به گزارش خبرنگار شهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح پنجشنبه -۲۷ آبان ۱۴۰۰- در جریان پویش قرار خدمت در منطقه ۳ پس از بازدید از پروژه های این منطقه در جمع نخبگان حاضر شد و پیشنهادات و نکات مطرح شده از سوی آنان را شنید.
نخبگان منطقه ۳ در نشست هم اندیشی با شهردار تهران مشکلات و ظرفیت های این منطقه و پیشنهادات خود را در حوزه های مختلف بیان کردند.
حمید جوانی، شهردار منطقه ۳ شهرداری تهران در ابتدای این نشست حضور شهردار تهران و هیات همراه را برای منطقه۳ فرصت، برکت و باعث دلگرمی دانست.
حجت الاسلام کرمانی رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد شهید باهنر در این نشست ابراز امیدواری کرد که با حضور علیرضا زاکانی به عنوان شهردار تهران شاهد تحولات قابل توجهی در پایتخت جامعه اسلامی باشیم و باید ارتباط مردم با خدا را ترسیم و به سمت رسیدگی به محرومان فکری، مادی و گسترش خوبی ها و زدودن بدی ها از جامعه حرکت کنیم. منطقه ۳ شاید دارای جمعیت مرفه نشین است اما در کنار آن محلات فقیر نشین نیز دارد که گاهی رسیدگی و رفع محرومیت آنها تحت الشعاع قرار گرفته است که امیدواریم در این دوره مناطق فقیر نشین مورد توجه خاص و ویژه قرار بگیرد.
او ادامه داد: آیت الله جوادی آملی معتقدند که مساجد ما نباید دولتی و از حریت خارج شود و دولتی های ما باید مسجدی باشند و تحقق این امر موقعی اتفاق می افتد که مسئولین ما اعتقاد قلبی به محوریت مسجد داشته باشند و برنامه های فرهنگی و هنری را با محوریت مسجد برنامه ریزی کنند .
کرمانی افزود: صرف حضور در مسجد و ملاقات با شهروندان کافی نیست و همه برنامه ها باید با محوریت مسجد انجام شود. همچنین مساجد منطقه از نظر سخت افزاری فرسوده هستند و امیدواریم در این دوره ترمیم شده و از حالت فرسودگی خارج شوند و کمک های معنوی، مجوزها و تسهیلات نیز برای آنها در نظر گرفته شود. دومین مشکل این است که در بعضی از مساجد افرادی حضور دارند که اعتقاد قلبی به انقلاب و اسلام ندارند و در مسجد نفود کرده اند و به دنبال مساجد سکولار هستند که باید این مشکل را نیز حل کنیم.
وعده مشارکت ۵۰ میلیاردی جمعی از خیرین برای کمک به کودکان کار و انجام امور خیریه
در ادامه بنی آدم یکی از خیرین مدرسه ساز و فعال فرهنگی و اجتماعی با اشاره به فعالیت هایش گفت: از سال ۱۳۵۰ اولین بنیانگدار ورزش صبحگاهی در تهران هستم و در حال حاضر ۶ گروه با تعداد بسیار زیاد به سرپرستی من در حال ورزش هستند و حاصل این کار شامل شدن لطف الهی است که بر اساس آن جایزه صلح جهانی را دریافت کردم. ۱۶۰ مدرسه با کمک همین ورزشکاران در سرتاسر ایران ساختیم و امیدواریم ساخت مدرسه ها ادامه داشته باشد.
او افزود: بنیادی که ما تاسیس کردیم می تواند ۵۰ میلیارد تومان در اختیار شهرداری بگذارد که برای کمک به کودکان کار، ساخت یتیم خانه و سایر امور در نظر گرفته شود. در این بنیاد کمک به زلزله زدگان و کمک به خوزستان برای رفع مشکل آب در این استان نیز توسط این بنیاد انجام شد و ریشه همه این کارها در ورزش و به ویژه ورزش صبحگاهی است که افراد به واسطه تندرستی حاصل از آن در کارهای خیر قدم بر می دارند.
این خیر ادامه داد: بیمارستانی در زنجان ساختیم که بیماران سرطانی در آنجا به صورت رایگان درمان می شوند. ورزشکاران پارک ملت افرادی هستند خیرخواه که بزرگترین مدرسه سازان در آن حضور دارند. ۶۵ مدرسه آماده افتتاح داریم اما در شرایط کرونایی امکان این کار وجود ندارد. مجمع خیرین مدرسه ساز با ۶۰۰ هزار خیر در ایران ۴۰ درصد مدارس کشور را ساختند.
به گفته او نقصان فضاهای آموزشی تهران به دلیل فرسودگی مدارس به شکل کاملا محسوسی دیده می شود.
بنی آدم افزود: در منطقه ۲۲ تنها ۵ مدرسه وجود دارد که باید تعداد آن به ۶۰ باب افزایش یابد. به ما قول دادند که زمینهایی به ما واگذار کنند تا در آن مدرسه بسازیم . اگر این زمین ها تحویل داده شود معضل مدرسه در آن منطقه رفع می شود.
این خیر مدرسه ساز ادامه داد: منطقه شمیرانات نیز دارای مدارس فرسوده است . تعاملی که آموزش و پرورش و دولت و نوسازی با ما دارند فرصتی مناسب برای حل مشکلات است و حل این مشکلات می تواند به ساخت مدارس در کشور بینجامد.
ضرورت حمایت از دستفروشان قانونی
در ادامه جلسه یکی از فعالان حوزه کسب و کار و فعال مذهبی نیز در این نشست گفت: با تشکیل یک گروه جهادی فعالیت را از مساجدی در شهرری شروع کردیم. از سال ۸۳ تا کنون ۵۴ سفر مشهد اولی ها از افرادی که در سنین بالا هستند و از استطاعت مالی برخوردار نیستند در شهرستانهای مختلف انجام دادیم و به محلههای فقیر نشین در ماههای محرم و صفر و ماه رمضان در اطراف تهران غذای گرم دادیم. همچنین رسیدگی به کم توانان در پارک شریعتی در منطقه ۳ را با کمک شهرداری منطقه آغاز کردیم و از خانواده آنها حمایت و به آنها مشاوره دادیم.
علایی در ادامه گفت: پدیده دستفروشی جزو لاینفک زندگی شهری است. اما در دو نوع قانونی و غیر قانونی (سدمعبر) این فعالیت ها انجام می شود. و باید از نوع قانونی دستفروشی حمایت کنیم. در بسیاری از کشورها مکان دستفروشی و روزبازارها به المان شهری خاصی تبدیل می شود. همچنین باید از دستفروشانی که در شرایط کرونایی بساطشان جمع آوری شده حمایت کنیم و شهرداری از این افراد آسیب دیده که این آسیب به خانواده آنها نیز سرایت کرده حمایت کند، افرادی که امرار معاش روزانه آنها به مشکل خورده است.
او افزود: بر همین اساس یک تعاونی را با هدف حمایت از این دستفروشان ایجاد کردیم که بسته های معیشتی و وام بانکی و بیمههای حمایتی برای بیش از هزار نفر از آنها در نظر گرفته شد. آمادگی کامل داریم تا برای حل معضل دستفروشی و بساط گستری با شهرداری تهران همکاری کنیم.
چاره اندیشی برای ۵.۳ میلیون کودک بازمانده از تحصیل
در ادامه یاری عضو انجمن روان شناسی ایران و فعال اجتماعی در حوزه کودکان با اشاره به وضعیت کودکان کار عنوان کرد: کودکی سن کار نیست. امسال سال حذف کار کودکان است و ما باید لااقل به دنبال کاهش کار کودکان باشیم. در سطح بین الملل وقتی موضوعی مطرح می شود کشورهای مختلف برنامههای متنوعی را برای آن در نظر می گیرند و از شهرداری میخواهیم در این زمینه برنامه هایی را ارائه کند.
او عنوان کرد: بدترین شکل کار کودکان زباله گردی است که این کودکان در واقع عزت نفس و بهداشت و سلامت خود را مورد تهدید قرار می دهند. بنابراین باید باید بدانیم برنامه شهرداری برای این کودکان چیست. یکی از وظایف مهم شهرداریها رسیدگی و برنامه ریزی برای این موضوعات است هر چند این اقدامات تنها مربوط به یک سازمان نیست و ۱۵ سازمان دولتی دیگر نیز باید برای آن برنامه ریزی کنند و شهرداری جلودار و پیش قدم این سازمان ها برای برنامه ریزی باشد.
یاری گفت: همچنین باید شهرداری مشخص کند ضایعات مربوط به کرونا در زبالههای خشک قرار گیرد یا در زباله های تر. البته یک بار اعلام کردند که در زباله تر قرار گیرد اما به مردم اطلاعی ندادند و حتی در خیلی از مناطق تفکیک زباله انجام نمی شود. علاوه براین در گذشته برنامه شهر دوستدار کودک به اجرا گذاشته می شد.
این فعال اجتماعی ادامه داد: سازمان های غیر دولتی پرتو که با شهرداری همکاری می کنند مشکلاتی دارند که این مشکلات انجمن ها را به اینجا می رساند که از این طرح بیرون بیایند و مواردی مانند تاخیر در بستن قراردادها باعث مشکلاتی می شود تا سازمانهای غیردولتی نتوانند همکاری مناسبی با شهرداری داشته باشند.
او ادامه داد: تامین مکانی برای آموزش و ارتباط با خانواده ها برای این کودکان کار از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و بیش از پیش امکانات شهرداری در اختیار سازمان های غیردولتی از منابع خود برای کودکان استفاده کنند. همچنین باید برای ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل فکری کنیم و آموزش از طریق فضای مجازی برای این کودکان همچنان با مشکل مواجه است که باید راه حلی برای آن اندیشیده شود.
تعامل دانشگاه الزهرا و شهرداری به نفع مردم است
در ادامه حق بین رئیس دانشگاه الزهرا تهران با تاکید بر استفاده از ظرفیت این دانشگاه و نخبگان آن گفت: در موضوعاتی مانند مبلمان شهری و زیبا سازی فضای شهری تعامل با شهرداری از طرف دانشگاه الزهرا می تواند ادامه داشته باشد. همچنین گسترش دانشگاه الزهرا نیاز به زمین دارد که تبدیل به یک معضل برای دانشگاه شده است. تقاضا داریم شهرداری تعامل و همکاری لازم را برای تامین زمین با ما داشته باشد.
حجت الاسلام محمدرضا هاشمی رییس خانه ای بی گفت: بیماران ای بی با مشکلات زیادی روبرو هستند. تاکنون ۹۵۰ بیمار را در کشور شناسایی کردیم که به نظر می رسد تعداد دقیق این بیماران تا ۱۲۰۰ بیمار باشد.
او افزود: امروزه با وجود خیرین مشکل مالی برای تهیه نداریم. اما برای ساخت آسایشگاه به مکانی نیاز داریم. برخی خانواده ها قادر به نگهداری از بیمار ای بی نیستند. بیمارانی هم هستند که پدر و مادر خود را از دست داده اند و باید از آنها نگهداری شود. بعضی هم وقتی کودکشان با این بیماری به دنیا می آید آن را نزدیک خانه ای بی رها می کنند و می روند. بنابراین نیاز به آسایشگاه محسوس می شود.
هاشمی در پایان از شهردار تهران برای بازدید. از خانه ای بی دعوت کرد.
کمبود فضای فرهنگی در منطقه ۳
سعید بیابانکی، یکی از شاعران کشور گفت: برای اولین بار است که شهرداری یک نفر را به عنوان دستیار شعر و زبان فارسی انتخاب کرده است.
او با تاکید بر این که تا ۱۰۰ سال دیگر چیزی از زبان فارسی نمی ماند افزود: متولی نگهداشت از زبان فارسی مشخص نیست. اما همه مسئول پاسداشت از زبان فارسی هستیم و کسانی که برای این انتخاب به شهردار هجمه وارد کردند برای از بین رفتن زبان فارسی تلاش می کنند.
بیابانکی در ادامه تاکید کرد: در منطقه ۳ فضای فرهنگی بسیار کم است و باید این کمبود رفع شود. اما مشارکت گروه های فرهنگی با برای محلات اتفاق خوبی است و باید این مدل مشارکتی در سرای محلات گسترش یابد و از شهرداری تقاضا داریم حمایت معنوی کند تا یک استارتاپ بزرگ فرهنگ و آموزش در این زمینه ایجاد کنیم.
ابوالفضلی داور فوتبال و کارمند شهرداری منطقه ۳ هم در این نشست گفت: در بحث زیر ساختهای ورزشی برای پرسنل، مجموعه های ورزشی در اختیار سازمان ورزش قرار گرفته و این سازمان نمی تواند نظارت دقیقی روی این مجموعه ها داشته باشد زیرا سازمان ورزش نیز این مجموعه ها را به بخش خصوصی واگذار کرده است و شهروندان و کارکنان نمی توانند بهره لازم را از این مجموعه ها داشته باشند. اختصاص مجموعه ورزشی برای کارکنان و شهروندان را از شهردار تهران تقاضا داریم.
برنامه ریزی برای تغییر رویکرد استفاده از بوستان ها
کشانی، روان شناس و فعال در حوزه درمان اعتیاد هم در این نشست گفت: از شما ممنونیم که به موضوع اعتیاد اهمیت ویژه ای دادید و نسبت به درمان آنها و برطرف کردن این معضل اهتمام ویژهای دارید. تا کنون بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور توسط کنگره ای که تشکیل دادیم درمان کامل از اعتیاد پیدا کردند. در منطقه ۳ هر هفته ۲ هزار نفر از افراد توسط کنگره ما فعالیت درمانی و ورزشی می شوند.
او ادامه داد: بیشتر معضل اعتیاد در حوزه استفاده از قرص ها یا مواد روان گردان است که در این مجموعه بسیاری از این افراد درمان می شوند. با توجه به اینکه شهرداری از فضاهای بوستان ها برخوردار است، وقتی پارکها به مرکز ورزشی تبدیل می شوند معضلات کم می شود.
کشانی بیان کرد: پیشنهاد بنده این است که برای بوستانها برنامه و رویکردی تعریف کنیم تا بوستانها تبدیل به مراکز تجمع افراد بزهکار نشود. همچنین برانگیختن حوزه مسئولیت اجتماعی مردم می تواند به حل معضلات اجتماعی کمک کند.
در پایان عزیزی مدیر عامل موسسه دوست اوتیسم در این نشست گفت: مجموعه ای از خانواده های اوتیسم نیاز به داشتن مربی برای آموزش های با کیفیت به کودکان اوتیسم هستند. زمین مناسب برای ساخت مکانهایی برای آموزش نداریم. بنابراین حمایت شهرداری برای راه اندازی مراکز برای آموزش مهارت های اولیه می تواند موثر باشد.
او با بیان اینکه ۱.۵ درصد جامعه ما را این کودکان تشکیل می دهند، افزود: طبق قانون قرار است مراکز نظامی از شهرها خارج و تبدیل به فضاهای عمومی شوند و از ۱۵ تا ۲۵ درصدی که به ساخت وساز اختصاص دارد، باید بخشی از آن به حوزه سمن ها که نزدیکترین بخش به مردم است اختصاص داده شود.
نظر شما