به گزارش شهر سید علی مفاخریان با اشاره به مصوبه ساماندهی صنایع و مشاغل سیار و بی کانون شورای شهر اظهار کرد: با توجه به محدودیتهایی موجود در مدیریت و ساماندهی دستفروشان، نیاز به ابزاری برای نظارت و جانمایی دستفروشان و بساط گستران در فضای شهری داشتیم. دستفروشی و بساط گستری هم اکنون یک ضرورت کسب و کار یا جاذبه گردشگری در در بسیاری از شهرها تلقی می شود اما اگر تسهیلات برای دستفروشان بدون در نظر گرفتن معیارهای دقیق اختصاص یابد، ممکن است زمینه مهاجرت افراد از سایر شهرها به پایتخت را فراهم کند.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با بیان اینکه ساماندهی دستفروشان نیاز به برنامه ریزی و اجرای دقیق دارد، افزود :علاوه بر شرکت ساماندهی شرکت شهربان و حریم بان، اداره اماکن، پلیس راهنمایی و رانندگی، نیروی انتظامی و ذینفعان دیگری مانند اتحادیه اصناف در ساماندهی دستفروشان نقش زیادی ایفا می کنند.
مفاخریان با تاکید بر نقش نرمافزار سامان بازار در هوشمند سازی ساماندهی دستفروشان، گفت: طراحی و برنامه ریزی این نرمافزار به شکلی است که علاوه بر شناسایی دستفروشان و طبقه بندی آنها، ظرفیتهای موجود در شهر را به اشتراک می گذارد. در واقع این نرم افزار می تواند بانک اطلاعاتی از متقاضیان دستفروشی را فراهم کند، سپس افراد واجد شرایط شناسایی شده و مورد حمایت قرار گیرند. تاکنون ۵هزار نفر از افراد متقاضی دستفروشی صحت سنجی شده و جانمایی آنان در بازارهای موجود انجام شده است البته این سامانه هنوز عملیاتی نشده و در دسترس عموم قرار نگرفته چرا که در حال حاضر در حال رفع نقصهای نهایی آن هستیم.
او بیان کرد: سامانه سامان بازار فضای نامنظم فعلی را نظم بخشی میکند همینطور فرصت تامین زیرساختهایی مانند تعبیه غرفه، تامین روشنایی، ایجاد پارکینگ و سرویس بهداشتی را فراهم می کند. علاوه بر آن برنامه ریزی برای چیدمان بازار و جلوگیری از تداخل مشاغل سیار و واحدهای ثابت می تواند با استفاده از این سامانه به راحتی انجام گیرد.
مفاخریان با اشاره به وضعیت دشوار اقتصادی عنوان کرد : ساماندهی دستفروشان در خیابان های پایتخت علاوه بر اشتغال جمعی از افرادی که معیشت آنان وابسته به بساط گسترانیست، زمینه ای برای ارائه محصولات ارزانتر هم فراهم می کند.
نظر شما