پارک‌شهر جایگزین موقت پارکینگ پروانه شد

شهر: با تعطیلی جمعه‌بازار پارکینگ پروانه به دلیل ناایمن بودن این ساختمان، ضلع غربی پارک‌شهر به صورت موقت با ارائه زیرساخت‌هایی از سوی شهرداری برای ادامه فعالیت کسبه در نظر گرفته شد.

قرارداد پارکینگ پروانه تاکنون شرایط حقوقی مختلفی را پشت سر گذاشته است که آخرین مورد آن هم یک قرار داد سه ساله بود که در بهمن ماه سال گذشته به پایان رسید. با وجود در روزهای ابتدایی تعطیلی پاساژ پروانه برخی از شهروندان و کسبه جمعه‌بازار نسبت به این تصمیم شهرداری واکنش نشان دادند اما آنچه این میان اهمیت داشت ملاحظات ایمنی این مکان بود که در بعضی نقاط نیاز به اقدامات اساسی و کارهای عمرانی و اجرایی دارد تا جایی که روز گذشته علی‌محمد سعادتی، شهردار منطقه ۱۲ با اعلام اینکه اختلال درکسب و کار کسبه پاساژ پروانه خواسته شهرداری منطقه ۱۲ نبود، تعطیلی این بازار را به دلیل شیوع کرونا و همچنین ناایمن بودن این پارکینگ دانست با این وجود آنطور که سعادتی گفته است، نه با استفاده از تدابیر خاص امکان ادامه فعالیت جمعه بازار وجود دارد.

او با بیان اینکه دغدغه کسبه پارکینگ پروانه قابل درک است، افزود: شهرداری منطقه ۱۲ با نگاه رفع مسئولیت به موضوع پارکینگ پروانه نگاه نمی‌کند و به دنبال تعطیل شدن این بازار نیست بلکه در شرایط فعلی برای ادامه فعالیت این مکان به عنوان بازار، سازمان آتش نشانی باید اعلام کند که چه تمهیداتی در این حوزه باید اندیشیده شود و آیا اساسا این امکان وجود دارد که بازار در این مکان دایر شود یا خیر؟ با این حال ایمن سازی مجموعه پارکینگ پروانه حداقل ۶ ماه زمان لازم دارد که در این راستا یا باید این بازار تعطیل شده تا ایمن‌سازی آن انجام شود و یا تا زمان تعیین تکلیف آن موقتا برای چهارماه به پارک‌شهر منتقل شود. شهرداری هم  ادوات نمایشگاهی و تاسیسات لازم را در اختیار کسبه قرار می‌دهد.

شهردار منطقه ۱۲، درباره استفاده از پارکینگ پروانه به عنوان پارکینگ ساختمان پلاسکو بیان کرد: این پارکینگ یک روز در هفته برای جمعه بازار استفاده می شود و در بقیه روزهای هفته به عنوان پارکینگ پلاسکو و پارکینگ عمومی استفاده خواهد شد. هزینه مقاوم سازی را هم بنیاد مستضعفان پرداخت می‌کند اما این به این معنی نیست که پارکینگ متعلق به بنیاد می شود.

تجمع ۲۳ هزار نفر در پارکینگ پروانه در یک روز

در ادامه این نشست، محمد ندرلو معاون خدمات شهری شهرداری منطقه ۱۲ به ارائه جزئیات درباره جمعه بازار پارکینگ پروانه پرداخت و گفت: پارکینگ پروانه یک‌هزار و ۱۰۰ غرفه دارد، حدود دوهزار نفر از کسبه در این جمعه بازار فعالیت می‌کردند، به طوریکه از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۱۶ حدود ۲۱ هزار نفر از مراجعه کنندگان به این جمعه بازار مراجعه کرده در مجموع در روزهای برپایی این جمعه بازار ۲۳ هزار نفر از شهروندان در پارکینگ پروانه تردد داشتند.

او افزود: سازمان آتش نشانی در اخطارهایی وضعیت ناایمن پارکینگ پروانه را متذکر شده است که اهم این اخطارها عبارتند از اینکه این ساختمان، فاقد سیستم  کشف، اعلام و اطفا حریق است، شبکه سیم کشی غیر استاندارد بوده و حوزه بندی بین غرفه ها برای جلوگیری از گسترش حریق وجود ندارد که در نهایت این این اخطارها سبب شد تا فکری اساسی در این مورد شود تا فاجعه پلاسکو بار دیگر تکرار نشود.

ندرلو بیان کرد: بعد از این اتفاقات جایگزینی موقت جمعه بازار پروانه در دستور کار قرار گرفت، مکان هایی مانند اراضی برازجان و خیابان لاله‌زار به عنوان جایگزین مطرح شد که معضلات و مشکلات مشابه پارکینگ پروانه داشتند در نهایت آخرین در آخرین تصمیم‌گیری، ضلع غربی پارک شهر به عنوان مکان موقت برای کسبه انتخاب شد که دسترسی مناسب و امکان فاصله گذاری اجتماعی از مزایای بوستان شهر به عنوان مکان جایگزین است.

شهرداری برای حمایت از مشاغل سیار برنامه‌های خاصی دارد

در بخش دیگری از این نشست خبری، سید علی مفاخریان، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: با توجه به مسائل ایمنی همچنین لزوم رعایت مسائل بهداشتی این بازار برای مدتی تعطیل شد. با این حال  شهرداری تهران برای حمایت از مشاغل سیار و بی‌کانون برنامه‌های خاصی دارد، بخشی از افراد شاغل در جمعه بازار کارآفرین، بخشی دستفروش و بخشی نیز نیازمند کمک برای تامین معاش هستند اما دقت داشته باشید که همه این مشاغل در زمره مشاغل سیار و بی کانون تعریف می‌شود که شورای شهر نیز در این زمینه مصوباتی دارد. ما باید ساز و کار مناسبی را در این راستا اتخاذ کنیم که این مهم در کمیسیون‌های تخصصی شورا در حال بررسی است.

او با اشاره به اینکه شهرداری تهران در راستای توجه به معیشت این قشر مهم با ستاد ملی کرونا هماهنگی‌هایی انجام داده تا دوباره فعالیت روزبازارها و جمعه بازارها از سر گرفته شود، گفت: اجازه فعالیت برخی بازارچه‌ها را با شرط و شروط داده‌اند.

مفاخریان با بیان اینکه ایجاد بازارهای فرهنگ و هنر با عنوان گذر هنر در دستور کار قرار گرفته است و امسال برای اولین بار خیابان مظفری در منطقه ۶ میزبان بازارچه اقوام و هنر خواهد بود که بخشی از کسبه پارکینگ پروانه نیز می‌توانند در آنجا غرفه داشته باشند، اظهارکرد: من از شهرداری منطقه ۱۲ تشکر می‌کنم که جانمایی خوبی برای برگزاری جمعه بازار داشتند و فرصتی خلق کرده تا بازار به‌طور موقت به پارک شهر منتقل شود.

او افزود: استفاده از پارک‌ها برای ایجاد بازار و غرف ممنوعیت دارد اما ما برای اینکه معیشت کسبه جمعه بازار را در نظر گرفته بودیم با شهرداری صحبت کرده و اجازه گرفتیم تا موقتا این غرفه‌ها ایجاد شود. پاساژ پروانه مصداق خوب کسب و کار هنری است اما دقت داشته باشید که این بازار موقتا به پارک شهر منتقل می‌شود تا مکان یابی مناسب دیگری اتفاق بیفتد و بعد از آن می‌توانید این جمعه بازار را به یک مرکز دیگر منتقل کنید.

خبرنگار: علی سی‌پی

۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۲
کد خبر: 1329

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 4 =