«خانواده» می‌تواند یک تهدید محله‌ای را به فرصت تبدیل کند

چهارمین پیش رویداد ایده‌پردازی تخصصی «تهران؛ شهر خانواده» با محوریت شهرسازی-معماری و خانواده در مرکز نوآوری مانا دانشگاه علم وصنعت و با حضور جمعی از متخصصان، صاحبنظران و دانشجویان حوزه شهرسازی، معماری و مدیریت شهری برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، مریم اردبیلی در این برنامه با  بیان اینکه در یک روند جهانی، مدیریت شهری به دنبال تغییر جایگاه خانواده به عنوان یک  واحد ساختاری در شهرهاست تا با آن وارد گفتگو و تعامل شود، اظهارکرد: مدیران شهری به دنبال آن هستند تا با شناسایی نیازهای خانواده، در نهایت به این پاسخ برسند که «شهر تا چه میزان دوستدار خانواده با همه اجزای آن از کودک و سالمند گرفته تا زن و مرد است.»

وی ادامه‌داد: به طور حتم این مسئله که آیا خانواده‌ها در زمان تردد در شهر، احساس خوشایند، امنیت و یا دسترسی آسان به آنچه مدنظرشان است دارند، دارای اهمیت ویژه ای است.

مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با طرح این موضوع که آیا حکمرانان شهری صرفا در حوزه حمایت از خانواده موفق عمل کرده‌اند، پاسخ را منفی خواند و اظهارکرد: به هرحال در زمره سیاست‌های کلان کشوری و شهری تهران و در تمام اسناد توسعه به خانواده نظر و کلماتی همچون تحکیم و تعالی خانواده مادام در تمامی این اسناد تکرار شده است. طی چند دهه گذشته در اسناد بالادستی ما از قانون اساسی گرفته تا سیاست‌های کلی، نظام خانواده به کرات مطرح شده اما وضعیت «خانواده» علیرغم همه این موارد، رو به افول بوده است.

وی تصریح کرد: مادامی که ما نگاه‌مان به خانواده به عنوان یک بخش و جز منفعل در جامعه باشد که توان اداره خودش را ندارد و از منظر بالا به پایین از او حمایت و مراقبت کنیم، خانواده بیشتر در انزوا فرو می‌رود و آسیب‌های بیشتری را تجربه خواهد کرد.

اردبیلی با بیان اینکه معتقدم که باید کلیشه‌ها را نسبت به خانواده بشکنیم به سطح دیگری از مدیریت شهری به‌عنوان مدیریت سیستماتیک اشاره کرد و ادامه داد: یک برش و نگاه دیگر اینکه همه اجزای شهر، از جمله «خانواده» را یک جزء پویا و دارای داینامیک و تعامل و تاثیر و تأثر با سایر اجزا در نظر بگیریم؛ در واقع از آن نگاه بالادستی، تنزل کرده و با خانواده رابطه رفت و برگشتی را آغاز و تجربه خواهیم کرد.

مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده با اشاره به سطوح دیگر نیز بیان کرد: سطح دیگر، باید پاسخگوی این مسئله باشد که آیا اساسا می‌توان برای خانواده عاملیتی قائل باشیم و سطحی از مدیریت شهر را به او تفویض کنیم؟ باید به این نکته توجه داشته باشیم که خانواده یک کارکرد نهادی دارد و باید در نظر داشته باشیم که شهرمان، خانواده را به خود می‌خواند و یا پس می‌زند!

وی با تاکید بر این موضوع که «خانواده» می‌تواند از دریچه نگاه خود یک تهدید محل زندگی‌اش را به فرصت تبدیل کند، تصریح‌کرد: این امر مستلزم آن است که ما به او اعتبار و رسمیت دهیم تا با کمترین هزینه، آن فرصت را پایدار و ماندگار کند.

به گفته اردبیلی؛ نگاه خانواده محور ارمغان‌های بسیاری خواهد داشت و تمام داستان‌های مشارکت‌های مردمی، محله محوری، نوآوری و تحول درمدیریت شهری و... را می‌توان با کمک «خانواده» محقق کرد.

همچنین؛ در این پیش‌رویداد، افراد شرکت‌کننده به صورت گروهی و تحت آموزش مربیان و پشتیبان‌ها، طی یک تلاش دسته جمعی به خلق و پرورش ایده‌های خود پرداختند و در نهایت بعد از ارائه ایده‌های تخصصی تیم‌ها به داوران، ایده برتر انتخاب و از آن تقدیر شد.

انتهای پیام/

۲۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶
کد خبر: 42509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =