۴ سناریو شهرداری تهران در نوسازی بافت فرسوده و ساخت مسکن/ اعطای مشوق‌های نوسازی در دوره جدید مدیریت شهری از سر گرفته شد

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران از بازگرداندن مشوق های نوسازی نوسازی با هدف احیای بافت فرسوده در شهر تهران خبر داد و گفت: متاسفانه در دوره قبل این مشوق‌ها حذف و باعث شد روند نوسازی در بافت‌های فرسوده کند شود.

سید مهدی هدایت در گفت و گو با خبرنگار شهر گفت: سه مشکل بزرگ شهر تهران ترافیک، آلودگی هوا و بافت فرسوده است و در طول دوره های محتلف بارها اعضای شورای شهر تهران به حل این سه مساله تاکید داشته اند.

وی با بیان اینکه مشکل بافت فرسوده تفاوت های جدی با دو مساله ترافیک و آلودگی هوای پایتخت دارد، افزود:  مشکلاتی مانند ترافیک و آلودگی هوا با یک شیب ملایمی در حال افزایش است اما معضل فرسودگی این قدرت را دارد که یک شبه پایتخت را به چالش بکشاند و مشکلات زیادی را به وجود آورد. به عنوان مثال اگر زلزله ای در شهر تهران روی دهد وجود بافت فرسوده می تواند آسیب های جبران ناپذیری را در این کلانشهر ایجاد کند.

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری تهران به عنوان متولی احیای بافت فرسوده باید به این مساله توجه بیشتری نشان دهد، ادامه داد: در دوره جدید مدیریت شهری، شهردار تهران با دو رویکرد به حوزه احیای بافت فرسوده پایتخت ورود کرده است که شامل تولید مسکن و دیگری سرعت بخشیدن به نوسازی در بافت های فرسوده است.

وی با اشاره به اینکه در بحث تولید مسکن شهرداری چهار سناریو را در قرارگاه مسکن پیگیری می کند، بیان کرد: نخستین گام مدیریت شهری کاهش زمان صدور پروانه ساخت در شهر تهران است. به عبارتی ما باید برای به حداقل رساندن زمان دستور العمل های دست و پاگیری که مانع صدور به موقع پروانه ساخت می شد، اقدامات لازم را انجام دهیم تا در این زمینه تسهیلگری صورت گیرد.

هدایت یادآور شد: در حال حاضر صدور پروانه ساخت در شهر تهران که ۳۶ ماه به طول می انجامید، به زیر ۳ ماه رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به سناریوی دوم شهرداری تهران در بحث تولید مسکن تاکید کرد: سناریوی دوم این بود که ما در شهر تهران یکسری اراضی ای که مستعد ساخت مسکن بود را در مناطق مختلف پایتخت شناسایی کردیم. این اراضی مربوط به نهادهای نظامی، دانشگاهی، موسسات و یا یکسری اراضی عمومی بودند که پهنه های بی دفاع شهری را به وجود آورده بودند. به عنوان مثال زمین هایی که در منطقه ۱۹ به عنوان محدوده آجرپز خانه نامیده می شد و یا اراضی واقع در منطقه ۱۸ که به شن چاله ها معروف بود و یا زمین های رها شده ای که در برخی از پهنه های شهر تهران واقع شده بود.

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه در اراضی شناسایی شده ۵۷ پروژه در قرارگاه مسکن تعریف شد، گفت: در این ۵۷ پروژه استعداد ساخت ۵۷ هزار واحد مسکونی وجود دارد که از جمله می توان به اراضی پادگان جی، دوشان تپه، ساصد، اراضی بنیاد مستضعفان و اراضی رها شده و عمومی واقع در مناطق ۱۸ و ۱۹ و ... اشاره کرد. این ۵۷ پروژه جزو برنامه های قرارگاه مسکن است که در کنار آن قرار است ۵۴ پروژه دیگر نیز در حوزه ساخت مسکن توسط این قرارگاه اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه این اراضی قرار نیست به مالکیت شهرداری تهران در آید، افزود: به عنوان مثال در پروژه ساصد با وزارت دفاع وارد مذاکره شدیم و در این رابطه نیز تفاهمنامه ای امضاء کردیم تا برای ساخت در این زمینه پروانه ساخت بدهیم. به عبارتی بخشی از این اراضی به واحدهای مسکونی ای تبدیل می شود که سازنده آن نیز خود وزارت دفاع است و شهرداری تهران به نوعی موانعی که بر سر راه ساخت وجود دارد را برطرف می کند.

هدایت با تاکید بر اینکه در این اراضی بزرگ شهری ضمن ساخت مسکن سرانه های خدماتی و عمومی شهر تهران نیز تامین می شود، ادامه داد: به عنوان مثال در منطقه ۴ با پادگان کوهک وارد مذاکره شده ایم؛ در این منطقه کمبود یکسری سرانه های خدمات عمومی بسیار مشهود است. در توافقاتی که انجام شده نسبت ساخت و اعطای پروانه ساخت به مالک ۳۰ به ۷۰ است. به عبارتی ۷۰ دصد از این اراضی به همراه پروانه ساخت سهم شهرداری تهران بوده و مالک این اراضی نیز در ۳۰ درصد از زمین حق ساخت و ساز دارد. در ۷۰ درصد سهم شهرداری اراضی عمومی شهری و شبکه معابر شهری تامین می شود.

وی بیان کرد: همچنین در سهم ۳۰ درصدی که متعلق به ارگان ها و سازمان هاست، آنها تنها در ۳۰ درصد از سهم خود حق ساخت و ساز دارند و مابقی نیز برای تامین سرانه های خدماتی و خدمات عمومی شهر اختصاص داده می شود.

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به سناریوی سوم شهرداری تهران در قرارگاه مسکن یادآور شد: یکسری اراضی در شهر تهران شناسایی کرده ایم که صاحبان آن توان پرداخت هزینه های مربوط به پروانه ساخت و یا ساخت و ساز را ندارند. در مورد این زمین ها نیز مشارکت شهرداری به این صورت است که پروانه ساخت و سرمایه گذار جهت ساخت واحدهای مسکونی را هماهنگ می کند. به عبارتی قدر السهم مالک و شهرداری در این مشارکت کاملا مشخص است.

وی سناریوی آخر قرارگاه مسکن در رونق مسکن سازی و احیای بافت فرسوده را بارگذاری در اراضی متعلق به شهرداری تهران دانست و تاکید کرد: اراضی متعلق به شهرداری تهران حدود ۶۰ تا ۷۰ هکتار است که توان بارگذاری ۳۰ هزار واحد مسکونی در این زمین ها وجود دارد. این اراضی در اختیار سازمان نوسازی به نمایندگی از سوی شهرداری تهران قرار گرفته است که برای ساخت و ساز در این زمین ها نیز پروانه ساخت از سوی شهرداری تهران صادر شده و سرمایه گذاران اقدام به ساخت و ساز در این  اراضی که عمده آن در بافت فرسوده قرار دارند، می کنند تا روند نوسازی در این پهنه ها تسهیل شود.

هدایت در ادامه با اشاره به بازگرداندن مشوق های نوسازی در بافت فرسوده در این دوره مدیریت شهری گفت: کار دیگری که در این زمینه انجام شده است، بازگرداندن دوباره تسهیلات و تشویق هایی است که در گذشته در بافت فرسوده شهر تهران داده می شد، اما متاسفانه در دوره قبل این مشوق ها حذف و باعث شد روند نوسازی در بافت های فرسوده کند شود.

وی افزود: با مطالعات دقیق اجتماعی، اقتصادی و کالبدی برای اعطای یک بسته تشویقی در کمیسیون ماده ۵ مصوبه گرفته ایم و در شورای عالی نیز مطرح شده و به زودی این بسته تشویقی ابلاغ می شود.

سرپرست سازمان نوسازی شهر تهران ادامه داد: پیش بینی می کنیم این بسته تشویقی که شامل دادن طبقه اضافه و تسهیل در ساخت پارکینگ است، روند نوسازی در بافت فرسوده را برای مردم دارای ارزش اقتصادی کند.

به گفته وی؛ این مشوق ها در بدهی های دولت به شهرداری تهران قرار می گیرد، اما اکنون بیشتر به دنبال نوسازی بافت های فرسوده شهر تهران بوده و به دنبال درآمدزایی از این حوزه نیستیم.

انتهای پیام/

۲۸ شهریور ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۸
کد خبر: 26409

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =