با این وجود پژوهش آنچنان که باید در بسیاری از مقوله ها جدی گرفته نمی شود و این در حالی است که اساس و اصل برنامه ریزی پژوهش و تحقیقات تشکیل می دهد از جمله در برنامه ریزی در مدیریت شهری.
در مدیریت شهری تحقیق و پژوهش و مطالعات جایگاه رفیع و بی بدیلی دارد اما در طول سالیان گذشته به این مهم توجه جدی نشده است.تهیه پیوست های ماموریت های شش گانه در مدیریت شهری یکی از اصول اولیه اجرای طرح ها و پروژهها است اما متاسفانه عدم توجه به این امر سبب شده که امروز شاهد طرح های رها شده و یا پروژه های بدون بازدهی باشیم.
این در حالی است که برای اجرای یک طرح باید پیوست های مطالعاتی شامل پیوست ترافیکی، فرهنگی و اجتماعی، محیط زیست ، عارضه هایی که در حوزه شهر سازی دارد و مواردی از این قبیل تهیه شود.
شهر یک موجود زنده است و در طول زمان رشد می یابد، جمعیت جدید در آن ساکن می شوند و ابعاد آن توسعه پیدا می کند؛ لذا برای تامین سرانه های خدماتی باید پژوهش و مطالعه در حوزه ماموریت های تخصصی مدیریت شهری صورت گیرد.
از جانب دیگر شهر به سان موجود زنده وقتی رشد و توسعه می یابد نیازهای جدید نیز پیدا می کند و این نیاز های جدید می بایست با پژوهش و تحقیقات بررسی و برطرف شود.
به عنوان مثال یکی از نیازهای امروز شهر موضوعات مربوط به هپشمند سازی و فناوری های نوین است که مدیریت شهری ناگزیر به روی آوردن به استفاده از این فناوری ها ست در اینجا مطالعات و پژوهش هایی مورد نیاز است که انطباق استفاده از این فناوری ها با نیاز های شهر را بسنجد. آینده نگری و آینده پژوهی کند و برنامه ریزی بلند مدت و سالانه شهر نیز از این منابع تهیه و تدوین شود.
لذا می بینیم که در هر لحظه نیاز به پژوهش و تحقیقات در شهر وجود دارد و امیدواریم این وجه از مدیریت شهری هر چه بیشتر تقویت شود چرا که وضع قوانین و اجرای فرامین و وظایف مدیریت شهری می بایست بر اساس تحقیقات و پژوهش های درست و کارشناسی باشد.
روز ملی پژوهش گرامی باد.
انتهای پیام /
نظر شما