از خاطره شیرین عید در کودکی تا لذت عیدی دادن به نوه‌ها/ جزییات اقدامات معاونت مالی در سال جاری و اولویت‌های تامین مالی در سال ۱۴۰۲

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران گفت: تحقق ۶۰ هزار میلیارد تومانی نقد، انضباط مالی با تمرکز بر خزانه واحد، تامین مالی پروژه‌های امید و افتخار ‌و تسویه بخشی از مطالبات پیمانکاران و بانک‌ها از اقدامات سال ۱۴۰۱ معاونت مالی به شمار می‌رود.

سال ۱۴۰۱، سال پر رونق توام با کارنامه موفقی برای معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران بود؛ چراکه این معاونت توانست به عنوان یکی از دستاوردهایش سقف بودجه مصوب شورا را محقق و از آن عبور کند. توافق با اماکن نظامی مستقر در شهر برای تغییر کاربری، بخشودگی جرایم ۵۳ سال گذشته عوارض نوسازی و خدمات پسماند، تسویه بخشی از مطالبات بانک‌ها و پیمانکاران و نیز پرداخت متمرکز حقوق و دستمزد در بستر حساب خزانه واحد از دیگر اقدامات این معاونت به شمار می‌رود.

برای بررسی جامع مسائل مالی و اقتصادی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ خبرنگار شهر به گفت‌وگوی صمیمانه و نوروزی با لطف‌الله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران پرداخت؛ مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

با توجه به فرارسیدن نوروز ۱۴۰۲، برای شهروندان و کارکنان شهرداری تهران چه پیامی دارید؟

ضمن آرزوی موفقیت و سربلندی، نوروز سال ۱۴۰۲ را خدمت شهروندان عزیز و همکاران زحمت‌کش که در خدمت مردمند، تبریک می‌گویم. آرزوی سال خوب همراه با موفقیت، برکت، رحمت برای همه و پیروزی و سربلندی نظام اسلامی را دارم. ان شاء الله سالی که در پیش است، پر از آرامش و رشد و پیشرفت برای ملت عزیز و شریف ایران باشد. نوروز امسال مصادف شده با ماه مبارک رمضان که ماه غفران و بخشش است. هدیه الهی به ما بسیار است و امیدواریم بتوانیم از این ایام خوب که دو بهار با هم همزمان شده، استفاده کنیم.

می‌گویند، خاطره هرچه قدیمی‌تر باشد، شیرین‌تر است. می‌توانید خاطره‌ای از ایام نوروز سال‌های گذشته که در یاد شما مانده باشد، تعریف کنید؟

معمولا خاطرات کودکی شیرین‌ترین خاطرات هستند. برای من خاطرات سال‌های ۴۷و ۴۸ که محرومیت وجود داشت، جنب و جوش عید خیلی مهم بود. در قدیم مانند امروز امکانات وجود نداشت. ضمن اینکه سنت‌های خوبی وجود داشت که شکرخدا هنوز برخی از آن‌ها مانده است. دید و بازدید چیزی است که در دین اسلام بسیار سفارش شده و باعث همدلی می‌شود و دوران بچگی این بازدیدها و همچنین تعطیلی مدارس، شیرینی خاصی داشت.

بهترین عیدی که دریافت کردید و بهترین عیدی که دادید، چه بود؟

در زمان قدیم، بهترین عیدی‌ها ۵ تومانی بود که شاید به نوعی با ۱ میلیون تومان الان برابری می‌کرد. بر اساس آنچه در ذهن دارم، بهترین عیدی را از دست عمو و دایی می‌گرفتم و خاطره شیرینی از آن‌ها دارم. خودم نیز معمولا بهترین عیدی را به نوه‌هایم می‌دهم.

با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده، مهم‌ترین اقدامات در حال انجام شما در ایام اخیر و سال آتی کدام است؟

تلاش می‌کنیم، هر روز برای مردم مسائل و مشکلات مختلف را حل کنیم. شهرداری نهادی است که باید کاملا در خدمت مردم باشد و مردم با آن زندگی می‌کنند. امسال طرح بخشودگی ۵۳ ساله جرایم عوارض نوسازی و خدمات پسماند را اجرا کردیم و ۱۰ درصد هم تخفیف خوش‌حسابی هم لحاظ کردیم. سعی کردیم، اطلاع رسانی کافی صورت بگیرد و علاوه بر آن، جوایز ویژه‌ای مانند خودرو در نظر گرفتیم. تلاش کردیم منابع لازم را برای خدمات در شهرداری تهران فراهم کنیم. برنامه سال آینده تامین بهتر و قوی‌تر منابع برای شهرداری است. همچنین رسیدن به هدف‌گذاری‌های شهردار در حوزه‌های حمل و نقل، پسماند و مسکن در دستور کار قرار دارد.

درباره دستاوردهای معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در سال ۱۴۰۱ توضیح دهید؟

اولین و مهم‌ترین دستاورد معاونت مالی، تحقق درآمدهاست. خوشبختانه توانستیم از ۵۰ هزار میلیارد تومان مصوب بودجه عبور کنیم و بودجه نقد ما به ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید. بعد از ثبت و قطعی شدن بودجه غیرنقد و همچنین مشارکت‌های مردمی، این میزان به مبلغ درآمدهای نقد افزوده خواهد شد که دستاورد بی‌سابقه‌ای در تاریخ شهرداری تهران است.

همچنین، موضوع انضباط مالی و خزانه واحد و نظام پرداخت یکپارچه و متمرکز حقوق و دستمزد که ایجاد شد و همچنین حل چالش‌های ملکی با مردم و نهادها از دستاوردهای مهم این معاونت بوده است. به عنوان مثال در مجموعه پادگان ۰۶ خیابان پاسداران با ارتش تفاهم کردیم، اراضی آزاد شده به صورت پارک در اختیار مردم قرار بگیرد که به زودی عملیاتی می‌شود. بابت خروج پادگان‌ها و مراکز نظامی با هر دستگاهی توافق کنیم، ۳۰ درصد اراضی عمدتا برای تامین مسکن به آن دستگاه و ۷۰ درصد در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد.

از طرفی، حل  اختلافات مردم در حوزه سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته، توام با فراهم کردن بستر مناسب برای مشارکت مردم در پروژه‌های شهری، از اقدامات مفید معاونت مالی و اقتصاد شهری در سال جاری بود.

همچنین، تلاش شد تا دغدغه مالی معاونت‌ها و نیاز مالی پروژه‌ها را تا جایی که امکان دارد، حل کنیم. تعامل با بانک‌ها و پرداخت بدهی به آنها در کنار استفاده از ظرفیت‌ مالی آن‌ها صورت گرفت. البته در حوزه‌هایی همچون بازنشستگان و ثبت اسناد املاک تحت تملک شهرداری هم اقدامات مفیدی در مقیاس کلان صورت گرفت. به طور مثال، ۳ هزار میلیارد تومان برات کارت با همکاری بانک شهر برای تعیین تکلیف دیون سنواتی پیمانکاران صادر و در هماهنگی با مناطق به عنوان یکی از ابزارهای تسویه به کار گرفتیم.

درباره اولویت‌های مجموعه مدیریت شهری و تامین مالی متناسب آن‌ها در سال آینده توضیح بفرمایید؟

انجام امور زیربنایی و توسعه‌ای همواره اولویت مدیریت شهری و مورد تاکید شهردار تهران است. اولویت اول در سال آینده توسعه حمل و نقل عمومی است. در مرحله بعد مدیریت پسماند، رونق ساخت مسکن، توسعه بزرگراه‌ها و پروژه‌های عمرانی قرار دارند. البته اینکه امسال پروژه‌های محله‌ای به انتخاب مردم در قالب طرح من شهردارم در اولویت قرار گرفت، اتفاق خوبی بود. ارتباط خوب و صمیمی بین مردم، شورای شهر و شهرداری برقرار شده و نیازمند استمرار و گسترش این ارتباط هستیم. از مردم می‌خواهم کارهای ما را رصد کرده و نقد کنند، چون اداره شهر بدون رای و نظر و مشارکت مردم بی‌معناست.

برای داشتن شهری خوب باید به خوبی خدمت‌رسانی کنیم. خبرهای خوبی درباره فراهم کردن بستر مشارکت‌های مردمی در سال آینده داریم که در حال تدوین سیاست‌ها در این زمینه هستیم. اداره شهر بر اساس مشارکت‌های مردمی را یک اصل اساسی می‌دانیم و به دغدغه‌های مشارکت‌کنندگان توجه ویژه داریم. همچنین درباره الکترونیک شدن فرآیندها و خدمات معاونت مالی در سال آینده تاکید جدی داریم و همکارانم را مامور به آن کردم. چرا که چابک‌سازی فرآیندها و حذف رویه‌های غیرضروری یکی از نیازهای دستگاه‌های اداری کشور است و شامل شهرداری تهران هم می‌شود.

سقف بودجه ۱۴۰۱ محقق شده و همچنان تا ساعات پایانی سال مشغول فعالیت و مذاکره برای احقاق حقوق شهر هستید، علت چیست؟

یکی از تکالیفی که بر عهده تمام مجموعه‌های ما در معاونت مالی است، ایجاد درآمد با تمرکز بر درآمدهای پایدار و خط قرمز فشار بر شهروندان است. تا روز پایان سال هم باید این سیاست تلاش برای درآمدزایی ادامه پیدا کند و سقفی هم برای آن با توجه به عبور از سقف بودجه نداریم. هرچه بهتر بتوانیم درآمدزایی و تامین منابع کنیم، خدمات بهتری هم ارائه خواهیم کرد. به همین جهت تا لحظات آخر پیگیر مطالبات به ویژه از مجموعه‌های خارج از شهرداری هستیم. برنامه درآمدی سال آینده در حال تدوین است و در سال ۱۴۰۲ به همکاران ابلاغ خواهد شد تا بتوانیم بودجه سال آینده را حتی بهتر از امسال محقق کنیم. انسان نباید به شرایط موجود راضی شود. همیشه باید رشد و پیشرفت را در نظر بگیرد البته با روش‌های صحیح و منطقی.

زمانی که در سال گذشته بودجه را به شورا تحویل دادیم، سقفی برای آن به مبلغ ۵۰هزار میلیارد معین شد. ما برای بودجه سقف دومی را درخواست کردیم و اعضای محترم شورای شهر با اضافه شدن مبلغ ۱۰ هزار میلیارد به سقف بودجه موافقت کردند تا ۶۰ هزار میلیارد تومان به عنوان سقف دوم به تصویب رسید. تا کنون تنها از محل درآمدهای نقد، سقف دوم محقق شده است و با احتساب درآمدهای غیرنقد و مشارکت‌های مردمی، سقف بودجه را رد می‌کنیم.

با توجه به رشد چشمگیر منابع، در خصوص محل صرف این منابع توضیح بدهید؟

گزارش مشروح مصرف منابع به خوبی مشخص است که من به برخی از محورهای آن اشاره می‌کنم. یکی از این محورها توسعه ناوگان مترو بود که به شدت هزینه‌بر است. افتتاح‌های اخیر در خطوط ۶  و ۷ و همچنین اورهال ناوگان و انجام مقدمات ۶۳۰ واگن قابل ذکر است. در سال ۱۴۰۱، حدود ۷۰۰ دستگاه اتوبوس بازسازی یا خریداری شد. منابع مالی برای راه‌اندازی دو مرکز تفکیک پسماند تامین شد. کارهای فرهنگی و اجتماعی صورت گرفته اعم از جمع‌آوری معتادان متجاهر و حمایت از کودکان کار نیز از محل مصرف منابع مالی بوده است. در حوزه عمرانی، تزریق نقدینگی برای کلان پروژه‌های بزرگراهی مانند شهید شوشتری، شهید بروجردی و ادامه یادگار امام تا بزرگراه آزادگان، اصلاح تقاطع‌ها، ۸۰۰ هزار تن آسفالت که صورت گرفته است. همچنین، پروژه‌های مستمری که در قالب پویش امید و افتخار افتتاح می‌شوند، به صورت مستمر تامین مالی لازم شده‌اند و در سال ۱۴۰۱ پروژه‌ در حال انجامی بابت محدودیت مالی متوقف نشد. تمام صورت‌های مالی در سایت قابل مشاهده است.

انتهای پیام/

۲ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 33967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 1 =