سید محمد آقامیری در گفت و گو با خبرنگار شهر، با بیان اینکه وقوع سیل به وضعیت رودخانهها برمیگردد، اظهار کرد: بخشی از این رودخانهها داخل شهر و بخشی از آن خارج شهر و بالادست تهران است. پایتخت هفت رودخانه اصلی دارد که از بالادست، کوهها و تپهها تغذیه می شود که خارج از حیطه مدیریت شهری واقع شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: وزارت نیرو و جهاد و مجموعههای زیر نظر آنها همچون شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی متولی اصلی مدیریت این رودخانهها و جلوگیری از وقوع چنین حوادثی هستند و باید هر ساله رودخانهها و مسیلها را لایروبی کرده و مراقبت لازم را انجام دهند چراکه برخی افراد زباله در مسیر رودخانهها رها کرده و یا تصرفاتی انجام میدهد که باید به طور مرتب در طول سال، تخلیه شده و نظارت لازم انجام شود تا رودخانهها دبی مناسب خروجی و ورودی آب را در مواقع سیل داشته باشد.
وی با بیان اینکه بخشی از آبراهها در داخل شهر واقع شده که البته کانالکشی صورت گرفته است، یادآور شد: مسیلها در شهر مشخص شده و به طور مرتب لایروبی میشود و مشکلی در سطح شهر نداریم؛ مشکل در بیرون شهر اتفاق افتاده و رودخانهها به موقع لایروبی و مراقبت نشده که این حادثه را رقم زده است. این دو مجموعه عملکرد بسیار ضعیفی داشتند و باید پاسخگو باشند چرا که وقتی آب ناشی از سیل وارد شهر میشود و مواد و مصالحی را که در مسیر قرار دارد و درست تخلیه نشده، به شهر وارد میکند، باعث گرفتاری مردم میشود.
آقامیری با تأکید بر اینکه در این خصوص در صحن شورا تذکر خواهیم داد، تصریح کرد: درخواست خواهیم کرد که وزارت نیرو و جهاد در خصوص عملکرد ضعیف خود گزارش دهند و از خود دفاع کنند.
وی با اعلام اینکه در سطح شهر تهران گلوگاههایی وجود دارد که البته مراقبت شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضا برخی افراد زبالههایی در جویهای آب میریزند که با وجود جمعآوری مرتب، در مواردی در گلوگاهها تجمیع و باعث آبگرفتگی میشود و دلیل اکثر آبگرفتگیها در این چند روز، انباشتگی زبالههایی است که ممکن است از روند نظافت جا مانده باشند.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در بارندگیهای این چنینی شاهد هستیم که زبالهها در گلوگاهها انباشته و منجر به آب گرفتگی شدهاند و زمانی که نیروها برای رفع مشکل اعزام میشوند، انبوهی از زبالهها را مشاهده میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما