به گزارش خبرنگار شهر؛ علیرضا زاکانی شهردار تهران عصر پنجشنبه ۲۲ تیرماه با سفر به استان قم به دیدار حجت الاسلام و المسلیمن علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی(ص) رفت.
رئیس جامعةالمصطفی در این دیدار ضمن تبریک سالروز مباهله و خوشامدگویی به آقای زاکانی، اظهار داشت: خوشبختانه جنابعالی از مدیران سختکوش نظام هستید و در مسئولیتهای مختلف موفق بودهاید.برای شما در این مسئولیت دشواری که بر عهده دارید آرزوی توفیق میکنیم.
وی در ادامه به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و اظهار داشت: جامعةالمصطفی در سال ۱۳۸۶ با تلفیق دو مجموعه سازمان مدارس خارج از کشور و مرکز جهانی علوم اسلامی شکل گرفت. این مرکز در اتحادیه دانشگاههای جهان، اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام و اتحادیه دانشگاههای آسیا اقیانوسیه عضویت دارد. هم اکنون دانشپژوهانی از ۱۳۰ ملیت در المصطفی مشغول به تحصیل هستند که این تنوع ملیتی در میان مراکز علمی داخل کشور بینظیر و در سطح جهانی کمنظیر به شمار میآید.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به فعالیت مراکز جامعةالمصطفی در واحدهای داخل و خارج از کشور، یادآور شد: بر اساس رویکرد تقریبی انقلاب اسلامی، جامعةالمصطفی پذیرای طلاب اهل سنت در واحدهای خود است که بر اساس مذاهب خود و با نگاه مقارن مشغول به تحصیل علوم دینی هستند.
وی با اشاره به ارائه ۱۶۰ رشته، گرایش و مقطع توسط جامعةالمصطفی در سه حوزه دانشی کلان علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ شناسی، خاطرنشان کرد: در کنار تحصیل دهها هزار نفر از طلاب علوم دینی در جامعةالمصطفی، هزاران نفر از دانشپژوهان این مرکز از طریق دانشگاه مجازی المصطفی به تحصیل غیرحضوری اشتغال دارند و مرکز آموزشهای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی المصطفی نیز سالانه میزبان گروههای مختلف فراگیر از سراسر جهان است.
رئیس جامعةالمصطفی آموزش زبان فارسی را یکی از مهمترین دستاوردهای این مرکز علمی بینالمللی خواند و ابراز داشت: امروز صدها هزار نفر به برکت تحصیل در جامعةالمصطفی با زبان فارسی آشنا شدهاند که امروز این ظرفیت بزرگ فرهنگی و دارای پیوند قلبی با انقلاب اسلامی در اختیار بخشهای مختلف کشور قرار دارد و عقبه فرهنگی برای جمهوری اسلامی ایران به شمار میآیند.
وی اداره امور شهری مرکز جمهوری اسلامی ایران را مسئولیتی سنگین دانست و اظهار داشت: انتظار میرود در دوره مسئولیت جنابعالی تلاش شود الگویی صحیح از یک کلان شهر دینی و معنوی از این شهر ارائه شود. هرچند عقبافتادگیها و کاستیها از گذشته وجود دارد که رسیدن به چنین هدفی را زمان بر میکند، اما باید تلاش کنید الگوی یک کلانشهر با زیباییهای ظاهری و معنوی که ارزشهای اخلاقی و معنوی در آن مشهود باشد را ارائه کنید.
رئیس جامعةالمصطفی برنامهریزی بلندمدت برای دستیابی به این اهداف را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: امکاناتی که در اختیار شهرداری قرار دارد فرصت مهمی است که باید نسبت به آنها برنامهریزی شود. البته در مسئله معماری و شهرسازی، آسیبهای فراوانی را در شهر تهران شاهد هستیم که اصلاح آن کاری بنیادی است. جامعةالمصطفی از لحاظ علمی و پژوهشی از امکانات مناسبی برخوردار است و آمادگی دارد این امکانات را در راه کمک به پیشبرد برنامههای شهرداری تهران در اختیار قرار دهد.
مدیریت شهری پیشرفت شهر تهران را با ۴ رویکرد تحولی دنبال میکند/ برای پیشرفت سریع پایتخت نیاز به ارتباط مداوم با جامعه المصطفی داریم
در ادامه این جلسه، علیرضا زاکانی با بیان اینکه از ابتدای مدیریت شهری به دنبال طی کردن مسیر تمدنی برای بروز و ایجاد الگوی ساخت یافته از ارزشها بودیم، گفت: فکر میکردیم که این اتفاق باید در تهران بیفتد؛ گرچه سخت و پیچیده است، اما معلوم میشود اتفاق ممکنی است. وقتی در تهران میشود چنین کاری کرد، یعنی این اقدام قابل انعکاس به سایر شهرهای ایران اسلامی است. لذا شهر را به صورت یک مجموعه یکپارچه دیدیم و به یک واقعیتی واحد از شهر و شهروند و هویت شهری رسیدیم. شهر ما یک شهر بی هویت است؛ هویت معماری، هویت علمی، فرهنگی و اقتصادی ندارد. شهری که فاصله شمال و جنوب در آن معنادار است و کمتر از ۲۰ درصد آن سست است. شهری که خدمات در آن توزیع مناسب نشده و ماحصل این اتفاقات شرایط را به سمتی برده که آلودگی هوا و ترافیک در آن وجود دارد.
شهردار تهران خاطرنشان کرد: ما یک میلیون مسکن کم داریم. سالهای پیش تلاش میکردند تهران را گران کنند تا مهاجرت معکوس ایجاد شود. با این حال شهر تهران مهاجرپذیر است. در کنار همه اینها شهرداری تهران ۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی داشت. شهرداری تهران امکانات لازم برای خدمترسانی ندارد؛ به این علت که حمل و نقل عمومی ۳۴ درصد حمل و نقل تهران را شامل میشود و مابقی خصوصی است. در پایتخت باید ۱۱ هزار اتوبوس داشته باشیم و در سال ۸۹ که بهترین دوران اتوبوسی تهران بود ما کمتر از ۵ هزار اتوبوس داشتیم. ما تهران را با حدود ۱۸۰۰ اتوبوس تحویل گرفتیم که ۹۰ درصد آن فرسوده بود.
وی با اشاره به این نکته که ما احساس میکردیم که در دیدگاه تمدنی باید امکانات تهران را بسازیم، بیان کرد: کاری که ما انجام دادیم این بود که این از هم پاشیدگی تهران را با تبدیل کردن مدیریت شهری به یک نهاد خدمت گزار حل کنیم. شهر باید انسان محور باشد اما انسان محوری که مختصات آن برگرفته از مکتب الهی است. لذا همه کارکردهای ما به ۱۲ رویکرد برمیگردد که با ۴ رویکرد تحولی نقطه گذاری کردیم. تحول اول، تحول مدیریت شهری بود تا شهری الگو داشته باشیم. امکانی فراهم شد تا ما عملا به دنبال رشد شهرداری تهران باشیم. تحول دوم در حوزه فناوری و هوشمندسازی شهر است تا سرعت تعامل را افزایش بدهیم و یک هویت پر افتخار برای شهر ایجاد کنیم. شهرداری یک مجموعه زحمتکش است اما به دلیل تخلف عدهای با آبرو نیست.
زاکانی خاطرنشان کرد: ما قصد داشتیم که علاوه بر تلاش برای تبدیل شهرداری به یک نهاد انقلابی در تجربه کارکردی خودمان یک شهر هوشمند را پایه گذاری و سرعت تحولات را تسریع کنیم؛ چون شهر خیلی عقب است. تهران ۹۰۰ هزار دانشجو دارد اما اصلا به عنوان یک شهر علمی شناخته نمیشود. مثلا حوزه علمیه برای قم هویتی خلق کرده و همه جهان چشمشان به این حوزه است. برای همین ما میخواهیم یک شرایط جدیدی داشته باشیم و یک شهر هوشمند و ساخت یافته را ایجاد کنیم. لذا ۲۰۰ هکتار در وسط شهر برای تبدیل به پارک علم و فتاوری تهران اختصاص پیدا کرد تا همه دانشگاهها در آنجا حضور داشته باشد و کنار آن امکانات خود را در اختیار کارخانههای فناوری گذاشتیم. مثلا کارخانه سیمان ری به حوزه فناوری نرم و فرهنگی تبدیل شد. کارخانه یک مجموعه ۷ هکتاری را برای دانشگاه شریف در نظر گرفتیم. همچنین ناظر به حوزه فیلم و سریال و فعالیتهای فناورانه در شرق، غرب و مرکزیت تهران این مراکز ۱۲ خدمت را ارائه میکنند.
زاکانی تصریح کرد: همچنین یک ویترینی را به عنوان نمایشگاه دستاوردهای فناروی در یک هکتار مسقف در مرکز شهر ایجاد کردیم. بعد هم خدماتی را طراحی کردیم. به عنوان مثال الان دو سوپر اپلیکشین را طراحی میکنیم که خدمات را به مردم برسانیم. این سرمایهای است که میشود به سایر نقاط کشور و جهان انتقال داد.
شهردار تهران گفت: هدف سوم ما تحول کالبدی شهر است. شهر باید در حوزه شهرسازی و ارائه خدمات تناسب جدی با نیاز داشته باشد. اینجا ۹ اشکال را لیست کردیم. یک راه حل مشترک درآوردیم تا از طریق نوسازی شهر بر مدار الگوهای درست شرایط را به سمتی ببریم که شهر ما به سرعت نوسازی بشود و یک الگوی جدیدی از کالبد را داشته باشد. در حاضر محلات الگوی تهران اکباتان و شهرک امید است. این محلات برای قبل انقلاب است و با فرهنگ همان زمان ساخته شده است اما قیمتش برابری با بهترین نقاط شهر میکند. ما قصدمان این بود که تهران را به صورت یک حوزه توسعه یافته و اثرگذار پیش ببریم که از طریق محلات الگو بتواند یک موجودیت جدید را خلق کند. لذا به یک الگویی رسیدیم. اکنون یک محله در منطقه ۱۹ شروع شده و ۷ محله تا عید نوروز شروع خواهد شد.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم تا پرونده مشکلات شهر را ببندیم، اظهار کرد: مثلا در اتوبان چمران خانههایی وجود دارد که نه امکاناتی دارد نه هویتی. یا ده کن و ونک روی سر مردمش خراب میشود. با استفاده از کمیسیون ماده ۵ شرایطی را فراهم کردیم تا پروندههای نیمه کاره تعیین تکلیف بشود. در همین راستا ۵ هزار پلاک در ده کن تعیین تکلیف شد. ما از خودمان در آنجا هزینه و برای گشایش زندگی مردم حرکت کردیم. یا مذاکره کردیم که ۵ فضا به فضاهای عمومی شهر تبدیل بشود.
زاکانی به توسعه مسیر اتوبانی در تهران اشاره کرد و گفت: یک آزادراه و دو بزرگراه در دست ساخت است که بخشی از آزادراه و یک بزرگراه امسال افتتاح میشود. یک تونل ۹.۸ دهم کیلومتری از میدان سپاه تا آزادگان تعیین تکلیف شده و قرارگاه خاتم به زودی کار را شروع میکند. همچنین اگر ۹۸ اصلاح تقاطع انجام بشود ۷۳۰ کیلومتر راه مردم کوتاه و روزانه یک میلیون لیتر بنزین در تهران کمتر استفاده میشود. امسال روی ۲۷ تقاطع کار میکنیم و همگی تا سال بعد به پایان میرسد. مردم باید ملموس با ماجرا درگیر بشوند. در این دوره بسیاری از نرمهای گذشته شکسته شد. ما امسال یک و نیم میلون تن آسفالت ریختیم و الان حدود ۳۰۰ پروژه مشارکتی در تهران شناسایی کردیم که ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است و چهره شهر تهران را تا سال آینده تغییر خواهد داد. طبق فرمایش رهبری سعی میکنیم که چهره شهر را بهبود ببخشیم. با این شیوه سال اول ۹۹ درصد بودجه و سال دوم ۱۵۸ درصد بودجه محقق شد. این اتفاق برای اولین بار در تاریخ بلدیه رخ داد در حالی که نرم ۲۰ سال اخیر ۸۷ درصد است.
شهردار پایتخت با بیان اینکه در طرح من شهردارم ۴۶۰ هزار نفر فرم پر کردند و یک اتفاق جدی در سال گذشته بود، افزود: امسال ساخت خط یک تراموا را در تهران شروع میکنیم. سال گذشته کل بودجه ما از دولت برای مترو ۵۹ متر بود در حالی که ۱۴ کیلومتر افتتاح کردیم. امسال ۲۲ کیلومتر مترو در داخل تهران و ۲۰ کیلومتر هم خارج از تهران(پرند) افتتاح میکنیم. همچنین ساخت ۲ خط ۸ و ۹ را از امسال شروع میکنیم. چشم انداز ما برای تکمیل خطوط متروی پایتخت تا سال ۱۴۰۹ است تا یک شهر الگو برای مردم بسازیم.
وی با اشاره به چهارمین تحول گفت: تحول آخر، روحی است. حال شهر ما خوب نیست. در این هدف گذاری تحرک از طریق مساجد و پیوستگی مساجد به مدارس دنبال میشود. در این مسیر راهی مشخص شد تا ما ۵۲ فعالیت را از طریق مساجد دنبال کنیم. این ۵۲ فعالیت منجر به ایجاد مسابقات و رویدادهای هفتگی در تهران میشود. تجربه اول ما در قهرمان شهر سال گذشته بود که با ۱۶ رشته ورزشی و با شرکت ۳۰ هزار شهروند همراه بود. امسال یک میلیون نفر را در ۲۰ رشته ورزشی پیش بینی کردیم. ما بهترین ارتباط را با مساجد سازمان تبلیغات برقرار کردیم. تهران ۲۳ هزار معتاد متجاهر دارد. مدیریت قبلی بر این باور بود که این هم یک سبک زندگی است. در فرحزاد ۷۰۰ الی ۸۰۰ نفر در کوه زندگی میکردند. ما یک قرارگاه اجتماعی راه اندازی و امروز ۵ هزار جا برای این افراد درست کردیم.
زاکانی اظهار داشت: قرارگاه مسکن را نیز از سال ۱۴۰۰ راه اندازی کردیم و ۱۸۰ هزار واحد را در سال احداث میکنیم. سال گذشته ۱۰۴۰۰ پروانه ساخت در پایتخت داشتیم، لذا ما یک مسیری را دنبال میکنیم که تهران را به سمت یک الگو ببرد و زمان بندی ما تا سال ۱۴۱۰ است. امیدواریم این کار جدید باعث استحکام، ایمنی، امنیت و آسایش برای تهران بشود.
شهردار تهران همچنین بیان کرد: ما ۳۵۳ مسجد را در تابستان هدف گذاری کردیم تا به تعامل با ۷۰۶ مدرسه بپردازند و عملیات گسترده برای اوقات فراغت دانش آموزان ایجاد کنند. در این مسیر محتاج کمک برای رسیدن زودتر به هدف هستیم از طرفی هم چون داعیه تمدنی داریم کل داشته هایمان را در اختیار سایر کلانشهرها میگذاریم. ما در خصوص انتقال تجارب نیاز به ارتباط بیشتر با جامعه المصطفی و پیوستگی با آن داریم. امسال در بلژیک با شهرداران سایر شهرها جلسه داشتیم و متوجه شدیم که چقدر می توانیم به آنها کمک کنیم و انقلاب را منعکس کنیم. ما نیازمند ارتباط و انتقال تجربیات به سایر کلانشهرها هستیم.
انتهای پیام/
نظر شما