مدیریت شهر بدون پشتوانه علمی ممکن نیست/ نیاز شهرداری به یک بازوی پژوهشی قدرتمند

حجت‌الاسلام سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با حضور در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با علی شمسی‌پور، رئیس مرکز و جمعی از معاونان و مدیران این مرکز دیدار کرد.

به گزارش شهر به نقل روابط‌عمومی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، حجت‌الاسلام سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با حضور در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با علی شمسی‌پور، رئیس مرکز و جمعی از معاونان و مدیران این مرکز دیدار کرد.

شمسی‌پور در این دیدار با اشاره به هم راستایی مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی با نهاد شورای شهر، گفت: در واقعیت می‌توان گفت بخشی از وظایفی که برعهده شورا است از طریق مرکز مطالعات پیش می‌رود و ما در راستای سیاست‌هایی که مجموعه شورا مصوب می‌کند، مطالعه و برنامه‌ریزی می‌کنیم و به طور مشخص عناوین و نیاز شورا را برای مطالعه و بررسی در دستور کار داریم.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با ارائه یک گزارش عملکرد، این مرکز را نیازمند تحول ساختاری و محتوایی دانست و گفت: ایجاد تغییروتحول نیازمند مبانی و پیش‌زمینه‌هایی است. از دوره گذشته برخی پیشرفت‌ها نظیر ارتقای جایگاه سازمانی و اضافه‌کردن نیروهای متخصص رخ‌داده، در این حوزه باید به سمت تغییر فضا و عمیق‌شدن، جوشش علمی و هدفمند داخلی در مرکز برویم.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از پیش‌زمینه‌های تحول، مشخص‌شدن اولویت‌ها است، عنوان کرد: تعیین اولویت‌ها در حوزه‌های مختلف و طراحی نظام مسائل شهر تهران از دیگر نکات مهم برای ایجاد تحول در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی است. این امر منتج به تهیه سند جامع مطالعاتی شهرداری تهران می‌شود. این سند چهارچوبی برای عملکرد مرکز بوده و ارتباط مرکز با سایر واحدهای شهری را ترسیم می‌کند. به این صورت فرآیند پژوهش در مدیریت شهری و رفتار متناظر با پژوهش در بخش‌های دیگر شهر مشخص می‌شود.

شمسی‌پور با تأکید بر لزوم تصمیم‌گیری‌های علمی و دقیق در مدیریت شهری اظهار کرد: ما به مدیریت ارشد شهری پیشنهاد داده‌ایم که در راستای تصمیم‌گیری‌های علمی برای پروژه‌های بزرگ شهری پیوست‌های مطالعاتی سه‌گانه عدالت، فرهنگی - اجتماعی و زیست‌محیطی تعریف شود.

وی با تأکید بر لزوم حرکت به سمت جوشش علمی و هدفمند در داخل مرکز، گفت: خواسته امروز مدیریت ارشد شهری از مرکز حرکت به سمت مجموعه‌ای پژوهشگاهی است. بخشی از تحقق این امر در گرو نیروی انسانی پژوهشگر به معنای واقعی کلمه است که در خدمت مجموعه باشد و به پژوهش‌های دقیق علمی بپردازد. بخش دیگر این مسئله، نکات ساختاری و رعایت قواعد فرادستگاهی حاکم بر این مجموعه‌ها است.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به عدم رشد بودجه مرکز نسبت به امور پژوهشی مورد نیاز شهر تهران طی ۷ سال گذشته، گفت: میزان بودجه و تخصیص آن با نیازهای شهرداری تهران همخوانی ندارد. بااین‌وجود خروجی‌های مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران چشمگیر است. فقط در سال گذشته ۲۹ عنوان کتاب، ۳۸ عنوان سیاست‌نامه، ۶۵ عنوان دانش شهر منتشر و ۱۳۰ نشست علمی برگزار شده، همچنین ما در مرکز با برگزاری رویدادها و بازدیدهای علمی مختلف برای پژوهشگران و دانشگاهیان در تلاش هستیم اساتید و دانشجویان را به شهرداری نزدیک کنیم.مدیریت شهری بدون پشتوانه علمی ممکن نیست.

در ادامه این نشست حجت‌الاسلام سید محمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌های شهری بدون پشتوانه علمی و پژوهشی قابل‌اتکا نیستند گفت: لازم است ارتباط شهرداری با مراکز دانشگاهی و علمی مستمر باشد. خوشبختانه آقای شمسی‌پور از شخصیت‌های علمی، دانشمند و دانشگاهی است و ارتباطی قوی با دانشگاه دارد.

وی با اشاره به این که با روزمرگی نمی‌توان از پس شهر تهران بر آمد و امور شهر بدون کار علمی و مطالعاتی پیش نمی‌رود گفت: شهرداری تنها یک نهاد اجرایی نیست، بلکه نیازمند مدیرانی است که علاوه بر توان اجرایی، از دانش روز نیز برخوردار باشند. شهرداری باید به یک بازوی علمی و پژوهشی قوی مانند مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران مجهز باشد تا تصمیمات بر اساس تحلیل‌های علمی اتخاذ شود، ازاین‌رو جایگاه مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران جایگاه ویژه و ارزشمندی است.

این عضو شورا با انتقاد از نگاه تقلیل‌گرایانه به فعالیت‌های علمی و پژوهشی در بدنه مدیریت شهری گفت: در حال حاضر، جایگاه واقعی مراکز پژوهشی آن‌گونه که باید در فرآیند تصمیم‌سازی شهری دیده نشده است.

آقامیری با اشاره به ظرفیت‌های مغفول مانده پژوهش در شهر تهران اظهار کرد: حتی موضوعات ظاهراً ساده‌ای مانند جمع‌آوری پسماند شهری، دارای ابعاد پیچیده علمی است که می‌تواند محل مطالعات گسترده و مؤثر قرار گیرد. برای موضوعات مهمی مانند پسماند، می‌توان پژوهشگاه‌های تخصصی ایجاد کرد تا به‌صورت متمرکز و علمی به این حوزه‌ها پرداخته شود. با ورود دقیق و علمی به این مسائل، می‌توان راهکارهایی ارائه داد که در بلندمدت به بهبود کیفیت زندگی شهروندان منجر شود.

وی از مرکز مطالعات خواست اطلاع‌رسانی جلسات تخصصی را تقویت کند و افزود: حضور اعضای شورا و مدیران در این نشست‌ها می‌تواند به تصمیم‌گیری‌های منسجم‌تر و علمی‌تر کمک کند. توسعه رویکرد علمی در مدیریت شهری، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر در مسیر حکمرانی هوشمندانه بر کلان‌شهری چون تهران است.

آقامیری با بیان این مطلب که اهمیت پشتوانه علمی در طراحی طرح‌های شهری بیش‌ازپیش احساس می‌شود، گفت: طرح‌ها باید از دل مطالعات علمی معتبر بیرون بیایند تا بتوانند تأثیرات مثبت و بلندمدت بر زندگی شهری داشته باشند. برای این مهم، همکاری نزدیک‌تر با مراکز علمی و پژوهشی نظیر مرکز مطالعات، ضروری به نظر می‌رسد. اگر این طرح‌ها از سوی نهادهای معتبر علمی پیشنهاد شوند، می‌توانند از حمایت مالی و اجرایی بیشتری برخوردار شوند.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران بر اهمیت حمایت‌های مالی و اجرایی از طرح‌های علمی تأکید کرد و گفت: باوجود تجربه بالای نیروهای اجرایی شهرداری، بسیاری از طرح‌های اجرایی فاقد پشتوانه علمی و پژوهشی مناسب هستند. در نتیجه، از لزوم تقویت این بخش‌ها با استفاده از مطالعات علمی و پژوهشی بیشتر سخن گفته می‌شود تا طرح‌ها نه‌تنها به طور عملیاتی، بلکه از لحاظ علمی نیز اثربخش‌تر باشند.

انتهای پیام/

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۰
کد خبر: 67967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 13 =