• روزهای روشن اتوبوسرانی فرا می‌رسند

    روزهای روشن اتوبوسرانی فرا می‌رسند

    طبق برنامه تا ۳سال آینده باید ۱۱هزار اتوبوس در شهر تهران داشته باشیم. در حمل‌ونقل عمومی، اولویت مردم بحث اتوبوس است و براساس طرح جامع حمل‌ونقل تا پایان ۱۴۰۴ما باید ۱۱هزار دستگاه اتوبوس در تهران داشته باشیم تا بتوانیم شرایط خوبی را در جابه‌جایی مسافران مهیا کنیم. هم‌اکنون ۲هزار و ۴۰۰دستگاه تا ۲ هزار و ۶۰۰دستگاه اتوبوس فعال در شهر تهران وجود دارد که قرار است در یک برنامه زمانبندی شده از سوی شورای شهر و شهرداری تهران ۲هزار دستگاه اتوبوس با اولویت‌های دوکابین به ناوگان حمل‌ونقل عمومی افزوده شود.

  • گردشگری خلاق و معرفی نوآورانه

    گردشگری خلاق و معرفی نوآورانه

    روابط‌عمومی یک رابط قوی، منسجم و پایدار محسوب می‌شود که می‌تواند بین شهروندان و محل ارائه خدمات ازجمله خدمات گردشگری پیوند مناسب ایجاد کند. از این‌رو نیز در یک تعریف کلی آمده است؛ روابط‌عمومی(PR) به مجموعه‌ای از تکنیک‌ها گفته می‌شود که بر نحوه ارائه اطلاعات درباره یک فرد یا شرکت به مردم و به‌ویژه رسانه‌ها متمرکز است و اهداف اصلی روابط‌عمومی انتشار اخبار و رویدادهای مهم، حفظ تصویر برند و ایجاد نگرش مثبت درباره آن کسب‌وکار است. 

  • تهران نفس ندارد، حمل و نقل عمومی را دریابید

    تهران نفس ندارد، حمل و نقل عمومی را دریابید

    روز ۲۶ آذر ماه روز حمل و نقل عمومی است؛ موضوعی که توسعه و تجهیز آن یک امر واجب برای تهران و دیگر کلان شهرهای ایران زمین است. 

  • پژوهش بستری برای رفع نیازهای شهر 

    پژوهش بستری برای رفع نیازهای شهر 

    اندیشیدن، پژوهش و نوآوری، اساسی‌ترین نیاز برای دست‌یابی به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و عدم وابستگی به غیر است و می‌توان با تقویت بنیان پژوهش بسیاری از کمبودها و نقصان‌ها را برطرف کرد.

  • بخشی‌نگری کنار رفت

    بخشی‌نگری کنار رفت

    مدیریت ششم شهر تهران برای رفع موانع موجود، تا زمان تحقق مدیریت یکپارچه شهری، دست روی دست نگذاشته و ضمن کنارزدن بخشی‌نگری برای رفع چالش مدیریت جزیره‌ای، کاهش هزینه‌ها، افزایش راندمان کاری و تامین نیازهای اولویت‌دار شهروندان و شهر، قرارگاه‌های مختلفی را در حوزه‌های گوناگون تشکیل داده است.

  • بازخوانی خاطره‌نگاری شهید چمران از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲

    بازخوانی خاطره‌نگاری شهید چمران از ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲

    آن چه خواهید خواند از معدود تک‌نگاری‌های بجای مانده از شهود ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ است که به قلم شهید مصطفی چمران و در سال ۱۳۴۱ به رشته تحریر در آمده است.

  • تلاش‌ پرستاران در بحران‌ها و بزنگاه‌های تاریخی کم‌نظیر است

    تلاش‌ پرستاران در بحران‌ها و بزنگاه‌های تاریخی کم‌نظیر است

    ولادت حضرت زینب کبری سلام ا... علیها که در ایران به عنوان روز پرستار نام‌گذاری شده است، هنگامه‌ای است برای یادآوری خصوصیات متفاوت آن اسوه بردباری و این قشر زحمتکش و ایثارگر.

  • شنیده شدن صدای مردم در بهارستان

    شنیده شدن صدای مردم در بهارستان

    با طلوع انقلاب اسلامی، خورشید آزادی و برابری بر رخساره‌ ملت محبوس در تاریکی، تابیدن گرفت؛ به‌گونه‌ای که استقرار مردم‌سالاری در ایران، مصادف گشت با ایجاد سازوکارهای متنوعی برای سهیم‌شدن آحاد مردم در حکمرانی. طراحی این سازوکارها سبب شد که ایرانیان در گوشه‌وکنار کشور، وَرای قومیت‌ها، رنگ‌ها و سلیقه‌ها، به مساوات در سرنوشت سیاسی خود تأثیر بگذارند و مسیر ارزشمندِ نقش‌آفرینی یکایک افراد در تصمیم‌گیری‌های کلان مملکت پایه‌گذاری شود.

  • گفتمان شهروندی دوچرخه‌ سواران

    گفتمان شهروندی دوچرخه‌ سواران

    شاید اگر مسئولان ما تاکنون در گفتمان‌های خیابانی هرچند کوچک مقیاس [و نه رویدادهای سازمانی و خیابانی] مشارکت می‌کردند، درک و تدبیر بهتری از فضاهای جدید شهرها داشتند.

  • بسته خرسند ساز را به دقت نگریسته اید؟!

    بسته خرسند ساز را به دقت نگریسته اید؟!

    در حال حاضر همه شرایط اقتصادی بغرنجی را درک می کنیم و این شرایط بر شهرداری نیز مستولی است اما کی و کجا دیده یا شنیده اید که شهرداری این شرایط را علمی کرده برای نادیده گرفتن پرسنل، کاری که در دوره قبل مدیریت شهری به وفور انجام می‌داده‌اند. شهرداری حتی در بدترین شرایط توجه به پرسنل خود را فراموش نکرده است.

  • گردشگری ارزان؛ حلقه گمشده توسعه فضاهای گردشگری شهری

    گردشگری ارزان؛ حلقه گمشده توسعه فضاهای گردشگری شهری

    تهران نه تنها پر هیاهوترین شهر کشور بلکه یکی از شلوغ ترین شهرهای دنیا به حساب می آید؛ آلودگی هوا، آلودگی صوتی، ترافیکی و...موجب شده تا بسیاری پایتخت را تنها با نگاه به این منظر بنگرند؛ در حالی که امکانات گوناگون گردشگری در همین شهر وجود دارد که می تواند محیط مناسبی برای نشاط خانواده های ساکن در تهران به وجود آورد.

  • کتاب آینه تمام عیار فرهنگ

    کتاب آینه تمام عیار فرهنگ

    از میان محصولات و تولیدات فرهنگی جایگاه کتاب کم نظیر و حتی بی بدیل است که دانش را نشر ، خرد را گسترش و ادب را تعمیق می دهد. کتاب کالایی انتزاعی یا ابزاری برای سرگرمی نیست و چه بسا نگاه تجاری یا تفننی به کتاب را قاطعانه می توان در زمره و ردیف دشمنان آگاهی و خصم تفکر تعریف کرد.

  • ما همانیم که می‌خوانیم

    ما همانیم که می‌خوانیم

    جای بسی شکر است که کتاب، این یار مهربان، همواره در کنار ما ایرانیان بوده و در گذر از غم‌ها و شادی‌ها، چه در مراسم فقدان عزیزانمان و چه بر سفره‌ هفت‌سین و شب یلدا با آن مأنوس بوده‌ایم؛ ازاین‌رو، هفته‌ کتاب و کتابخوانی به عقیده‌ ما نه‌تنها زمانی برای پاسداشت کتاب، بلکه فرصتی است برای تقدیر از همه‌ آنان که علم خود را از گذر حروف و واژه‌ها برای ما به میراث گذاشته‌اند.

  • تهرانِ پر از افتخار

    تهرانِ پر از افتخار

    مدیریت شهری این دوره از ابتدا ۲ محور را در دستور کار خود قرار داده بود؛ یکی هویت و دیگری سبک زندگی که باید ماموریت خودمان را در این زمینه انجام دهیم. در این دو زمینه داشته‌های زیادی داریم و باید این ‌دو را از دیدگاه داشته‌هایمان در ابعاد فردی خانوادگی و اجتماعی نگاه کنیم و ببینیم چه ظرفیت‌های خوبی در زمینه زندگی ایرانی و اسلامی داریم.

  • مسکن؛ رؤیایی که محقق می‌شود

    مسکن؛ رؤیایی که محقق می‌شود

    شهرداری چه کار می‌کند؟ شهرداری تهران در دوره ششم، عزم خود را بر حل یکی از مهم‌ترین مشکلات امروز شهروندان علی‌الخصوص اقشار متوسط و کم‌درآمد یعنی تسهیل خانه‌دار شدن و کنترل قیمت‌های مسکن گذاشت. این برنامه مهم بر مبنای تبصره ۲۱ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها که سال‌ها به فراموشی سپرده شده بود، با تشکیل قرارگاه جهادی مسکن ریل‌گذاری شد و پس از بررسی‌های متعدد کارشناسی و سنجش ظرفیت‌های موجود در شهر، احداث سالانه ۱۸۰هزار واحد مسکونی در شهر تهران در دستور کار، قرار گرفت.

  • اتوبوسرانی با توان ۳ هزاردستگاه

    اتوبوسرانی با توان ۳ هزاردستگاه

    وظیفه اتوبوسرانی به‌عنوان مجری کار برنامه‌ریزی برای جابه‌جایی مسافران در خطوط و مسیرهای مختلف به بهترین شکل و سریع‌ترین زمان ممکن با همان تعداد اتوبوس فعال انجام می‌شود. آماری که امروز در حوزه اتوبوسرانی می‌توانیم ارائه کنیم این است که با توجه به ۵۵۰ دستگاه اتوبوس که اخیرا بازسازی شده و همچنین ۲۰۰ دستگاه اتوبوس نو که تحویل گرفته‌ایم، اکنون بالغ بر ۳ هزار دستگاه ناوگان فعال در شهر تهران موجود است.

  • پاسخی برای نیم‌قرن انتظار

    پاسخی برای نیم‌قرن انتظار

    در دوره مدیریت شهری ششم، پاسخی در ‌شأن محله جوادیه با بیش از ۵۰ هزار نفر سکنه که بیش از ۵۰۰ شهید والامقام را نیز تقدیم انقلاب کرده‌اند فراهم شده و آن احداث فضای سبز در دل محله جوادیه است.

  • رؤیت عملکرد مدیریت ششم؛ امسال و سال بعد

    رؤیت عملکرد مدیریت ششم؛ امسال و سال بعد

    شورا و شهردار در دوره مدیریت ششم دوشادوش و کنار هم در مسیر خدمت به شهروندان قدم برداشتند و امروز معتقدم عملکرد مدیریت شهری قابل دفاع است.

  • توجه به مقوله فرهنگسازی در ترافیک

    توجه به مقوله فرهنگسازی در ترافیک

    ترافیک یک مسئله چندوجهی است که بعد فرهنگ و رفتار ترافیکی آن‌ هم بسیار مهم بوده و باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. برای ایجاد فرهنگ ترافیکی، بی‌شک باید زیرساخت و سخت‌افزارهای مربوط به آن هم فراهم باشد. فرهنگسازی هم هرگز یک‌شبه و یک‌باره اتفاق نمی‌افتد.

  • ۱۶سیاست کلان در راستای توسعه ورزش شهروندی

    ۱۶سیاست کلان در راستای توسعه ورزش شهروندی

    زندگی در دنیای امروز، ابتکار عمل را از انسان گرفته و او را دچار فقر حرکتی کرده است که این فقر حرکتی، مشکلات متعدد جسمی، روانی و اجتماعی را برای وی پدید آورده است. یکی از راهکارهای از بین بردن یا پیشگیری از فقر حرکتی، داشتن سبک زندگی فعال است. ورزش به‌عنوان راه‌حل راهبردی و ورزش همگانی به‌عنوان وسیله‌ای ارزان قیمت و فرحبخش، می‌تواند این مشکل را به نحو مطلوب حل کند.

  • گفت‌وگوی عقلانی راه برون‌رفت از مشکلات

    گفت‌وگوی عقلانی راه برون‌رفت از مشکلات

    باید مسیری را برویم که از این دو قطبی‌سازی‌ و خشونت طرفینی به یک مسیر عقلانی سیر کنیم که بتوان درست به موضوعات پرداخت. چرا که این خسارت‌ها و رودررو قرار دادن مردم هیچ سودی برای کشور ندارد.

  • روزی به وسعت تمامیت ارضی برای تمام‌ ایران‌زمین

    روزی به وسعت تمامیت ارضی برای تمام‌ ایران‌زمین

    چهاردهم مهرماه نه‌تنها روزی مهم و فرخنده برای تهران بلکه برای ایران و قاره آسیاست؛ از همین‌رو هم شورای شهر تهران در سال ۱۳۹۵ با هدف گرامیداشت و ارزش‌گذاری برای این شهر و ویژگی‌های آن چهاردهم مهرماه را به نام روز تهران نامگذاری کرد.

  • المان‌های شهری از تهران کهن تا پایتخت نوین

    المان‌های شهری از تهران کهن تا پایتخت نوین

    معماری شهری یکی از تأثیرگذارترین عوامل‌ به‌وجود آمدن یک خاطره جمعی است که نتیجه‌اش ایجاد هویت‌جمعی و در نهایت هویت ملی خواهد بود. فضاها و نمادهای شهری یکی از عناصر ساخت شهرها هستند که همواره با تحولات تاریخی و فرهنگی در ادوار مختلف به‌وجود می‌آیند، شکل می‌گیرند و تغییر می‌کنند و این قدرت را دارند که به شهرها هویت ببخشند و این هویت را تکثیر کنند.

  • نیروی انتظامی، امنیت در سایه اجتماع

    نیروی انتظامی، امنیت در سایه اجتماع

    امسال در حالی هفته نیروی انتظامی را گرامی می داریم که حوادث و بحران های رخ داده در هفته های اخیر همانند مقاطع مشابه نقش و اهمیت نیروی انتظامی در حراست از امنیت مردم و جامعه را متجلی کرده است.

  • تبدیل تهران به مقصد گردشگری پایدار

    تبدیل تهران به مقصد گردشگری پایدار

    «تفکری دوباره در گردشگری» شعار جهانی روز گردشگری است، اما در کشور با وام‌گرفتن از این شعار، «رویش اندیشه‌های نو در گردشگری ایران» به‌عنوان شعار کشورمان در راستای پاسداشت این ایام انتخاب شده است. اکنون در جهان صنعت گردشگری یک شاخص مهم در مدیریت شهرها، اقتصاد و توسعه پایدار شهری محسوب می‌شود و از این رو ضرورت دارد به این مقوله توجه ویژه‌ای شود و برای تسهیل تحقق این امر مهم ۵پیشنهاد یا راهکار می‌توان ارائه داد.

  • اربعین؛ ابر رویدادی جهانی

    اربعین؛ ابر رویدادی جهانی

    پدیده اربعین به عنوان یک ابررویداد می تواند با نگاه علمی از منظر جامعه شناسی، مردم شناسی، فرهنگ و دین بررسی شود.

  • نسبت اربعین "حسینی" و عمق استراتژیک جمهوری اسلامی

    نسبت اربعین "حسینی" و عمق استراتژیک جمهوری اسلامی

    بر اساس آمارهای رسمی اعلامی آمریکا در حال حاضر ۷۰۰ تا ۸۰۰ پایگاه زمینی، دریایی، هوایی و جاسوسی در خارج از خاک خود دارد. گفته می شود بیش از یک میلیون و ۱۵۰ هزار نظامی آمریکایی در این پایگاه ها مستقر هستند.

  • تهران آماده برگزاری حماسه پیاده‌روی دلدادگان حسینی (ع)

    تهران آماده برگزاری حماسه پیاده‌روی دلدادگان حسینی (ع)

    با شیوع ویروس منحوس کرونا، مراسم معنوی اربعین حسینی (ع) نیز به مانند بسیاری دیگر از فعالیت های اجتماعی و فرهنگی، تحت تاثیر قرار گرفت و طی این سال ها حضور در پیاده روی با مشکلاتی مواجه شد.

  • شور و شعور حسینی تمام‌ناشدنی است

    شور و شعور حسینی تمام‌ناشدنی است

    اربعین امسال نشان داد که خون، شور و شعور حسینی که ریشه تاریخی در میان این ملت و ملت‌های مسلمان دارد و گوشه‌هایی از آن را این روزها در گرمای عراق می‌بینیم، تمام‌ناشدنی است و همه محاسبات مستکبران و ظالمان را بر هم زده است، دقیقا به همین دلیل است که می‌توان ادعا کرد اصلی‌ترین منبع تعذیه‌کننده عمق نفوذ استراتژیک جمهوری‌ اسلامی، اربعین حسینی است.

  • شورای پنجم قدر اعتماد مردم را ندانست

    شورای پنجم قدر اعتماد مردم را ندانست

    در دوره ۴ساله، شورای پنجم حتی یک رام قطار خریداری نکردند و با شعار خرید ۶۳۰ واگن، به‌جز حرف، کمترین پرداخت برای شروع به ساخت صورت نگرفت. همچنین تعداد اتوبوس شهری در پایان دوره مدیریت جهادی به اذعان خودشان بیش از ۶هزار دستگاه بوده و در سال ۱۴۰۰ به کمتر ۲۲۰۰دستگاه تقلیل یافت.