۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
کد خبر: 8428
کارکنان بهشت زهرا باید در اولویت دریافت واکسن باشند

مدیرعامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران درخواست کرد تا کارکنان بهشت زهرا(س) نیز هم ردیف کادر درمان در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گیرند.

حمید چوبینه، مدیرعامل شرکت شهر سالم  شهرداری تهران درباره سراسری شدن تست رایگان کرونا در ایستگاه‌های مترو گفت: طرح تست رایگان کرونا در ایستگاه‌های مترو یکی از اقداماتی است که به واسطه اقدام مشترک بین دانشگاه‌های علوم پزشکی، مترو تهران و شرکت شهر سالم در حال انجام است و در محل گلوگاه‌های حضور مردم امکان انجام تست رایگان فراهم می‌شود تا کسانی که علامت‌دار و یا مشکوک هستند، چکاب شوند و قبل از ورود به ایستگاه وضعیت سلامتی آن‌ها از نظر کرونا چک شود.  

او درباره هزینه‌های اجرای این طرح  گفت: هزینه‌های شرکت شهر سالم تنها در زمینه منابع انسانی است که در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.  

چوبینه بیان کرد: باید ورود به مکان‌های پر ازدحام کمتر شود و اگر قرار است کسی در این مسیرها تردد داشته باشد، تست رایگان برای آن‌ها انجام شود. به علاوه در محلات مختلف شهر تهران نیز دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران با استفاده از درمانگاه‌های ما که در اختیارشان قرار گرفته است، تست رایگان را انجام می‌دهند.  

مدیرعامل شرکت شهر سالم با تاکید بر اینکه اجرای این طرح نتایج خوبی به همراه دارد، گفت: تست‌های PCR گران قیمت است و ممکن است بسیاری از مردم امکان انجام آن را نداشته باشند، در نتیجه این تست‌های رایگان در شناسایی موارد ابتلا کمک بسیار خوبی است.  

او درباره ضعف اجرای این تست‌ها گفت: ضعف این تست در این است که فراگیر نیست و باید به صورت همگانی و برای همه انجام شود و به واسطه آن افراد مشکوک و علامت‌دار جداسازی شده و از رها شدن آن‌ها در سطح جامعه ممانعت شود.  

چوبینه اضافه کرد: به رغم رعایت‌ پروتکل‌ها توسط شهروندان، اما ابتلای تنها یک نفر هم می‌تواند کانونی برای ابتلای دیگران باشد. به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام کردیم در تمام ایستگاه‌های مترو امکان انجام تست رایگان فراهم است و نیروی کارشناسی انسانی نیز در اختیارشان قرار می‌دهیم.  

اجرای تست کرونا در پایانه‌های مسافربری ضروری است

مدیر عامل شرکت شهر سالم در ادامه با اشاره به اجرای تست سریع و رایگان کرونا در پایانه‌های مسافربری گفت: با همکاری سازمان پایانه‌های شهرداری تهران در ترمینال‌های جنوب شهر کار را آغاز کردیم به ویژه در پایانه‌هایی که مسافران از شهرهای دیگر وارد تهران می‌شوند. اگر دانشگاه‌های علوم پزشکی آمادگی داشته باشند، بهتر است این اقدام را در پایانه‌های مسافربری برون شهری نیز انجام دهیم، زیرا اجرای آن خیلی ضروری است و انتقال بیماری از شهری به شهر دیگر می‌تواند در مبدا و مقصد به یک کانون بحران انتقال بیماری تبدیل شود و از همین رو این اقدام را در پایانه‌های مسافربری آغاز کردیم.  

او در پاسخ به این سوال که چرا تعداد تست‌هایی که تاکنون در مترو انجام شده با توجه به حجم ورود مسافر به ایستگاه‌ها کم است؟ گفت: ظرفیت آنقدر زیاد نیست و از افراد مشکوک و علامت‌دار در ایستگاه‌ها تست گرفته می‌شود. با توجه به اینکه مترو کانون آلودگی است، شناسایی تنها یک مورد نیز بسیار اثرگذار است.  

هر شبه علامتی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا کرونا فرض شود

چوبینه در پاسخ به این سوال که برای اینکه تست‌ها کاربردی‌تر به کمک بیایند و جلوی ورود افراد ناقل به مترو گرفته شود،  میزان تست‌ها باید به چه تعداد برسد؟ گفت: در مرحله اول باید تا جایی که می‌توانیم هر شبه علامتی از سرماخوردگی و آنفلوآنزا گرفته تا بدن دردها و ناراحتی‌های گوارشی که عامل آنها کرونا هم نیست را هم در گروه این بیماری حساب کنیم. در سراسر جهان نیز همینگونه است و با این فرضیه افراد در شرایطی که علامت دار هستند به هیچ وجه از منزل خارج نمی‌شوند.  

او ادامه داد: ابتدا این افراد باید مشاوره تلفنی را از متخصصان دریافت کنند  و سپس تست کرونا دهند و اگر قطعیت به سمت کرونا بیشتر شد از طریق مراکز درمانی و بهداشتی و با برنامه ریزی نسبت به درمان اقدام کنند.  

مدیرعامل شرکت شهر سالم بیان کرد: با این اقدام حتما ضریب ابتلا کاهش پیدا می‌کند و هرچقدر خودمراقبتی بیشتر باشد، بهتر است.  

او در واکنش به اینکه با کاهش آمار مبتلایان و فوتی ها،  سهل گیری مردم نسبت به کرونا بیشتر می‌شود، گفت: یکی از علت‌هایی که امسال سرماخوردگی پایین بود، رعایت بیشتر مردم بود و هرشبه سرماخوردگی را نیز باید کرونا فرض کرد. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده از ماسک و رعایت فاصله درصد بیماری‌های ویروسی عفونی کمتر شده، چرا که مردم تا حدی خوب رعایت کردند، اما نباید فریب پایین آمدن پیک بیماری را بخورند.  

چوبینه گفت: چرا که هر فرد مبتلایی می‌تواند به یک کانون کرونا تبدیل شود درست همانند آنچه در روز اول رخ داد. کرونا از چند نفر شروع شد و در یک فاصله کوتاه همه کشور را فرا گرفت. کرونا به ورزشکاران ما هم رحم نکرد و اینها هشدارهای وحشتناکی برای عزیزان ما است.  

مدیرعامل شرکت شهر سالم با تاکید بر اینکه باید رعایت پروتکل‌ها تا زمان توزیع فراگیر واکسن و دسترسی به داروی قوی جدی گرفته شود، افزود: تا این زمان باید پیشگیری مهمترین روال زندگی مردم باشد.  

او در پاسخ به این سوال که کادر درمان شهرداری در چه مرحله‌ای واکسیناسیون خواهد شد؟ گفت: واکسیناسیون با اولویت افرادی است که بیشترین مواجه با بیماران را دارند از جمله افراد شاغل در آی. سی. یوها را شامل می‌شود. در مرحله بعد کادر درمان و گروه‌های پرخطر هستند و به این نسبت واکسن توزیع خواهد شد.  

کارکنان بهشت زهرا هم راستا با کادر درمان در اولویت دریافت واکسن قرار گیرند

چوبینه در ادامه به افرادی که در آرامستان‌ها مشغول به کار هستند نیز اشاره کرد و گفت: بهشت زهرا یکی از نقاط بسیار مهمی است که تمامی فوتی‌های کرونایی را به آنجا انتقال می‌دهند و باید هم راستا با کادر درمان در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار گیرند، چرا که مواجه شدیدی با فوتی‌های کرونایی دارند.  

او افزود: مردم نباید خودشان را در اولویت دریافت فرض کنند، چرا که افرادی که در مواجه مستقیم با افراد درگیر کرونا هستند، می‌توانند عامل خطر برای سایرین باشند و با دور کردن خطر از این گروه انگار که دیگر افراد هم واکسینه می‌شوند.  

به گزارش ایلنا، او در پاسخ به این سوال که با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و شلوغی و ازدحام در بازارها در نقاط دیگر از جمله بازار تهران برنامه انجام تست رایگان کرونا اجرائی می‌شود یا خیر؟ گفت: اجرای تست دست وزارت بهداشت است و هرجایی که درخواست بدهند، ما شرایط را فراهم می‌کنیم.

۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۶
کد خبر: 8428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =