جمعیت سالمندی ایران در سال ۱۴۳۵ از ۳۳ درصد عبور می‌کند/ تقویت کانون‌های سالمندی توسط شهرداری تهران

دبیر کارگروه جمعیت ریاست‌جمهوری گفت: گنجینه‌های شهر، دوشنبه‌های سالمندی، تقویت کانون‌های سالمندی و ... از جمله‌ برنامه‌های‌خوبی است که توسط اداره کل سلامت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شهر، حسام‌الدین علامه دبیر کارگروه جمعیت ریاست‌جمهوری در سلسله همایش‌های شهر آرمانی که با محوریت اداره کل سلامت برگزار شد، با تاکید بر اینکه کشور ما در حال حاضر ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند دارد، گفت: این رقم معادل ۱۱.۵ درصد از جمعیت کشور است. این رقم قرار است در یکی از پرشتاب‌ترین‌ حرکت‌ها به سمت سالمندی جمعیت در سال ۱۴۱۰ به ۱۴ درصد برسد. در سال ۱۴۲۰ عدد سالمندی ما به ۲۰ درصد می‌رسد و در سال ۱۴۳۵ نیز از ۳۳ درصد عبور خواهد کرد.

وی ادامه داد: افزایش تجرد قطعی، افزایش طلاق، افزایش خانواده‌هایی که‌ بدون فرزندی را انتخاب کردند و افزایش زوج‌های تک‌فرزند و مواردی از این قبیل باعث شده ما با پدیده سالمندان تنها مواجه پیدا کنیم.

علامه با اشاره به اینکه پدیده سالمندی مشکلاتی را برای آینده پیش خواهد آورد، گفت: با توجه به شتاب سالمندی، موضوع بین بخشی سالمندی از اهمیت زیادی برخوردار است. خود سالمندان، خانواده‌ها، نهادهای عمومی، دولت، وزارت بهداشت، رفاه، وزارت کشور و.. همه باید نقش‌آفرینی کنند تا بتوانند حال خوب و وضعیت مناسب را برای سالمندان به وجود آورند.

وی با بیان اینکه در این راستا نقش نظام مسئولیت‌پذیری اجتماعی و خدمات داوطلبانه اهمیت مضاعف پیدا می‌کند، گفت: در این نقش‌آفرینی دستگاه‌ها در دنیا، عمده بار بر عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌هاست.

دبیر کارگروه جمعیت ریاست‌جمهوری با تاکید بر اینکه دست‌اندرکاران در اداره سلامت تلاش کردند که حال خوبی بسازند و برنامه‌های متنوعی را پیش گرفتند، بیان کرد: گنجینه‌های شهر، دوشنبه‌های سالمندی، تقویت کانون‌های سالمندی و ... از جمله‌ برنامه‌های‌خوبی است که توسط اداره کل سلامت برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه یکی‌ از کارهای خوبی که در جهان صورت گرفته، شهر دوستدار سالمند است، گفت: شهر دوستدار سالمند سه قسمت اصلی دارد. یکی کالبد فیزیکی شهر است؛ به این معنا که فضاهای عمومی باید برای سالمندان مناسب‌سازی شوند. دوم فضای فرهنگی است که بر اساس آن، ما باید به سالمند احترام بگذاریم و او را تکریم کنیم. سوم هم بحث خدمات دوست‌دار سالمند ‌است که باید در دسترس این قشر قرار گیرد.

علامه در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بهترین اقدامات، تشکیل باشگاه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد میان نسلی محله محور است، گفت: باید برای سالمند در محله خود، حال خوب ایجاد کنیم.

وی در پایان با تاکید بر اینکه در دولت نیز برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: پیش‌نویس لایحه جامع حقوق سالمندان در آستانه اجرا قرار دارد. این اقدام انجام می شود تا تنها الزام نگاه اخلاقی به حوزه سالمند مدنظر نباشد.

انتهای پیام/

۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
کد خبر: 64213

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 6 =