، خاطرنشان کرد: جنگل کاری های فعلی نیز تا سال های آینده برای ایجاد این امکانات در اختیار قرار خواهد گرفت. در هفت نقطه جنگل کاری انجام شده و از اسفندماه سال ۱۴۰۰ مورد بهره برداری قرار گرفته است. آبیاری در این مناطق از منابع ژئوممبرال و از پساب برای آبیاری آن استفاده می شود.
وی با بیان اینکه ۳۲۷ حلقه چاه در سال ۶۸ در زمین شهرداری تاسیس و بهره برداری شده است، یادآور شد: به همین دلیل است که شرکت آب و فاضلاب نمی تواند این چاه ها را در اختیار قرار بگیرد.
۳۸ پروژه به جز پروژههای مشارکتی برای سال ۱۴۰۱ در دست اقدام است
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۸ پروژه به جز پروژه های مشارکتی در دست اقدام داریم. ۴۵ هکتار زمین در مرکز شهر برای ساخت چهار پارک باغ ایمان، دانش، بهشت و آفرینش طراحی شده و با قرارگاه خاتم الانبیاء ساخته می شود که فاز یک تا پایان سال به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: بوستان ایرانیان در منطقه ۱۹ با ۱۶.۵ هکتار مساحت تا ۲۰ روز آینده به بهره برداری خواهد رسید؛ همچنین بوستان شهید سپهبد سلیمانی در منطقه ۱۷ نیز تا دو یا سه ماه آینده افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: طراحی رود دره فرحزاد در محدوده منطقه ۲ و ۵ انجام و به مناقصه گذاشته شده که ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد و بزرگترین طرح ما به شمار می رود اما با وجود برگزاری سه دوره مناقصه، کسی در آن شرکت نکرده است.
مختاری با اشاره به اینکه هفت بوستان ویژه بانوان در شهر تهران وجود دارد، گفت: پنج بوستان دیگر نیز طراحی شده که به مناقصه گذاشته می شود.
وی همچنین تصریح کرد: ۲۷ بوستان مادر و کودک پیش از نوروز افتتاح شده و ۱۷ بوستان نیز تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
ساخت ۶۴۵ مخزن ذخیره آب در پارکها
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران با بیان اینکه هفت میلیون متر مکعب آب از پساب استفاده می شود، تصریح کرد: تا پایان امسال ۱۶.۵ میلیون متر مکعب در مناطق یک، دو، پنج و شش از پساب استفاده خواهد شد. در پایان سال ۱۴۰۲ به ۳۶.۵ میلیون متر مکعب و در افق سال ۱۴۱۰ به ۱۴۵ میلیون متر مکعب می رسد که درب چاه ها را خواهیم بست تا شاهد فرونشست نباشیم.
وی به هوشمند سازی ۵۵ حلقه چاه اشاره کرد و افزود: ۶۴۵ مخزن ذخیره آب در پارک ها ساخته شده است. نزولات آسمانی به میزان یک میلیون و ۳۲۰ هزار لیتر برای مواقع بحرانی ذخیره شده است تا درختان از بین نروند.
مختاری با بیان اینکه توسعه خطوط انتقال آبیاری نیز در دستور کار است، اظهار کرد: بیش از ۹۰ عنوان کتاب در این زمینه در سازمان چاپ شده که ۱۴ عنوان در دانشگاه ها تدریس می شود.
انتهای پیام/
نظر شما