لزوم راه‌اندازی مراکز فرآهنگ/ رفع موانع زیست‌پذیری شهر تهران برای سالمندان ضروری است

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اصل تکریم سالمندان و آماده‌سازی شهر برای حضور فعالانه سالمندان، از معاونت‌های مختلف شهرداری تهران خواست موانع زیست‌پذیری شهر تهران را برای سالمندان در حوزه­ ماموریت‌های خود شناسایی و رفع کنند.

به گزارش خبرنگار شهر، زهرا شمس‌احسان در نخستین جلسه ستاد «شهر دوستدار سالمند» در دوره ششم مدیریت شهری با اشاره به اینکه تحولات جمعیتی از جمله متغیرهایی است که در برنامه ‌ریزی‌های اجتماعی مبنای محاسبات قرار می‌گیرد، گفت: باید ساختار جمعیت، ویژگی‌های آن و از جمله ترکیب سنی جمعیت مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تحولات ساختار جمعیتی ایران بسیار شتابان بوده تا جایی که میزان کل باروری در چند دهه گذشته کاهش یافته است.

شمس‌احسان گفت: نتایج پیش‌بینی‌های جمعیتی ایران حکایت از افزایش جمعیت سال‌خوردگان به مرز ۳۰ درصد تا سال ۱۴۳۰ دارد.

وی ضمن صحه گذاشتن بر تجارب ارزشمند سالمندان و حضور پربرکت آن‌ها در خانواده و جامعه گفت: سالمندی جمعیت، هزینه‌های مراقبت و بهداشت و درمان را افزایش می‌دهد، همچنین بازدهی کار در غیاب جوانان شاغل و بیمه‌پرداز کاهش می‌یابد و چالش‌هایی در نظام بیمه‌ای کشور به وجود می‌آورد و از طرفی دیگر از نظر مدیریت شهری مناسب‌سازی‌های فراوانی برای حضور فعال و امن سالمندان در شهر را ناگزیر می کند.

وی افزود: سالمندی جمعیت همچنین آهنگ زیست شهری را خواسته یا ناخواسته کُند می‌کند و همین موضوع خود به تنهایی می‌تواند پنجره‌ای به روی سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان شهری باز ‌کند.

رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اصل تکریم سالمندان و آماده‌سازی شهر برای حضور فعالانه سالمندان، از معاونت‌های مختلف شهرداری تهران خواست موانع زیست‌پذیری شهر تهران را برای سالمندان در حوزه­ ماموریت‌های خود شناسایی و رفع کنند.

شمس احسان با اشاره به راهبردهای فرهنگ‌سازی و تکریم سالمندان و اجرای برنامه‌هایی برای ارتقاء سلامت شهروندان خاطرنشان کرد: باید ظرفیت‌های ورزشی، هنری، تفریحی و اجتماعی شهرداری تهران برای بهره‌مندی هرچه بیشتر سالمندان شهر تهران مناسب‌سازی و سازوکارهایی برای تشویق سالمندان به استفاده از این زیرساخت‌ها اتخاذ شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم راه‌اندازی مراکز فرآهنگ به عنوان مراکز روزانه سالمندی تأکید کرد و اظهار داشت: هسته‌ای شدن خانواده‌ها و اشتغال زوجین و زندگی در محیط آپارتمانی و هزینه‌های بالای پرستاری در منزل، وجود مراکز روزانه­ سالمندی را به یک نیاز تبدیل کرده است؛ در شرایط فعلی و در نبود مراکز روزانه، برخی از خانواده‌ها ناچار هستند سالمند خود را راهی خانه‌ سالمندان کنند.

شمس احسان خاطرنشان کرد: باید با پیگیری دبیرخانه در سال جاری شاهد راه‌اندازی و فعالیت اولین مرکز فرآهنگ باشیم.

انتهای پیام/

۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹
کد خبر: 23389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 1 =