تولید روزانه ۲۳هزار تن پسماند ساختمانی در پایتخت/ ۲ کارخانه بازیافت نخاله ساختمانی تا پایان سال افتتاح می‌شود

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران ضمن اشاره به جمع‌آوری روزانه ۲۳ هزار تن پسماند ساختمانی در پایتخت، درباره چگونگی بازیافت این نخاله‌ها توضیحاتی ارائه کرد.

مهدی عزیزی در گفت‌وگو با شهر، ضمن اشاره به جمع آوری شبانه روزی نخاله و پسماندهای ساختمانی و عمرانی از سطح شهر تهران، بیان کرد: روزانه ۲۳ هزار تن نخاله و پسماند ساختمانی و عمرانی در شهر تهران تولید می‌شود که از این مقدار حدود ۱۷ هزار تن به مرکز پردازش و دفع پسماندهای ساختمانی آبعلی ارسال و پذیرش می‌شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره حدود ۶ هزار تن پسماند تولیدی دیگر در شهر، گفت: ۳ هزار تن از این ۶ هزار تن پسماند در مجتمع پردازش آرادکوه برای دفن و پوشش پسماندهای برگشت‌ناپذیر یا ریجکتی خانگی استفاده می‌شود. ۳ هزار تن پسماند دیگر در گودهای مجاز سطح شهر تهران [که حکم قضایی برای پر کردن آن صادر شده] ریخته می‌شود.

عزیزی با بیان اینکه دو مجتمع (گود آبعلی و آرادکوه) پذیرای پسماندهای ساختمانی و عمرانی مجاز شهر تهران هستند، عنوان کرد: مناطق با دریافت حکم قضایی برای گودهای پرخطر از سازمان پسماند درخواست می‌کنند که این گودها باید پر شوند. سازمان هم بخشی از پسماند ساختمانی و عمرانی را برای پر کردن و رفع خطر از این گودها استفاده می کند.

وی درباره پسماندهای جمع‌آوری شده در مجتمع آبعلی بیان کرد: روزانه بیش از ۱۰ هزار تن از پسماندهای ساختمانی و عمرانی پذیرش شده در مجتمع پردازش آبعلی، مجدد بازیافت و به شن و ماسه و قطعات بتنی تبدیل می‌شوند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه پنج کارخانه سرمایه‌گذار در راستای بازیافت نخاله‌های ساختمانی و استحصال شن و ماسه فعال هستند، توضیح داد: از این پنج کارخانه، سه کارخانه فعال و درحال بهره‌برداری هستند؛ یک کارخانه درحال تست سرد است و با یک کارخانه دیگر قراردادی منعقد شده و تا پایان سال مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

افتتاح دو کارخانه بازیافت نخاله ساختمانی

عزیزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: تست سرد یک کارخانه بازیافت نخاله‌های ساختمانی و عمرانی به شن، ماسه و قطعات بتنی با ظرفیت روزانه ۳ هزار و ۳۰۰ تن در آینده نزدیک انجام خواهد شد تا به زودی افتتاح و به ظرفیت استحصال مصالح عمرانی از نخاله‌های ساختمانی افزوده شود.

وی در ادامه گفت: حدود ۲۰ روز است که با یک سرمایه‌گذار از بخش خصوصی برای احداث کارخانه‌ای با ظرفیت هزار و ۲۰۰ تن روزانه قراردادی منعقد شده است. موضوعات تحویل زمین، استقرار و سرمایه‌گذاری آن تکمیل شده تا پیش از پایان سال جاری  به بهره‌برداری برسد.

بازیافت ۱۰ هزار تن نخاله ساختمانی در گود آبعلی

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران؛ از ۱۷ هزار تن نخاله ساختمانی و عمرانی روزانه در مجتمع آبعلی در حال حاضر حدود  ۱۰ هزار تن پسماند ساختمانی و عمرانی بازیافت و تبدیل به شن و ماسه می‌شود که با تکمیل برنامه‌های در دست اجرای سازمان مدیریت پسماند تا پایان سال حدود ۴۰ درصد دیگر به این ظرفیت اضافه خواهد شد.

عزیزی با بیان اینکه در کارخانه‌های تحت قرارداد با سازمان پسماند، دو کارخانه قطعات بتنی تولید می‌کنند، افزود: هم‌اکنون در این دو کارخانه بلوک‌های سیمانی تولید و به فروش می‌رسد. طراحی و ظرفیت این کارخانه‌ها به گونه‌ای دیده شده تا در آینده بتوانیم از شن و ماسه بازیافتی به طور کامل بهره‌برداری کرده و از آنها در تولید قطعات بتنی، نیوجرسی، بلوک، جدول و... استفاده شود.

مقرون به صرفه بودن خرید شن و ماسه تولیدی از بازیافت نخاله ساختمانی 

وی درباره مزایای قرارداد با کارخانه‌های سرمایه‌گذار در این حوزه گفت: بازیافت و تولید شن و ماسه و تبدیل آن به قطعات مورد نیاز در کارخانه‌های تحت قرارداد شهرداری تهران باعث می‌شود که مناطق ۲۲‌گانه برای خرید این نوع مواد و قطعات هزینه کمتری بپردازند چراکه این تولیدات حدود ۲۰ درصد ارزان‌تر از قیمت بازار است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با بیان اینکه خارج از نگاه درآمدی، کاهش اثرات زیست محیطی و رفع مشکلات این پسماندهای ساختمانی و عمرانی برای شهرداری مهم است، عنوان کرد: حدود ۸۰ - ۹۰ سال است که خاک و نخاله در مجتمع آبعلی دپو می‌شود. امیدواریم که با انجام این فعالیت‌های جدید تا چند سال آینده، دیگر دفنی در گود آبعلی نداشته باشیم و به صورت مستقیم پسماند جمع آوری شده، بازیافت شود.

انتهای پیام/

۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶
کد خبر: 26940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 10 =