به گزارش شهر و به نقل از روابطعمومی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران، در حاشیه سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، کتاب «طراحی، ساخت و اجرای قشر آسفالتی بین لایهای جاذب تنش» رونمایی شد.
در این کتاب که به قلم سید محمد اصغرزاده، آرش معتمد و کورش نادری به رشته تحریر درآمده، انواع میانلایههای جاذب تنش، مزایا و معایب آنها و همچنین مکانیزم عملکرد آنها مورد تحلیل و واکاوی قرار گرفته و تجارب جهانی استفاده از میانلایهها تشریح شده است.
رضایت، عضو مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح شهر تهران در مراسم رونمایی از کتاب «طراحی، ساخت و اجرای قشر آسفالتی بین لایهای جاذب تنش» گفت: ما در تمام معابر تهران نیاز به این لایه داریم، چون به دلیل مشکل زیرسازی ترکهایی در آسفالتها وجود دارد، بنابراین استفاده از قشر آسفالتی بین لایهای میتواند کمککننده باشد.
وی اجرای این نوع آسفالت را کاربردی دانست و افزود: متأسفانه فعلاً از این نوع آسفالت استفادهای نمیشود؛ چون در اجرا مشکل داریم، درحالیکه این قشر آسفالتی میتواند مانع از انتشار ترکها و بهبود نقص زیرسازی آسفالت شود.
عضو مرکز مطالعات ژئوتکنیک و مقاومت مصالح شهر تهران تأکید کرد: حتماً برای انجام این طرح باید کار مطالعاتی انجام شود، چون این کار نیاز به دانهبندی و ابزار خاص دارد.
در ادامه این مراسم، کوثر یزدان نجاد مدیرگروه مطالعات فنی و عمرانی مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران اظهار کرد: در این کتاب روش طراحی و پیشنهاداتی برای اجرا بهویژه برای کلانشهر تهران داده شده است.
وی گفت: در یک سری کشورها مثل کانادا قشر آسفالتی بین لایهای اجرا شده و موفق هم بوده؛ اما در تهران نمونه موفق نداشتیم، البته در یکبخشی از کتاب به اجرای طرح در بزرگراه بابایی، تونل نیایش و پیشت مجموعه ورزشی آزادی اشاره شده اما صحبتی درباره نتایج آن نشده است.
وی در پایان گفت: بهسازی روسازی یکی از معضلاتی است که بسیاری از کشورهای توسعهیافته یا درحالتوسعه با آن روبهرو هستند و یکی از راهکارهای مقابله با ترکهای انعکاسی، استفاده از میانلایه جاذب تنش بوده که در مورد توجه محققان قرار گرفته است.
انتهای پیام/
نظر شما