به گزارش خبرنگار شهر، پیروز حناچی شهردار تهران چهارشنبه- ۲۹ مرداد- در بازدید از خانه مهدی اخوان ثالث، شاعر معاصر که در حوالی خیابان فاطمی واقع شده است، گفت: یکی از موضوعاتی که به شکل مضاعف در تهران دنبال میکنیم موضوعات فرهنگی است. با توجه به اینکه در سال پایانی این دوره از مدیریت شهری قرار دادیم این موضوع را با جدیت بیشتر دنبال خواهیم کرد. اصالت شهر تهران به این فضاهای فرهنگی است ، تلاش میکنیم که این فضاها تاثیرگذار و فعال شوند .
او افزود: امسال ثبت جهانی محور خیابان ولیعصر را در دستور کار داریم ؛ این خیابان نماد های بسیار جالبی دارد از جمله قنادی گواهی که قدمت ۱۰۰ ساله دارد .
حناچی به سابقه همکاریهای فرهنگستان هنر با شهرداری اشاره کرد و گفت: ما همواره باهم در تعامل بوده ایم و این تعامل را ادامه خواهیم داد اگر در زمانی این تعامل کم شده بود به خاطر کم شدن فعالیت ها بود علاوه بر خانه اخوان ثالث، خانه هوشنگ ابتهاج(ارغوان)، خانه محمد مصدق، و موزه حسن حبیبی را هم در دستور کار داریم ، خانه نیما یوشیج هم تملک شده است. معتقدم این خانه ها شناسنامه شهر ما هستند و آنها را باید ثروت این شهر بدانیم حتی می توان نگاه اقتصادی داشت و برای حفظ این خانه ها، کسب درآمد کرد، ما وظیفه داریم این خانهها را با رعایت اصالتشان حفظ کنیم .
در این مراسم که تعدادی از اعضای فرهنگستان هنر شرکت داشتند محمد بهشتی عضو فرهنگستان هنر نیز گفت: شهر تهران علاوه بر این که پایتخت سیاسی کشور است به دلیل بیشترین تولید و مصرف فرهنگی هم اکنون پایتخت فرهنگی تهران ایران هم هست. شهرداری تهران مسئولیت دارد آثار فرهنگی این شهر را حفظ کند حتی برخی نمادهای شهری ممکن است برای مدتی شناسنامه شهر شوند اما مشاهیر و مفاخر آن شهر هستند که شناسنامه ای واقعی شهر می شوند همچنان که امروز شیراز را به سعدی و حافظ میشناسیم .
در این مراسم احمد مسجد جامعی ،عضو شورای شهر نیز گفت: تهران پایتخت زبان فارسی است و ما می توانیم این را مبنای یک همکاری با سایر شهرها و سایر کشورهای فارسی زبان کنیم و از این ظرفیت استفاده کنیم
در این مراسم احمد استاد باقر، رئیس هیات مدیره شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران به ارائه گزارشی از روند موزه سازی خانه اخوان پرداخت و گفت: با صرفه جویی توانستیم با ۳۰۰ میلیون تومان این خانه را که در حال تخریب بود تبدیل به موزه کنیم . او از فرزندان اخوان ثالث خواست برای ارائه آثار به جا مانده است آن مرحوم به این مجموعه کمک کنند. مزدک اخوان فرزند کوچک آن مرحوم که در این جلسه حاضر بود قول همکاری های لازم را داد. همچنین علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر نیز با اشاره به همکاری های شهرداری و فرهنگستان هنر در برخی زمینه ها از جمله گردآوری شاهنامه شاه طهماسب خواست فرهنگ این همکاری ها بیشتر شود.
علاوه بر این سخنرانان ، حامد مظاهریان معاون و سرپرست توسعه و برنامه ریزی و منابع انسانی شهرداری تهران ، محسن فتاحی مدیرکل فرهنگی شهرداری و تعداد دیگری از اعضای هیات امنای فرهنگستان هنر نیز در این مراسم حضور داشتند. در انتهای این مراسم از تندیس اخوان ثالث که در حیاط موزه نصب شده بود رونمایی شد.
رونمایی از تندیس مهدی اخوان ثالث با حضور شهردار تهران
حناچی: خانه مشاهیر و هنرمندان، شناسنامه تهران است
اصالت تهران به فضاهای فرهنگی است
شهر: شهردار تهران موضوعات فرهنگی را از اولویت های این دوره از مدیریت شهر برشمرد و بر ضرورت موزه شدن خانه های هنرمندان و مشاهیر در تهران تاکید کرد.
۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۵
کد خبر: 3679
نظر شما