آخرین وضعیت مهار آتش‌سوزی در بندر؛ عملیات در مرحله لکه‌گیری

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گزارشی از آخرین وضعیت اطفای حریق در اسکله شهید رجایی بندرعباس ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار شهر، جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در خصوص آخرین وضعیت آتش‌سوزی بندر اظهار داشت:«این آتش‌سوزی یکی از پیچیده‌ترین عملیات‌های سال‌های اخیر بود. به دلیل ترکیب گسترده‌ای از انواع مواد موجود در محل، از جمله پلاستیک، پارچه، ابر اسفنجی، مواد غذایی، لوازم یدکی، مواد نفتی و اسیدی، تاکتیک‌های مختلفی برای مهار آتش در نظر گرفته شد. حتی در یکی از کانتینرها ماهی‌های یخ‌زده کشف شد که شرایط را سخت‌تر می‌کرد.»

وی افزود: «در این عملیات، همزمان شاهد بودیم که یک خودروی آتش‌نشانی فوم تزریق انجام می‌دهد، ۱۰ متر آن طرف‌تر آبپاشی می‌شود و در فاصله‌ای دیگر، تیمی مشغول رله آب یا جداسازی کانتینرها بود. خوشبختانه فرماندهی واحد به خوبی برقرار شد و هماهنگی لازم میان تیم‌های آتش‌نشانی شهرهای مختلف و دیگر نهادها از جمله ستاد بحران، راهور ناجا، اورژانس و هلال احمر ایجاد شد.»

ملکی با اشاره به شدت آتش‌سوزی عنوان کرد: «ارتفاع شعله‌ها در برخی نقاط به چند ده متر می‌رسید و شدت حرارت به حدی بود که از فاصله ۷۰ تا ۸۰ متری امکان نزدیک شدن وجود نداشت. با این حال، از صبح امروز آتش تحت کنترل درآمد و از چند ساعت پیش وارد مرحله لکه‌گیری شدیم. لکه‌گیری به معنای اطمینان از عدم گسترش آتش است، اما خاموشی کامل هنوز محقق نشده.»

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی درباره جزئیات لکه‌گیری توضیح داد: «با توجه به تخریب تعداد زیادی از کانتینرها و سنگینی بالای آن‌ها (ده‌ها تن وزن)، کار لکه‌گیری نیاز به جابجایی مکانیکی با لودر و جرثقیل دارد. گاهی با جابجایی یک کانتینر، شعله‌های پنهانی ظاهر می‌شود که بلافاصله مهار می‌شوند و جای نگرانی نیست.»

او در پاسخ به پرسشی درباره زمان پایان عملیات گفت:«هیچ زمان دقیقی برای پایان کار نمی‌توان اعلام کرد. ماهیت این نوع حوادث به گونه‌ای است که ممکن است در لحظه، رفتار آتش تغییر کند و نیاز به تغییر تاکتیک‌های عملیاتی داشته باشیم. با این حال، تمام تلاش ما این است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با حفظ سلامت نیروهای عملیاتی، کار را به پایان برسانیم.»

ملکی در پایان خاطرنشان کرد:«مهم‌ترین اولویت ما حفظ جان آتش‌نشانان و سایر نیروهای حاضر در محل است. از همه دستگاه‌ها و نهادهایی که در این عملیات سنگین همکاری داشتند قدردانی می‌کنم.»

انتهای پیام/

۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۸
کد خبر: 67605

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 4 =