به گزارش خبرنگار شهر، حلیاسادات حسینی مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در دهمین نشست کمیته محیطزیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور اظهار کرد: بحث محیط زیست و واژه محیط زیست در گذشته دور شاید نگاه واژه گرایانه را به خود اختصاص میداد، اما امروزه ضرورت پرداخت به این موضوع ، نه تنها برای دغدغه مندان و متخصصان واضح است، بلکه برای کل جامعه و کلانشهرها جز اولویت ها است.
وی افزود: در بحث چالشهای محیط زیست، تلاش شده با نگاه های جدید و متفاوت یک هم افزایی بین چالشها و رویکردهای محیطزیستی ایجاد کنند،یکی از این موضوعات بحث رقابت پذیری کلانشهرها است.
حسینی با اشاره به اینکه نگاه رقابت پذیری به همراه توسعه پایدار مهم است، افزود: اگر در بحث رقابت پذیری کلانشهرها جدا از توسعه پایدار، صرفا مباحث را بدون توسعه پایدار و غیره دنبال کنیم توسعه بی رویه و تقسیم نابرابر و بدون عدالت منابع، ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای تاب آوری در سطح زیست پذیری مطلوب حوزه اقتصادی، اجتماعی و تاب آوری اکولوژیکی باید پیوند صحیحی بین توسعه پایدار و رقابت پذیری کلانشهرها مطرح شود. صرف نظر از اینکه ما رقابت پذیری را حاصل توانایی شهرها در پیوند استفاده از منابع و ایجاد تاب آوری زیستی برای شهرها میدانیم، ضرورت دارد که این پیوند را تداوم بخشیم تا باعث ایجاد شرایط برابر در توسعه شهرها شود.
حسینی ادامه داد: در بحث رقابت پذیری کلانشهرها، دلیلی نمی بینیم که این رقابت پذیری باعث عدم زیست پذیری و برهم خورد فضای اکولوژیک شود چراکه تداوم حفظ منابع و اکوسیستم و رقابت پذیری مطلوب مدنظر ما است.
وی تصریح کرد: در برنامه پنجم، ماده ۱۸۴ و ۱۸۵ برای تحقق اصل ۵۰ قانون اساسی، تاکید می کند که در بحث رقابت پذیری باید به سمت مشارکت برویم و ارتباط تنگاتنگی بین بحث آمایش سرزمین و تاب آوری کلانشهری و اکولوژیکی در موضوع رقابت پذیری کلانشهر ها برقرار کنیم. در واقع، در بحث های اکوسیستم کلانشهرها نمی توانیم نسخه واحدی داشته باشیم چراکه ظرفیت و پتانسیل شهرها با توجه به اقلیم و شرایط آبو هوایی متفاوت است.
در ادامه احسان متولیان، دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در این مراسم اظهار کرد: یک از مسائل مهمی که پیش رو داریم برنامه هفتم توسعه است، لایحه ای که یکی از فصل های بزرگ آن مربوط به وزارت نیرو و منابع آبی کشور میشود. در این لایحه خیلی از بخش های شهرداری ها محدود شدند که درست بود، اما در بعضی از قسمت ها مسائل و مشکلات شهری دیده نشده است. یکی از موضوعات مهم در برنامه هفتم توسعه منابع آبی است که بر اساس آن شهرداری ها در برداشت آب محدود شده اند.
وی افزود: با مجلس و دولت در جلسات کمیسیونهای تخصصی صحبت کردیم و قرار شد مسائلی را حل کنند. به طور مثال، بندی آوردیم که حق استفاده از آب شرب، برای آبیاری فضای سبز شهری را نداریم. وزارت نیرو نیز قرار است منابع جایگزین آبی را در اختیار شهرها قرار دهد.
وی تصریح کرد: در مورد استفاده از پساب وزارت نیرو نیز هزینه دریافت میکند. از آن طرف شهرداری ها بابت مسیر هایی که در اختیار وزارت نیرو قرار میداد هزینه دریافت میکردند که این موضوع ابطال شد.
متولیان ادامه داد: قانون هوای پاک نوشته و تصویب شده است اما ابزار اجرایی ندارد. ار اعضای مجمع میخواهم هر برنامه ای که به ذهنشان میرسند را ارائه دهند تا باهمکاری وزارت کشور مقدمات اجرای قانون را فراهم کنیم. در خصوص بحث فضای سبز شهری هم از دوستان می خواهم برنامه خود را ارائه کنند چراکه قانون جامع اصلاح مدیریت پسماند هم در مجلس در حال پیگیری است و این اصلاحیه تا پایان تابستان قرار است آماده شود. رئیس مجلس پیگیر این اصلاحیه است و نظرات کارشناسی شما میتواند راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد:در خصوص فرهنگسازی در خانواده ها برای محیطزیست، اهمیت موضوع به قدری هست که وزارت کشور عنوان خدمات شهری را تغییر داده و محیطزیست نسبت به خدمات شهری، اولی شده است.
انتهای پیام/
نظر شما