۳ هزار مزار در بهشت زهرا «یادکدگزاری» شده اند

شهر: سازمان بهشت زهرا (س) در مسیر هوشمندسازی شهر تهران با اجرای پروژه بارکدگزاری در این آرامستان برای ۳ هزار مزار از قطعات شهدا و هنرمندان و نام آوران «یادکدگزاری» انجام داده است. این طرح با رضایتمندی مراجعان به آرامستان بزرگ تهران روبه رو بوده و در آینده ادامه خواهد داشت.

به گزارش شهر؛ امروزه بارکدها نقش بسیار مهمی در زندگی ایفا می کنند. از موارد استفاده بارکد می توان به شابک کتاب، اطلاعات مواد غذایی، مشخصات سخت افزار و ... اشاره کرد. در میان انواع بارکد ۲ بعدی با نام اختصاری   Quick Response، بیشترین اطلاعات ممکن در قالب بارکد نمایش داده می شود. این کدهای QR در مصارف گوناگون و صنایع مختلف به حدی رواج یافته است که اکثر بندهای تلفن شاخص پس از ۲۰۱۹ قابلیت خواندن بارکد را به صورت پیش فرض بدون نصب نرم افزار به دوربین های تلفن همراه افزوده اند.

در همین زمینه سازمان بهشت زهرای تهران در پروژه ای با استفاده از ظرفیت های مجازی و کدهای QR و در راستای اهداف هوشمند سازی در دوره جدید مدیریت شهری و همچنین با هدف ارتقاء خدمات رسانی در گلزار شهدا و بالابردن رضایتمندی خانواده های معظم شهدا و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، مزار ۲۳۰۰ تن از شهدای آرمیده در بهشت زهرا و ۷۰۰ مزار قطعه هنرمندان و نام آوران را به یادکد (بارکد مزار) مجهز کرده است.

در این پروژه زائران مزار شهدا و قطعه هنرمندان و نام آوران با اسکن کردن یادکد اختصاصی هر شهید، به اطلاعاتی همچون زندگینامه، وصیت نامه، تصاویر، محل مزار شهید و برخی خدمات دیگر دسترسی پیدا می کنند. اجرای این پروژه تأثیر به سزایی در آشنایی آحاد جامعه با شهدا و مفاخر، هنرمندان، نویسندگان و ... داشته است.

همچنین به این ترتیب امکان جمع آوری اطلاعات و خاطرات این گروه ایجاد شده و این امر موجب تکمیل و گسترش گنجینه های ادبیات دفاع مقدس و شعر و ادبیات فارسی و هنر خواهد شد.

در این پروژه، مزار شهدای قطعه ۲۴ و مزار شهدای آرمیده در سایر قطعات بهشت زهرا و همچنین مزار قطعات هنرمندان و نام آوران به یادکد مجهز شده اند.

 سازمان بهشت زهرا (س) و مجموعه یادکد، که از جوانان تحصیلکرده و نخبه دانشگاهی داخلی بهره می‌برد  مقرر شده است که در گام اول  این مجموعه مزار ۲۳۰۰ شهید آرمیده را به بارکد مجهز کند، حدود یک درصد ضریب اطمینان در نظر گرفته شده و در گام اول مزار ۲۳۲۲ شهید به بارکد مجهز شده است.

از میان ۲۳۲۲ مزار مجهز شده به یادکد، ۲۱۹۷ مزار در قطعه ۲۴، ۳۹ مزار در قطعه ۲۶، ۷۴ مزار در قطعه ۲۹ و ۱۳ مزار در قطعه ۵۰ واقع شده اند. از میان مزارهای مجهز شده به یادکد، ۱۱۰ مزار به شهدای شاخص سازمان بهشت زهرا  و مشاهیر آرمیده در این آرامستان  اختصاص پیدا کرده است.

در مجموع در حال حاضر ۳ هزار مزار در بهشت زهرای تهران مجهز به یادکد هستند و این کار ادامه داشته و در حال تکمیل گام به گام بوده و در مرحله تکمیل اطلاعات است.

مراحل اجرای پروژه

مجموعه یادکد در پروژه بارکدگزاری برای مزار شهدا و هنرمندان در ابتدا اسامی شهدا و هنرمندان مورد نظر را لیست بندی کرده، اطلاعات مورد نیاز برای ساخت بارکد مزار هر متوفی را مشخص و در ادامه به ساخت صفحه شخصی برای هر فرد و اختصاص یک QR برای صفحه او پرداخته است.

 بارگذاری اطلاعات مورد نیاز برای ساخت بارکد مزار هر فرد، بارگذاری اطلاعات جمع آوری شده در صفحه شخصی او، کسب اطلاع از آدرس مزار (قطعه، ردیف، شماره)، اختصاص مختصات جغرافیایی قطعه ای که مزار در آن واقع شده است، کسب اطلاع از صحت آدرس و مزار و بررسی کردن رنگ سنگ مزار هر شهید و تصمیم گیری و انتخاب پلاک سنگی متناسب با رنگ سنگ مزار از جمله دیگر اقدامات مجموعه یادکد است.

رضایت خانواده شهدا

صفحات شخصی شهدا به طور معمول ۹ بخش دارد که شامل زندگینامه و خاطرات، آلبوم تصاویر، زیارت نامه، هدایا و نذورات، محل مزار، قرائت قرآن، ارسال محتوا، نذر فرهنگی و دلنوشته ها است.

میزان رضایتمندی خانواده های شهدا و دیگر مراجعان به بهشت زهرا از این پروژه از نکات مهمی بوده است که مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس نظر سنجی  که در مورد بارکدگزاری در قطعه شهدا انجام شده حدود ۹۰ درصد از افرادی که در ایام آخر هفته به گلزار شهدای تهران مراجعه می کنند تمایل به آشنایی با شهدا دارند که طرح یارکد مزار در افزایش اطلاعات این عده موثر بوده است. ۸۰ درصد از این افراد گفته اند که یارکد تأثیر زیادی بر آشنایی علاقمندان با زندگی شهدا داشته است.

همچنین در نظر سنجی از خانواده شهدا نیز ۶۵ درصد افراد رضایتمندی بسیار زیاد از این طرح داشته اند.

بارکدگزاری  ۳ هزار مزار از  شهدا و هنرمندان یکی از اقدامات ویژه مدیریت شهری دوره پنجم در راستای هوشمندسازی خدمات شهر است.

شهرداری تهران در مسیر هوشمندسازی تهران در اسفند ماه سال ۹۹ ده پروژه را رونمایی کرد که خدمات الکترونیک بهشت زهرا (س) از جمله این پروژه ها بود. این پروژه در حال تکمیل است و در آینده اجرای طرح یادکدگزاری در قطعات دیگر بهشت زهرای تهران نیز اجرایی خواهد شد.

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۵
کد خبر: 10544

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 1 =