تغییراستانداردهای محاسبه کیفیت هوا تعداد روزهای آلوده را افزایش داده است / بهبود هوای تهران در اواخر سال

زهره عبادتی ضمن اشاره به اینکه ما از سال ۹۸ استانداردهای محاسبه آلودگی هوا را سختگیرانه‌تر کردیم و همین امر موجب شد تا تعداد روزهای آلوده افزایش پیدا کند، گفت: با توجه به اینکه گرمای هوا پایداری هوا را از بین می‌برد و شرایط را بهتر می‌کند به نظر می‌رسد اواخر سال وضعیت مناسبی داشته باشیم.

به گزارش شهر، زهره عبادتی معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت آلودگی هوای تهران در ماه‌های آینده گفت: وضعیت آلودگی هوای تهران در ماه‌های آینده به شرایط جوی بستگی دارد و بررسی شرایط جوی از وظایف اداره کل هواشناسی است اما به طور کلی از اواخر بهمن ماه و اوایل اسفند به دنبال افزایش دمای هوا و اینکه دیگر با وارونگی دما مواجه نیستیم، عمدتا کیفیت هوا بهبود پیدا می‌کند.

کاهش آلودگی هوا در روزهای پایانی سال

وی ضمن اشاره به اینکه مشکلاتی که هم اکنون در زمینه آلودگی هوا با آن مواجه هستیم بیشتر به سبب پایداری هوا است که سبب انباشت آلاینده‌های جوی می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه گرمای هوا پایداری هوا را از بین می‌برد و شرایط را بهتر می‌کند به نظر می‌رسد اواخر سال وضعیت مناسبی داشته باشیم.

تاثیر اقدامات شهرداری بر کاهش آلودگی هوا

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در رابطه با تاثیر اقداماتی که شهرداری تهران برای کنترل آلودگی هوا در این کلانشهر انجام داده است، اظهار کرد: شهرداری بر اساس قانون هوای پاک وظایف مختلفی به عهده دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها توسعه و نوسازی حمل و نقل است که متاسفانه در این سال‌ها این وظایف به خوبی انجام نشده است که البته دلایلی را هم در این رابطه دارند که عدم تامین اعتبارات لازم از جمله آن‌ها است.

عبادتی افزود: یکی از وظایف شهرداری‌هایی که بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت دارند این است که باید طی ۵ سال به نوسازی اقدام می‌کردند که متاسفانه صورت نگرفت و بحث توسعه را هم باید سالانه به انجام می‌دادند که به طور کامل انجام نشد.

وی اظهار کرد: هم اکنون امکانات حمل و نقل تهران مناسب این حجم از جمعیت نیست و همین امر موجب می‌شود تا مردم بیشتر به استفاده از خودروهای تک سرنشین روی آوردند که به تبع آن با افزایش ترافیک و آلودگی هوا مواجه می‌شویم.

به گفته عبادتی؛ به هر حال در بعضی از بخش‌ها هم وظایفشان را به خوبی انجام دادند که یکی از آن‌ها سامانه‌های پایش کیفیت هوا است و در کنار سامانه‌های سازمان حفاظت از محیط زیست ایستگاه‌هایی را ایجاد کردند که داده‌های آن‌ها را در اختیار عموم مردم قرار دادند و همچنین شهرداری تهران در رابطه با مراکز معاینه فنی عملکرد خوبی دارد و این مراکز فعال هستند.

شاخص‌های آلودگی هوا برگرفته از استانداردهای روز دنیا است

معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص اعدادی که در رابطه با آلودگی هوا توسط سازمان حفاظت از محیط زیست اعلام می‌شود و در واکنش به صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش که چندی پیش عنوان کرده بود در دنیا تعطیلی مدارس برای شاخص زیر ۲۰۰ مرسوم نیست و باید در این اعداد بازنگری شود، توضیح داد: در حال حاضر تا شاخص ۱۰۱ کیفیت هوا قابل قبول است و شاخص بالای ۱۵۰ در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس، از شاخص ۱۵۰ تا ۲۰۰ ناسالم برای تمام گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۴۰۰ در وضعیت خطرناک قرار دارد.

عبادتی با بیان اینکه تعیین شاخص‌ها در سطح ملی صورت می‌گیرد و برگرفته از استانداردهای روز دنیا است، عنوان کرد: این آیین‌نامه براساس قانون هوای پاک است که در سال ۹۷ به تصویب رسیده، سازمان حفاظت از محیط زیست در رابطه با انتشار آلاینده‌ها و وزارت بهداشت هم در خصوص سلامت افراد نهادهایی هستند که می‌توانند در این رابطه اظهار نظر کنند.

دلیل افزایش تعداد روزهای آلوده

وی در مورد افرایش تعداد روزهای آلوده در تهران طی سال‌های اخیر گفت: ما از سال ۹۸ استانداردهای محاسبه آلودگی هوا را سختگیرانه‌تر کردیم و همین امر موجب شد تا تعداد روزهای آلوده افزایش پیدا کند. سال گذشته که ۴ هشدار نارنجی در رابطه با آلودگی هوا صادر کردیم و این در حالی است امسال به سبب کاهش میزان بارندگی و افزایش سکون هوا تعداد این هشدارها به ۱۰ رسیده است. شرایط جوی وضعیتی طبیعی است و منابع انتشار آلودگی هوا تغییری پیدا نکرده و دلیل سخت‌تر شدن اوضاع شرایط جوی و افزایش پایداری هوا است.

منبع: میزان 

انتهای پیام/

۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۴
کد خبر: 31532

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =