ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی؛ از دروغ تا واقعیت

انتشار خبر پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی توسط شهرداری تهران باعث ایجاد فضایی علیه این نهاد شد.

به گزارش خبرنگار شهر؛ هفته گذشته کلید واژه «خانه اندیشمندان» برای کابران فضای مجازی داغ و شنیدنی شد. عده‌ای که حتی علاقه‌ و دستی در علوم انسانی نداشتند نیز در این زمینه صاحب نظر شدند و با رد و بدل کردن اطلاعات ضد و نقیض فضای کذبی علیه معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری شکل گرفت. داستان از این قرار بود که ناگهان و طی اقدامی که بارها مشابه آن دیده شده بود برخی از رسانه‌های اصلاح طلب خبر پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی را منتشر و شهرداری تهران را متهم ردیف اول این اتفاق معرفی کردند. 

این خانه که در مرکز پایتخت و خیابان استاد نجات اللهی یا همان ویلا قرار دارد، یک ساختمات ۵ هزارمتری است که قرار بود محفلی برای گردهمایی‌ وگعده‌های اساتید علوم انسانی باشد، اما حالا بیشتر شبیه ساختمانی خالی از شور و شوق بحث و درس است و خبری از برگزاری نشست و کلاس نیست. جدای اینکه ساختمان خانه اندیشمندان روح درس آموزی خود را از دست داده است، نگهداشت مجموعه هم در شرایط خوبی نیست. علی رغم اینکه خانه بودجه و اعتباراتی از شهرداری تهران دریافت می‌کند، بیشتر اتاق‌های این مجموعه بیشتر شبیه یک انباری است که سال به سال کسی دست به دستگیره‌هایش نمی‌زند. اساتید محدودی در این محل رفت و آمد دارند و کلاس‌های بی روح آن هم مامور به نگهداشتن وسایل خانه هستند که حالا کلی خاک برداشته‌اند.

با وجود تمام این اتفاقات ناروا که در حق یک مکان عمومی روا داشته شده است،  شهرداری تهران تلاش کرده است که بدون ضایع کردن حق فردی و برای احقاق حقوق جمعی و با تکیه بر وظایف قانونی خود به بررسی شرایط نگهداشت خانه اندیشمندان بپردازد و برای استفاده درست از امکانات این مجموعه توان حداکثری‌اش را به میان بیاورد.

دروغ رسانه‌ای پلمب خانه اندیشمندان

بعد از ورود شهرداری تهران به این مسئله، مسئولان کنونی خانه به مصاحبه با یکی از روزنامه‌های اصلاح طلب پرداختند و عملکرد شهرداری را وارونه جلوه دادند. پس از بازدید مهدی صادقی، مدیرکل مطالعات فرهنگی و اجتماعی از ساختمان اندیشمندان علوم انسانی عده‌ای احساس خطر برای از دست دادن فضای تک صدایی که ایجاد شده بود، کردند و پای این ماجرا را با دروغ پلمب خانه اندیشمندان به رسانه‌ها باز کردند. این افراد در تلاش بودند تا با مظلوم نمایی شهروندان را عصبی کنند و علیه شهرداری تهران بشورانند. 

ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی؛ از دروغ تا واقعیت

ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی؛ از دروغ تا واقعیت

ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی؛ از دروغ تا واقعیت

ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی؛ از دروغ تا واقعیت

بعد از انتشار اخبار کذب در رسانه‌های داخلی و خارجی عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران اظهار کرد: برخی رسانه‌ها متأسفانه با یک برخورد سیاسی و غیرکارشناسی به موضوع ورود کرده و اخبار نادرستی را در این زمینه منتشر کرده اند. تأکید می‌کنم، هیچ‌گونه پلمبی صورت نگرفته و اصلا در ساختمان مسدود نشده است و به هیچ وجه افراد یا حتی وسایل آنها از مجموعه خارج نشده است و تنها برخی کارشناسان دفتر مطالعات معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران برای بازدید نهایی و فراهم آوردن زمینه استفاده از این مجموعه برای نخبگان در ساختمان حضور یافتند. گروه فعلی هم در همان بخش محدود همچنان مشغول فعالیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: البته که از دیگر گروه‌ها نیز برای استفاده از ظرفیت بلااستفاده مجموعه دعوت به عمل خواهد آمد. در حال حاضر نیز بیش از ۱۵ مجموعه دانشگاهی و نخبگانی متقاضی استفاده از ظرفیت‌های مجموعه خانه اندیشمندان علوم انسانی هستند.

گردنی که هیچ وقت نمی‌گیرد!

هیئت مدیره انجمن اندیشه و قلم بعد از این جریانات به جای پاسخگویی در خصوص کذبیاتی که در رسانه‌ها منتشر کردند، نوشتند: «ضروری است فعالیتهای خانه اندیشمندان که خود بستری برای فعالیتهای فکری مدنی و مردم‌نهاد بوده، با قوت بیشتر از گذشته ادامه یابد و شهرداری تهران به جای اعمال قدرت بر فضاهای فکری و فرهنگی، به وظایف اصلی خود بویژه صیانت از باغات و فضای سبز و جلوگیری از تخلفات در حوزه ساخت و ساز و کاهش ترافیک تمرکز کند.»

این اولین بار نیست که برای خودنمایی از این دست اتفاقات در رسانه‌ها رخ می‌دهد. فرار رو به جلو و گردنی که هیچ وقت بابت حرف‌های نا به جا در فضای عمومی زده می‌شود، چیزی را نمی‌گیرد سناریویی آشنا برای همه ماست. 

در مقابل نیز محمدامین توکلی‌زاده، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران طی نامه‌ای به سرپرست مرکز حقوقی شهرداری خواستار طرح دعوی قضایی علیه ناشران خبر کذب «پلمب خانه اندیشمندان علوم انسانی» شد. علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی فارس در خصوص ماجرای خانه اندیشمندان علوم انسانی گفت: مسیر طی شده از سوی شهرداری تهران کاملا قانونی است و قرار است توسعه یابد.

محتشم‌آرا، مسئول حقوقی شهرداری تهران اظهار کرد: در این مورد شهرداری در سال ۱۳۹۳ مبادرت به انعقاد قرادادی با مؤسسه خصوصی مذکور نموده و مطابق مستندات موجود از سال ۱۳۹۷ تاکنون چندین مرتبه اقدام به ارسال اخطاریه به منظور اعلام ضرورت تخلیه ملک و بازگرداندن آن به شهرداری شده است که همه اسناد آن برای دوستان عزیز خبری موجود است و اتفاقا من دعوت می‌کنم از خبرنگاران عزیز که در صورت تمایل در قالب یک برنامه ای جهت مشاهده اسناد به مجموعه ما مراجعه کنند تا واقعیت برایشان مشخص شود.

وی افزود: به هر حال تکلیف موضوع از نظر حقوقی روشن است و من دعوت می‌کنم از مسئولان مؤسسه مذکور که قبل از آنکه ما اقدام حقوقی کنیم خودشان ملک را به همراه امکاناتی که به آن تخصیص داده‌ایم صحیح و سالم به مجموعه شهرداری تهران بازگردانند تا در قالب برنامه‌ای که شهرداری تهران اعلام می‌کند همه بتوانند از این ملک عمومی استفاده کنند.

بازی رسانه‌ای و چیدن مهره‌ها و سناریوهای آشنا همیشه راه حل برخی افراد برای مظلوم نمایی است. این بار هم به بهانه دروغین پلمب خانه اندیشمندان فضا علیه شهرداری تهران رقم خورد و فضای مجازی بستر مناسبی برایشان فراهم کرد. البته پاسخگویی به موقع شهرداری بار بزرگی از این اتفاق را کم کرد. 

انتهای پیام/

۲۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸
کد خبر: 39410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 11 =