به گزارش شهر، شورای سیاست گذاری و برنامه ریزی پژوهشی شهرداری تهران با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، علی شمسی پور رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، معاونان شهردار و معاونان و مدیران گروه های مطالعاتی مرکز مطالعات در ساختمان مرکزی شهرداری تهران برگزار شد.
در این نشست، علی شمسی پور گزارشی از عملکرد ۴ ساله مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران را ارائه کرد و گفت: مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران به عنوان نهاد پشتیبان علمی و پژوهشی مدیریت شهری، طی سال های ۱۴۰۱ تا انتهای شهریور ۱۴۰۵ تلاش کرده با هدایت و ساماندهی فعالیت های مطالعاتی، توسعه ظرفیت های علمی و تخصصی، پشتیبانی از فرآیند تصمیم سازی و تقویت ارتباط میان دانش و مدیریت شهری، نقش مؤثری در حل مسائل و ارتقای کیفیت تصمیمات مدیریت شهری ایفا کند.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران افزود: فعالیت های مرکز در این دوره در چارچوب فعالیت های مصوب، اسناد بالادستی، نظام نامه پژوهشی شهرداری تهران و نیازهای واحدهای مختلف شهرداری شکل گرفته و طیف گسترده ای از موضوعات زیرساختی، حمل و نقل، شهرسازی، محیط زیست، حکمرانی، اقتصاد، مسائل اجتماعی و فرهنگی، سرمایه انسانی، فناوری و نوآوری و سایر حوزه های مدیریت شهری را پوشش داده است.
وی در ادامه تصریح کرد: در سال ۱۴۰۴، ۱۲۱ قرارداد مطالعاتی به مرحله ابلاغ قرارداد رسید و ۱۶۳ پروژه هم در وضعیت اتمام یافته یا حسن انجام کار قرار گرفته اند. در ابتدای سال ۱۴۰۵ تاکنون هم ۲۷ پروژه خاتمه یافته داشته ایم.
شمسی پور اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم مرکز در این دوره، توسعه و استفاده از سامانه پژوهشیار به عنوان بستر جامع ثبت، مدیریت و پایش فعالیت های مطالعاتی شهرداری تهران بوده است.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون ۲۷۶ جلسه کمیته تخصصی بررسی شرح خدمات، کارشناسی قیمت و اتمام پروژه های مطالعاتی برگزار شده است.
وی تأکید کرد: یکی از محورهای مهم فعالیت های مرکز در این دوره، حرکت از انجام مطالعه به سمت تولید دانش قابل استفاده و پیگیری کاربست نتایج پژوهش ها بوده است.
شمسیپور ادامه داد: در طی این سال ها، در مجموع ۴۵۲ گزارش علمی و تخصصی چاپ و ۲۳۳ یادداشت ثبت شده است، همچنین در این دوره مجموعاً ۱۳۷ سیاست نامه شهری، ۴۵۲ دانش شهر تولید شده، ضمن اینکه در سال ۱۴۰۴ تعداد ۳۸۵ محتوای آموزشی شرایطی جنگی و پیشنهادات شهری در ایام جنگ تهیه و تولید شده است.
وی با اشاره به انتشار ۲۲۴ شماره از نشریه اقتصاد و برنامه ریزی شهری و ۱۷۶ شماره از نشریه بین المللی سرمایه انسانی در مدیریت شهری گفت: در حال حاضر سه نشریه علمی پژوهشی در حوزه مطالعات زیرساخت و مهندسی شهری، پژوهش های حکمرانی شهری و مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهر در دست راهاندازی داریم.
شمسی پور از برگزاری ۲۴ نشست هم افزایی نخبگانی در سال ۱۴۰۴ و ۱۴ نشست در سال ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: در راستای حمایت از نخبگان و دانشجویان مقاطع تکمیلی، ۸۱ پایان نامه در سال ۱۴۰۴ و ۲۹ پایان نامه در سال ۱۴۰۵ مورد حمایت مرکز مطالعات قرار گرفته است.
وی در ادامه به افکارسنجی و پیمایشهای انجام شده اشاره کرد و افزود: در سال ۱۴۰۴، تعداد ۲۸ نظرسنجی انجام و نتایج حاصل از آن به عنوان یکی از منابع شناخت دیدگاه ها و نگرش های جامعه در اختیار مدیریت شهری قرار گرفته است.
رئیس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران خاطرنشان کرد: با اصلاح فرآیندها توانستیم میانگین زمان درخواست تا ابلاغ قرارداد در پروژههای کوچکمقیاس را از ۱۲۸ روز به ١٠ روز کاهش دهیم،که در پی این بازنگری و اصلاح، تاکنون ۱۷۴ مورد پروژه در قالب تعهدی انجام شده است.
وی در پایان با اشاره به ضرورت تقویت تعاملات فیمابین سازمانی گفت: نتیجهبخشی مطالعات و پژوهشهای انجام شده در گرو ارتباطات و تعاملات سازنده معاونتها و ارکان اجرایی مدیریت شهری با مرکز مطالعات است که باید تقویت و بیش از پیش باشد.
انتهای پیام/
نظر شما