حبیب میکائیلی در گفتوگو با شهر، ضمن اشاره به زنده گیری ۸ هزار و ۴۴۷ قلاده سگ از ابتدای امسال تا دی ماه امسال بیان کرد: از ابتدای مهر تا پایان دی ۲ هزار و ۸۳۲ قلاده سگ زنده گیری شده است. از ابتدای امسال نیز هزار و ۶۰۰ قلاده سگ عقیم سازی شدهاند.
مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران درباره چرایی آمار پایین عقیم سازی سگها در شهر تهران، توضیح داد: عدم منابع مالی کافی در اختیار شهرداری دلیل این موضوع است. البته حامیان حیوانات در این میان به کمک شهرداری آمدهاند و فرآیند عقیم سازی سگها را پیش میبرند اما سرعت پایین است.
میکائیلی درباره وضعیت فعلی خودروی سیار عقیم سازی سگها به صورت رایگان هم گفت: یک کامیون عقیم سازی وجود داشت که درحال حاضر فعالیت نمیکند اما این کامیون عقیم سازی سیار به یک حامی سپرده شده است. از دو هفته گذشته طرح عقیم سازی سگها براساس نیاز شهروندان منطقه به منطقه آغاز شده است.
به گفته وی؛ خودرو توسط شهرداری در اختیار حامی گذاشته شده است تا کار به صورت مشارکتی پیش رود.
واگذاری ۲۳۲۵ قلاده سگ در سال ۱۴۰۰
مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران با بیان اینکه عقیم سازی، واکسیناسیون هاری و واگذاری سگها جزو سیاست گذاریهای دوره جدید مدیریت شهری است، اضافه کرد: از ابتدای امسال حدود ۲ هزار و ۳۲۵ قلاده سگ واگذار شده است؛ تقریباً تمامی این سگها عقیم شده بودند.
میکائیلی در ادامه عنوان کرد: عقیم سازی سگها به منزله همان تعریف اصطلاح دامپزشکی «تله جلوگیری از افزایش جمعیت حیوانات» است که باعث میشود اگر سگ عقیمی در محلی رها شود، دیگر تولید مثل نداشته باشد و جمعیت سگ در آن محله افزایش نیابد.
وی ضمن اشاره به ورود حدود ۹ هزار و ۷۰۰ سگ به آرادکوه در سال گذشته، بیان کرد: درحال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ سگ وارد آراد کوه شده؛ یعنی حدود ۳ هزار قلاده سگ کمتر وارد شده است که یعنی عقیم سازی و واگذاری سگها طرح نتیجه بخشی است.
مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران در ادامه تأکید کرد: اگر علاوه بر شهرداری تهران، شهرهای اقماری تهران هم عقیم سازی سگها را انجام دهند، در مدت ۳ سال آینده موضوع افزایش جمعیت حیوانات و هاری سگها حل خواهد شد.
میکائیلی درباره راهکاری برای افزایش عقیم سازی سگها، توضیح داد: اگر پرداخت منابع مالی به پیمانکار به صورت مقرر و ماهیانه صورت گیرد، روند عقیم سازی سگها سرعت بیشتری به خود خواهد گرفت. زمانیکه شهرداری به صورت جدی وارد عمل میشود دیگر حامیان هم در کنار شهرداری قرار میگیرند.
ورود سگهای اطراف تهران به مناطق شهر
وی با اعلام اینکه بیشتر سگهایی که وارد آرادکوه میشوند برای تهران نیستند، افزود: سگهای اطراف و حاشیه مناطق هم مرز شهر تهران وارد آرادکوه میشوند. شهرهای اقماری به دلیل کمبود امکانات عقیم سازی، سگهای خود را در چیتگر، کوهسار، مناطق ۲۰، ۱، ۴ و ... رها سازی میکنند.
مدیر کنترل حیوانات مضر شهری شهرداری تهران در پایان گفت: برای مثال ماه گذشته ۴۰۰ قلاده سگ در تهران رها سازی شده بود؛ این موضوع باعث میشود که منابع داخلی شهر تهران هم صرف سگهای اطراف شود و منابع تهران هدر رود.
انتهای پیام/
نظر شما