به گزارش خبرنگار شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران در حاشیه آیین گشایش کوشک باغ هنر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره رعایت اصول معماری ایرانی اسلامی در این کوشک گفت: مفاهیمی که استاد پیرنیا درباره اصول معماری ایرانی اسلامی اشاره کرده در دوره حاضر توسعه و بسط پیدا کرده است.در هر صورت اما معماری سنتی ما بر پایه اساس و اصولی که به آن افتخار می کنیم شکل پیدا کرده و در صنایع و هنرهای ظریفه نیز این مفاهیم نهفته است.
او افزود: اما نکته نگران کننده این است که صنایع ظریفه و هنرهای معماری در دوران پیش و بعد از اسلام به فراموش سپرده شود و به نسلهای بعدی منتقل نشود.
حناچی ادامه داد: حداقل تاثیر به وجود آمدن چنین عمارتهایی این است که امکان آموزش و تسری آن را به نسلهای بعد فراهم می کند.
شهردار تهران در پاسخ به سوالی در باره رها شدگی ۷ ساله کوشک باغ هنر در سالهای گذشته توضیح داد: باغ هنر در طرح جامع اراضی عباس آباد دیده شده بود و ساخت آن رها نشده بود اما به دلیل مشکلات اعتباری و مدیریتی عقبافتاده بود. در این دوره این مسأله اولویت پیدا کرد و به بهره برداری رسید.
او گفت: تلاش می شود که این مجموعه تبدیل به مرکز آموزشی برای استمرار هنرهای ظریفه ایران شود .
حناچی در پاسخ به این پرسش که بناهای ماندگار دوران ما چیست، با اشاره به جمله معروف «فرزند زمان خویشتن باش»، افزود: اگر بناها و آثار گذشته را عیناً تکرار کنیم ، مطمئنا درجا زدیم و پیشرفتی نکردیم اما اگر مفاهیم غنی گذشته رابه دوره امروز و نسل بعد منتقل کنیم ، مسیر اصلی و درست را طی کردیم و تلاش می کنیم که این اتفاق بیفتد.
شهردار تهران توضیح داد: مثلا می توان به پل طبیعت در اراضی عباس آباد اشاره کرد. البته در ایران پلهایی با دهنه های بزرگ و یا با دهنه های کوچک و طول زیاد داشتیم . اما این پل یک اقتباس از سازه های پل های ایرانی بود که به شکل مدرن خودش را نشان داد. تلاش بر این است که در عین احترام به گذشته راه آینده را نیز پیدا کنیم.
خبرنگار: علی سی پی
نظر شما