رویکرد شهرسالم در وهله نخست، خدمت به پرسنل و بازنشستگان است

حاجی‌نورمحمدی گفت: مهمترین رویکرد ما در شرکت شهرسالم در وهله اول خدمت به پرسنل و بازنشستگان است بر همین اساس موضوعاتی مانند برداشته شدن فرانشیز درمانی مدنظر قرار گرفت که شهردار تهران دستور آن را صادر کرد و شورا هم نظر مثبتی داشت.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شرکت شهر سالم شهرداری تهران، امیر حاجی‌نورمحمدی سرپرست شرکت شهر سالم، در گفت‌وگویی درباره موضوعاتی مانند؛ آغاز تزریق دز سوم واکسن کرونا، توسعه کمی و کیفی درمانگاه‌ها، ایجاد سرانه بهداشت، سیاست‌های تشویقی برای حفظ سلامت کارکنان شهرداری، ارائه خدمات به کودکان کار، سودده بودن شرکت، راه اندازی مرکز جامع درمان ناباروری و ... صحبت کرده است. مشروح این گفت‌وگو با شرح زیر است؛

مهمترین اولویت و برنامه شما در شرکت شهر سالم چیست؟

یکی از موضوعاتی که زیاد به آن توجه داریم مسأله ارائه دز سوم واکسن کرونا به پرسنل شهرداری است که کارکنان بهشت‌زهرا (س) و پرسنل بخش درمان شهرداری در اولویت این موضوع هستند. پس از آن پرسنل و خانواده کارکنان شهرداری دز سوم واکسن کرونا به آنها ارائه خواهد شد. در همین راستا رایزنی و مکاتبات با دانشگاه‌های علوم پزشکی انجام گرفته و در بازه زمانی مشخص و بر اساس پروتکل‌های وزارت بهداشت این اقدام انجام خواهد گرفت.

شرکت شهر سالم چند تعداد واکسن بریا تزریق دز سوم نیاز دارد؟

بر همین اساس۱۵۰۰ دز واکسن کرونا برای پرسنل بهشت‌زهرا (س)،یک هزار دز برای کارکنان بخش درمان و درمانگاه‌ها و پس از آن دز سوم واکسن برای حدود ۷۰ هزار نفر از پرسنل و خانواده آنها اختصاص داده خواهد شد.

ارائه دز سوم واکسن کرونا به پرسنل شهرداری دقیقا از چه زمانی آغاز می‌شود؟

خوشبختانه در حال حاضر این موضوع را اعلام می‌کنم که ارائه دز سوم واکسن کرونا به کارکنان بهشت‌زهرا و پرسنل درمان شهرداری از سه روز آینده آغاز خواهد شد و حداکثر تا دو هفته دیگر هم با ساز و کار و تمهیدات پیش‌بینی شده سایر کارکنان شهرداری و خانواده آنها دز سوم واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد.

 برداشته شدن فرانشیز درمانی گامی جهت رضایتمندی کارکنان

مهمترین رویکرد ما در شرکت شهرسالم در وهله اول خدمت به پرسنل و بازنشستگان است بر همین اساس موضوعاتی مانند برداشته شدن فرانشیز درمانی مدنظر قرار گرفت که علیرضا زاکانی شهردار تهران دستور آن را صادر و شورا هم نظر مثبتی داشت و خوشبختانه این موضوع محقق شد و رضایتمندی‌ها افزایش یافت.

ارتقاء‌سطح کیفی موضوعات بهداشت و درمان چگونه مد نظر قرار گرفته و آیا تغییری در افزایش سرانه بهداشتی خواهیم داشت؟

ارتقاء‌سطح کیفی موضوعات بهداشت و درمان مدنظر قرار گرفته ولی در کنار این مسأله موضوع بهداشت و سلامت کارکنان جزو اولویت‌ها و چشم‌انداز ما در حال حاضر و طی سال ۱۴۰۱ است. بر همین اساس می‌خواهیم موضوع پیشگیری و بهداشت را پررنگ‌تر کنیم لذا به دنبال افزایش سرانه بهداشتی هستیم.

چه ساز و کاری برای اجرای سرانه بهداشتی و حفظ سلامت کارکنان شهرداری در شرکت شهر سالم دارید؟

در حال حاضر سرانه درمان داریم و بابت موضوعات درمانی پرسنل و بازنشستگان شهرداری خدمات دریافت می‌کنند که البته پایش سلامت هم به نوعی در این سرانه درمان دیده شده ولی بنا داریم سرانه بهداشت را جداگانه مدنظر قرار دهیم. به طور مثال بهداشت دهان و دندان و بهداشت روان را مدنظر قرار دهیم و پایش‌های دقیق و جامع‌تری را برنامه‌ریزی کنیم البته به دنبال سیاست‌های تشویقی در این حوزه هستیم تا با همه این موارد بتوانیم کمک حال نیروهای انسانی و پرسنل در حفظ سلامت آنها باشیم. با کمتر شدن آمار مبتلایان و متوفیان کرونا بنا داریم در حوزه مواد غذایی کارکنان موضوعاتی را مدنظر قرار دهیم به طوری که غذاخوری‌ها و رستوران‌ها در شهرداری ملزم شوند یک نوع غذای رژیمی هم در منوی غذایی خود قرار دهند تا ارائه غذا در سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری قاعده سلامت‌محور پیدا کند. همچنین موضوع ورزش و فعالیت فیزیکی را در میان کارکنان لحاظ خواهیم کرد و بنا داریم برنامه‌های تشویقی و الزامی را پیش‌بینی کنیم مثلا افرادی که در طول روز فعالیت فیزیکی انجام دهند به اضافه کار آنها لحاظ شود و یا کسانی که عادت‌های غلط مانند استعمال دخانیات دارند و یا به دلیل عدم تحرک چربی بالا و اضافه وزن پیدا کرده‌اند موضوعاتی را برای آنها در نظر گیریم. به عبارتی از تشویق‌ها بهره‌مند نشوند ولی به طور کلی سیاست‌های تنبیهی و تشویقی در یک چشم‌انداز دیده خواهد شد و این موضوعات باید با منابع انسانی و بخش‌های قانون‌گذار بررسی شود و پس از پردازش و چکش‌کاری به شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری ابلاغ شود.

عمده خدمات شهرداری در چه زمینه است و آیا برنامه‌های جامع‌تر و گسترده‌تری را پیش رو دارید؟

عمده خدمات ما در حوزه سرپایی در ۱۹ مرکز درمانی است که برای شهروندان ارائه می‌شود و بخشی هم از خدمات مربوط به پرسنل و بازنشستگان است و به طور کلی در سال ۱۴۰۱ بنا داریم به سمت کیفی شدن و تخصصی‌تر شدن خدمات پیش رویم و این موضوع به ویژه در مناطق محروم حائز اهمیت و مورد توجه است تا از این طریق هم هزینه شهروندان کاهش یابد و هم دسترسی آنها به مراکز درمانی بیشتر شود. علیرضا زاکانی شهردار تهران نگاه تحول‌گرا دارد و معتقد است باید برای مردم نوکری کرد ما هم بر همین اساس بنا داریم خدمت‌رسانی به مردم به ویژه در محله‌های محروم را بیشتر مورد توجه قرار دهیم.

در حوزه خدمت به کودکان‌کار چه برنامه ای دارید؟

خدمات به کودکان کار را هم در تلاشیم توسعه دهیم قبلا روزانه تعداد اندکی از این کودکان در مراکز درمانی شرکت شهرسالم ویزیت می‌شدند و اکنون ما با تعاملی که با دوستان در معاونت اجتماعی شهرداری داشتیم برنامه‌ریزی کرده که مشارکت را در این راستا گسترده‌تر کنیم و خدمات به این قشر آسیب‌پذیر بیشتر شود که ریل‌گذاری‌های این مسیر انجام گرفته و ان‌شاءالله در سال ۱۴۰۱ سریع‌تر خواهد شد و خدماتی مانند دندانپزشکی هم تلاش می‌کنیم به آنها ارائه دهیم. تکلیف اساسی ما خدمت‌رسانی به پرسنل و بازنشستگان شهرداری است ولی به هر حال شهرداری رسالت اجتماعی هم دارد و طبق فرمایشات شهردار تهران تا جایی که می‌توانیم باید به شهروندان کمک‌رسانی کنیم. البته باید توجه داشت بودجه ما بابت ارائه خدمات به پرسنل شهرداری و بازنشستگان است و تعرفه برای شهروندان نیز جهت استفاده از درمانگاه‌های شهرداری نیمه‌دولتی در نظر گرفته شده و همین کمک‌حال مردم است. چرا که خدمات در حد مطلوب به آنها ارائه شده و هزینه‌هایشان کمتر خواهد بود.

سالانه چه میزان خدمات بهداشتی و درمانی از طریق درمانگاه‌های شهرداری تهران ارائه می‌شود؟

سال گذشته حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در ۱۹ مرکز شرکت شهرسالم از خدمات بهداشتی و درمانی بهره‌مند شدند که البته کرونا به طور کلی بار مراجعات را در همه مراکز درمانی کمتر کرده و اکثر مراجعات برای پزشک عمومی و یا پزشک عفونی است. بنابراین اقتصاد درمان چه برای شهرداری چه غیر شهرداری به دلیل کرونا با چالش همراه شده است. در ۱۹ مرکز درمانی شرکت شهرسالم گاهی ظرفیت خدمت‌رسانی به ۵۰ درصد و گاهی ظرفیت با  ۹۰ درصد اشباع می‌شود ولی با این وجود این خدمات به صورت مؤثری تداوم یافته و بنا داریم مراکز درمانی را به ویژه در مناطق پایین‌دست گسترش دهیم که البته طی دهه اخیر اکثر مراکز درمانی در پایین‌دست شهر راه‌اندازی شده است.

آیا مراکز درمانی شهرداری افزایش می‌یابد؟

گسترش مراکز درمانی با دو رویکرد مورد توجه است یکی رویکرد کیفی شدن و دیگری ایجاد مراکز تخصصی‌تر درمانی و جانمایی مناسب‌تر؛ در حال حاضر برخی از مراکز ما ساختمان اختصاص داده شده شاید در حد مطلوب نباشد و ما بنا داریم آنها را بهبود دهیم. برای ایجاد مراکز تخصصی‌تر هم البته نیاز به سیاست‌های مدیریت ارشد و کلان داریم چرا که به هر حال این موضوعات هزینه به همراه دارد ولی ما آمادگی برای همکاری هر چه بهتر را داریم.

وضعیت مالی شرکت شهر سالم چگونه است؟

شرکت شهرسالم از شرکت‌هایی است که ماهیت درمانی داشته و ضررده نیست و با تدابیر اندیشیده شده حتی سودده هم بوده است این در حالی بوده که بسیاری از شرکت‌های شهرداری بسیار ضررده بوده‌اند.

با توجه به سیاست‌های کشور و توصیه‌های رهبری آیا برای درمان ناباروری برنامه ویژه‌ای دارید؟

درمان ناباروری و توجه به موضوع جمعیت از سیاست‌های کلان کشور و فرمایشات حضرت آقا است و ما هر کاری که بتوانیم در جهت تحقق این مسأله انجام می‌دهیم به دنبال این هستیم که یک مرکز تخصص درمان ناباروری را راه‌اندازی کنیم که البته مقدمات ایجاد آن فراهم شده و نیاز است تجهیزات لازم هم اختصاص داده شود که اگر ساز و کار مالی فراهم شود حتما برنامه‌های مفصلی در این زمینه خواهیم داشت.

۱۶ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰
کد خبر: 14207

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 6 =