جزئیات طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در تهران

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران جزئیات اجرای طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را از سوی مدیریت شهری تشریح کرد.

به گزارش شهر، زهرا شمس‌احسان اظهار کرد: زنان سرپرست خانوار به واسطه تعدد نقش‌ها در خانواده و اجتماع در وضعیت خاصی قرار دارند و نیازمند توانمندی‌ها و مهارت‌های متعددی هستند که بتوانند ضمن پرداختن به مسائل و مشکلات فردی خود، در راهبری خانواده نیز موفق باشند.

شمس‌احسان اضافه کرد: وضعیت اغلب پیچیده و ویژه این خانواده‌ها باعث شده تا در مقایسه با سایر زنان، فرصت‌های کمتری برای مشارکت اقتصادی و اجتماعی در اختیار داشته باشند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: با توجه به افزایش رو به رشد درصد خانوارهای زن، سرپرست خانوار، کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران طرح توانمندسازی جامع زنان سرپرست خانوار را تدوین کرد که در برنامه پنج‌ساله سوم توسعه شهرداری محقق نشده بود.

وی افزود: در این طرح که به تایید اکثریت قاطع اعضای شورای شهر تهران رسید، دو هدف عمده و همزمان ارتقاء قابلیت‌های زنان سرپرست خانواده و نیز توان‌افزایی حلقه‌های میانی در این حوزه را دنبال می‌کند؛ به عبارت دیگر این طرح شرایطی را ایجاد می‌کند تا توانمندسازی زنان سرپرست خانواده به حلقه‌های میانی که کنشگران و سازمان‌های اجتماعی، مردمی و جهادی هستند واگذار شود.

شمس‌احسان افزود: مدیریت شهری به دنبال این است که مفهوم توانمندسازی را در معنای وسیع و عام آن تعریف کند و از خوانش‌های تقلیل گرایانه فاصله بگیرد. به همین دلیل مولفه‌های متعدد توانمندسازی روانی، اجتماعی و اقتصادی در این طرح دیده شده و حتی به موضوع فرزندان آنها پرداخته است.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی‌شهر تهران خاطرنشان کرد: با این طرح شهرداری از تصدی‌گری به سمت حمایت و ظرفیت‌سازی حرکت خواهد کرد و تلاش می‌کند با توانمندسازی حلقه‌های میانی و واگذاری امور به آنها این مهم را محقق سازد.

وی افزود: ایجاد فرصت برای ارتقاء قابلیت‌ها از جمله موضوعات مهم دیگری است که زمینه توانمندسازی را فراهم می‌کند؛ در این راستا ساماندهی و استفاده کارآمد از فضاها، زیرساخت‌ها و منابع در اختیار شهرداری و نیز حمایت‌یابی از سایر نهادها و سازمان‌ها برای این قشر آسیب‌پذیر در دستور کار قرار دارد.

شمس احسان اظهار کرد: طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بر مبنای چند ارزش کلان راهبری می‌شود که مهمترین آنها خانواده‌محوری، مردمی‌سازی و هوشمندسازی است؛ به این ترتیب شهرداری تهران می‌بایست در چشم‌انداز اقدامات خود به سمتی حرکت کند که در توانمندسازی این گروه بر ظرفیت‌های خانواده تکیه و تاکید کند و در ارزیابی‌ها، صرفاً به مولفه‌های فردی محدود نشود.

وی با بیان اینکه توان‌افزایی و واسپاری امور به حلقه‌های میانی مصداق، مردمی‌سازی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است، یادآور شد: این طرح با تکیه بر ظرفیت هوشمندسازی در تمامی مراحل، بر تغییر رویه‌های اجرا و نظارت تاکید دارد.

رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: هوشمندسازی شامل شناسایی جامعه هدف طرح، غربالگری، سطح‌بندی مددجویان و نیز نظارت و ارزیابی فرایندهای توانمندسازی است.

وی افزود: با توجه به تغییرات اجتماعی و فرهنگی، اقدامات در حوزه‌های انسانی و اجتماعی نیازمند بروزرسانی و اصلاحاتی است که عموماً با گذشت زمان از آن غافل می‌شویم.

شمس احسان گفت: این مهم را در قوانین و مصوبات مختلف در کشور شاهد هستیم و به همین دلیل در این طرح تلاش شد، ضمن پرداختن به ابعاد کلان توانمندسازی، با راه‌اندازی شورای سیاست‌گذاری متشکل از مدیران شهری، متخصصان و نمایندگان حلقه‌های میانی، زمینه برای متناسب‌سازی طرح با گذر زمان فراهم آید.

شمس‌احسان اضافه کرد: همچنین دبیرخانه اجرائی این طرح در اداره کل امور بانوان شهرداری تهران مستقر خواهد شد و هدایت اجرائی مفاد طرح را به ویژه در حوزه پشتیبانی، با تقسیم وظایف و هماهنگی بخش‌های مختلف شهرداری دنبال می‌کند.

انتهای پیام/

۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۰
کد خبر: 31161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 2 =