نشست هم‌اندیشی جامعه‌پذیری زنان زندانی و خانواده زندانیان برگزار شد

نشست هم‌اندیشی « جامعه‌پذیری زنان زندانی و خانواده زندانیان» با حضور جمعی از مدیران حوزه بانوان از اداره کل و مناطق ۲۲گانه، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی اشتغال و حرفه‌آموزی سازمان زندانها، رئیس ندامتگاه زنان شهرری با کارآفرینان مراکز توانمندسازی کوثر پیرو تفاهم‌نامه همکاری مشترک فیمابین اداره کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان تهران با اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، فاطمه یازرلو معاون توانمندسازی اداره کل امور زنان و خانواده در این نشست بیان کرد: محورهای همکاری این دو نهاد در زمینه ارائه خدمات مددکاری، مشاوره، مهارت‌آموزی، اشتغال، تسهیلگری برای ادامه تحصیل زنان آزاد شده، در آستانه آزادی، دارای رأی باز، زنان تحت نظارت پابند الکترونیک و کانون اصلاح و تربیت است. طی این تفاهم‌نامه اداره‌کل امور زنان و خانواده ضمن ارزیابی اجتماعی، روانشناختی و مهارتی زنان گروه هدف، جهت آموزش آن‌ها و اعضای خانواده‌هایشان‌ دست به برنامه‌ریزی زده و دوره‌های آموزشی در خصوص کسب و کار، مشاغل خانگی و مهارت‌های زندگی برگزار می‌کند.

وی افزود: فراهم آوردن فرصت اشتغال و کسب درآمد پایدار و سوق دادن این گروه هدف به سمت یادگیری مهارت‌ یکی از ابزارهای جامعه‌پذیری و بازاجتماعی‌سازی زنان زندانی است. همکاری این دو نهاد در راستای اشتغالزایی برای زنان زندانی، زمینه‌ساز پیشگیری از ورود مجدد زنان گروه هدف به چرخه جرم، کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش امنیت روانی و اجتماعی جامعه و توانمندسازی فردی، اجتماعی و اقتصادی زنان زندانی در آستانه آزادی و خانواده زندانیان است.

یازرلو با اشاره به جذب مددجویان برای اشتغال در مراکز مختلف هم گفت: مددجویان معرفی شده از طرف اداره کل زندان‌ها در مراکز توانمندسازی کوثر، بخش مشاغل خانگی و بازارچه‌های خوداشتغالی مشغول به کار خواهند شد.

وی ادامه داد: اداره کل زندان‌ها نیز موظف است ضمن معرفی مددجویان، سوابق فعالیت‌ها و صلاحیت‌های مددجو برای اشتغال را به اداره کل امور زنان و خانواده ارسال کرده و بر فعالیت مددجویان در زمان اشتغال و مهارت‌آموزی نظارت داشته باشد.

جلوگیری از آسیب اجتماعی با ایجاد شغل برای زندانیان

مجید احسانی مدیرکل دفتربرنامه ریزی و اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌ها نیز در این نشست بیان کرد: در حوزه زندان‌ها این نکته حائز اهمیت است که زندان مانند یک شهر کوچک بوده و تمامی خدمات بر اساس نیازها و اهداف انسانی در مجموع زندان‌ها تحقق پیدا می‌کند. در این راستا کار مقداری سخت تر است چون برخی افرادی که تحت پوشش قرار می گیرند آسیب دیده اجتماعی هستند.

وی با بیان اینکه بحث ایجاد اشتغال و مهارت آموزی در حوزه زندان‌ها یکی از اولویت‌های مهم است خاطرنشان کرد: حدود ۲ سالی است که ایجاد اشتغال جزو اولویت‌های سازمان زندان‌ها و رئیس سازمان زندان‌ها قرار دارد. در حوزه سازمان زندان‌ها به جهت کاهش آسیب اجتماعی در سطح جامعه از حوزه مهارت آموزی و اشتغال حمایت می کنیم.

احسانی همچنین با اشاره به  فعالیت‌های اشتغالزایی در مجموعه زندان‌ها ادامه داد: تمامی فعالیت‌ها از یک جهت منجر به درآمدزایی برای مددجویان خواهد شد، یعنی مددجویی که نیازمند است از این طریق به درآمد می‌رسد و بعضا برخی که سرپرست خانوار نیز هستند با داشتن اشتغال می‌توانند برای خانواده درآمدزایی کرده و مبالغ درآمدشان را برای خانواده‌ها ارسال کنند که با این  کار از ایجاد آسیب اجتماعی نیز جلوگیری می‌شود.

مدیرکل دفتربرنامه ریزی و اشتغال و حرفه آموزی سازمان زندان‌ها در خصوص ایجاد فضاهای کار برای کارآفرینان هم بیان کرد: فضاهایی مانند سوله‌ها در داخل مجموعه زندان‌ها وجود دارد که با مبلغ بسیار کمی اجاره داده می‌شوند تا به ایجاد اشتغال کمک کند و برای کارآفرین‌ها نیز مقرون به صرفه است.

احسانی با اشاره به لزوم توجه به زندانیان زن و کاهش آسیب های اجتماعی تاکید کرد: در حوزه زنان لازم است توجهات زیاد باشد. عدم توجه به این حوزه ممکن است آسیب‌های اجتماعی جدی و اثرات زیانباری در جامعه را به دنبال داشته باشد که باید با حمایت و پیگیری  در این حوزه از این آسیب‌ها جلوگیری شود.

وی افزود: مقرر شده که کارگروهی متشکل از کارآفرینان اجتماعی مراکز توانمندسازی کوثر ایجاد شود تا به بیان دغدغه‌های کارآفرینان و بررسی و حل مسائلشان درخصوص اجرای مفاد تفاهم‌نامه پرداخته شود. هدف از این کارگروه رفع این موانع و تسهیل حضور کارآفرینان اجتماعی جهت مشارکت در انجام مفاد تفاهم‌نامه است.

حذف چرخه جرم با ایجاد اشتغال در زندان‌ها

علی چهارمحالی سرپرست دفتر اقدامات حمایتی و مراقبت‌های پس از خروج سازمان زندانها نیز در این نشست تاکید کرد: یکی از راه‌حل‌های قطعی در از بین رفتن چرخه جرم ، اشتغال است و کارآفرینان در این راستا نقش مهمی را می توانند داشته باشند.

وی گفت: قطعا با کمک کارآفرینان از این مرحله گذر خواهیم کرد.

 سرپرست دفتر اقدامات حمایتی و مراقبت‌های پس از خروج سازمان زندان ها ادامه داد: سالیان پیش، پروسه ایجاد اشتغال برای زندانیان آغاز وکارگاه‌های بزرگی در زندان‌ها راه اندازی شد. البته چند سالی است که تصمیم گرفته‌ایم زندانیان رأی باز را به کارگاه‌ها و کارخانه‌های بیرون از زندان اعزام کنیم، چون هدف‌مان آمادگی آن‌ها برای زندگی عادی است و این کار یک فرآیند دارد. اگراین افراد در کنار افراد عادی جامعه قرار نگیرند به سادگی وارد زندگی عادی نمی‌شوند و باز هم همان چرخه جرم ادامه پیدا خواهد کرد.

گفتنی است طی این نشست، کارآفرینان دغدغه‌های خود در خصوص مسائل حقوقی و قانونی مرتبط با به‌کارگیری زنان زندانی را بیان کردند و در پایان مقرر شد که اقداماتی در راستای رفع این موانع و تسهیل حضور کارآفرینان اجتماعی جهت مشارکت در انجام مفاد تفاهم‌نامه انجام پذیرد.

انتهای پیام/

۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳
کد خبر: 48266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =